POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
13 Haziran 2023 Salı - 10:50

İzmir'de gündem 'Örnekköy': Bakanlıktan kritik karar, kooperatiften detaylı açıklama!

Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Örnekköy’de çalışmalarını organize ettiği ve inşaatı devam eden kooperatif inşaatında “hatalı beton ve demir imalatı” tespit edilmesi ve mühürlenen bina için yıkım kararı alınmasının yankıları sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konuya müdahil olma kararı alırken, S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu da İZBETON AŞ. ile Örnekköy 3. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı alanına ilişkin bir açıklama yayınladı.

İzmir de gündem  Örnekköy : Bakanlıktan kritik karar, kooperatiften detaylı açıklama!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Örnekköy’de çalışmalarını organize ettiği ve inşaatı devam eden kooperatif inşaatında “hatalı beton ve demir imalatı” tespit edilmesi ve mühürlenen bina için yıkım kararı alınmasının yankıları sürüyor. 

Siyaset gündemine oturan ve Büyükşehir Belediyesi ve CHP cephesi ile AK Parti arasında tartışma konusu olan süreçte iki önemli gelişme daha yaşandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konuya müdahil olma kararı alırken, S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu da İZBETON AŞ. ile Örnekköy 3. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı alanına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün, "imalat hatası" nedeniyle 300 metrekarelik bölümü için yıkım kararı alınan İzmir Büyükşehir Belediyesinin konut projesindeki tüm bloklarla ilgili çalışma başlattığı bildirildi. İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı'ndaki konut projesine ilişkin basında çıkan iddialar üzerine yapılan çalışmalar kapsamında projenin son durumunun değerlendirileceği bir rapor hazırlanacak. Çalışmalara, üniversitelerden uzmanlar da katılacak.

Öte yandan S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu, İZBETON AŞ. ile Örnekköy 3. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı alanına ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamda süreçle ilgili önemli detaylara yer verildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan bilgi kirliliğinin önüne geçmek için aşağıdaki açıklamayı yapma gerekliliği doğmuştur.

S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi, Aralık 2021 yılında kurulmuş ve İZBETON AŞ. ile Örnekköy 3 ncü Etap Kentsel Dönüşüm Alanı inşaatını yapmak üzere sözleşme imzalamıştır.

Kooperatifiimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır beklemekte olan Kentsel dönüşüm projelerinin Kooperatif sistemiyle yapılmasını sağlayan ilk kooperatif olup İzmir ve Türkiye’ye örnek olmuştur. Kooperatifimiz hiçbir siyasi partiyi ve görüşü temsil etmemektedir.

Basında yer aldığı gibi CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kooperatifimiz ile hiçbir ilgisi yoktur. Kooperatifimiz kurucularından veya üyelerinden değildir. 3 bloktan ve 611 bağımsız bölümden oluşan projemizde 17 aydır inşaat çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu süre içerisinde inşaatlarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi kontrolörlerinin zorlayıcı uygulamaları sebebiyle birçok kez durmuş ve inşaat faaliyetleri ağır bir şekilde ilerlemiştir.

Konuyla ilgili zor şartlar, uygulaması imkansız talepler idareye kooperatifimiz tarafından yazılı olarak bildirilmesine rağmen süreç aynı şekilde devam etmiştir. Bu uygulamalar ve iddiaların, her defasında bilgi, belge ve kanıtlar ile doğru olmadığı ispatlanmış ve inşaatın devamı projeye uygun bir şekilde sağlanmıştır. Sürecin engellenme çalışmaları idareye ait olan A2 bloğun 6 ncı katının tabliye kalıp ve demir teslimlerinde de devam etmiştir.

Yapılmış olan imalatın demir ve betonu projeye uygun tam ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmıştır. İmalat esnasında diğer tüm kalıp ve demir teslimatlarında olduğu gibi kontrolörler tarafından incelenmiş, birkaç noktada belirlenen eksikler giderildikten sonra beton dökme işlemi yapılmıştır.

Eksiklerin giderildiğine dair kayıtlar dosyamızdadır. İdarenin talebiyle, Karşıyaka Belediyesi usule uygun olmayan bir şekilde A2 blokta ruhsat mühürlemesi yapmıştır. Kooperatifimize yapılan yazılı tebligata da ilgili bloğun durdurulması aykırılıkların giderilmesi ve eksiklerin tamamlanması tarafımızdan istenmiş olup, tarafımıza henüz resmi herhangi bir YIKIM kararı bildirilmemiştir.

Şantiye alanımızdaki diğer bloklarımızda çalışmalar devam etmektedir. Yapılan bildirim üzerine Kooperatif Yönetimiz ve avukatları, ortaklarının yasal haklarını korumak üzere çalışmalar başlatmıştır.

Bahse konu alan 48.000 m2 inşaat alanında 300 m2 bir beton alanıdır. Yapılmış olan imalatın doğru olup olmadığı konusunda İnşaat Mühendisleri Odası, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinin İnşaat Mühendisliği bölümü ile görüşmeler yapılmıştır.

Görüşmeler sonucunda, yapılan imalatın bilim ve fen kurallarına uygun olup olmadığı konusunda gerekli teknik kontrollerin yapılması için Karşıyaka Belediyesi’nden ilgili blokta inceleme yapılabilmesi konusunda yazılı izin istenmiştir.

Bu talebimiz yazılı olarak cevaplanmamakla birlikte, sözlü olarak gerekli izinleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alınması gerektiği tarafımıza bildirilmiştir. Yapılan bu sözlü bildirim üzerine Kooperatifimiz ilgili tüm kuruluşlara başvurusunu yapmıştır.

Sonuç olarak inşaat faaliyetlerine başladığı ilk günden bugüne kadar yapılan tüm imalatlarda ahedilen “HATALI BETON VE EKSİK DEMİR İMALATI” ithamını kesinlikle kabul etmiyoruz. Kooperatif yönetimi olarak, usulüne uygun yapılmayan mühürleme işlemi ile ilgili hukuki itirazlarımızı yaptığımızı ve yapılan imalatın projeye uygun olup olmadığı konusunda gerekli teknik görüşün yetkili kurumlarca incelenerek kararın verilmesi konusunda hukuksal işlemlerimizi başlattığımızı bildiririz.

İzmirli İş insanları olarak “Taşın altına elimizi değil yüreğimizi koyduğumuz projenin” siyasi malzeme yapılarak bu şekilde gündeme gelmesi bizi olduğu kadar, birikimleriyle konut sahibi olma hayalinde olan ortaklarımızı ve buradan kentsel dönüşüm sonunda elde edeceği konuta sahip olma hayaliyle yaşayan dar gelirli hak sahiplerimizi de derinden yaralamaktadır. Yapılan inşaatlarımızda projesine, fen ve ilim kurallarına ve imar yönetmeliklerine aykırı hiçbir durum yoktur.

Bilimsel raporlar bunu ispatlayacaktır."

 
Bornova'nın kursiyerlerinden muhteşem sergi
 
Yükseliş sürüyor: Dolar 24, Euro 26 TL sınırında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Et ve Süt Kurumu'na bağlı tesiste hayvana eziyet!
Et ve Süt Kurumu'na bağlı Adana Et Kombinası Müdürlüğü'nde hayvanlara ...
İzmir'in 4 kıyısında can pazarı!
Çeşme, Seferihisar, Karaburun ve Dikili ilçeleri açıklarında Yunanistan ...
Sarallar suç örgütü lideri tutuklandı
İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan "Sarallar" suç örgütü lideri ...
 
Cemevlerine saldırı davasında istenen ceza belli oldu
Ankara'da cemevlerine yönelik saldırıya ilişkin 1'i tutuklu 3 sanığın ...
Eski Bakan Zeybekci trafik kazası geçirdi, hastaneye kaldırıldı
Eski Ekonomi Bakanı, AK Parti'nin 2019 İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Kızılay Torbalı’da sosyal market açtı
Kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla Torbalı halkının gönlünde ...
 
243 dönümlük rezerv alanda yeni planlar askıda!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan ...
Polisin vurulduğu silahlı kavgada yeni gelişme!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, polis memurunun yaralandığı silahlı kavgaya ...
Thodex kurucusu: Bana kumpas yapıldı!
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri