POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
9 Kasım 2017 Perşembe - 11:00

İzmir'de trafo davası: Vatandaş Büyükşehir'e karşı!

500 kadar Mithatpaşa sakini, talepleri kabul görmeyince bu kez yürütmenin durdurulması istemiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek belediyeden davacı oldu.

İzmir de trafo davası: Vatandaş Büyükşehir e karşı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı için Konak ilçesi Mithatpaşa Mahallesi’nde yapımına başladığı elektrik trafosuna halktan tepki geldi.

Karantina Yokuşu olarak da bilinen Mithatpaşa Mahallesi, 192 Sokak bitiminde yaklaşık bir ay önce inşaat çalışmaları vatandaşlar ile belediyeyi karşı karşıya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tramvaya elektrik enerjisi sağlayacak enerji trafosu için yaptığı yer seçimi Mithatpaşa Mahallesi’ndeki halk tarafından kabul görmedi. Belediyenin trafonun yapımı amacıyla Haziran ayında onaylanan meclis kararı ile askıya çıkan imar planı değişikliğine yaklaşık 250 vatandaş imza toplayarak itiraz etti. Vatandaşların sundukları itirazlar Ağustos’taki belediye meclis toplantısında karara bağlandı ancak, sonuç yüzleri güldürmedi. Belediyeden kamu yararı gerekçesiyle itirazlarına ret yanıtı alan vatandaşlar bu kez hukuk mücadelesi başlattı.

MAHKEMEYE TAŞINDI
Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre tramvaya enerji sağlayacağı öğrenilen ana besleme trafosuna özel yapılan imar planlarının iptalini isteyen 500 kadar Mithatpaşa sakini, talepleri kabul görmeyince bu kez yürütmenin durdurulması istemiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek belediyeden davacı oldu. Mahkeme sonucunu bekleyen Konak sakinleri, bölgedeki sayılı yeşil alan arasında bulunan eski çocuk parkı ve otopark arazisinde geçtiğimiz haftalarda trafonun inşaatına başlandığını görünce bir başka şokla karşılaştı. Mahallelerindeki parkın şantiyeye dönmesiyle şaşkına dönen Mithatpaşalı vatandaşlar belediyeyi şikayet yağmuruna tuttu. Mağdur olan ve park alanın betonlaşmasına tepki gösteren vatandaşlar, mahkemeden sonuç çıkıncaya kadar yapımı süren 17 metre uzunluğunda ve 5,5 metre yüksekliğindeki trafonun tamamlanacağını belirterek tramvay için kritik öneme sahip trafo inşaatının aceleye getirilmesine isyan etti.

“BEN YAPTIM OLDU”
Mahallede kriz yaratan inşaata dair açıklamada bulunan Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Hasan Baykal, enerji trafosunun kamusal alan üzerine yapılmasına karşı olduklarını belirtti ve “Mahalle halkımız bu trafodan ötürü mağdur durumda. Bölgemize faydadan çok zarar sağlayacak bir durum söz konusu. Bir kere trafonun yayacağı radyasyon, manyetik alan etkisi, yaratacağı görüntü kirliliği ve yeşil alanları yok ediyor oluşu vatandaşları tedirgin ediyor. Yaşanan bu sıkıntıları son muhtarlar toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na iletmemize karşın bir sonuç alamadık. Mahalleli hem kırgın, hem de kızgın. Bu yapılan sosyal demokrat belediyeciliğe aykırıdır ve “Ben yaptım oldu” anlayışıdır. Kaş yapayım derken göz çıkartmanın anlamı yok. Vatandaş rahatsız, trafo için başka bir yer bulunabilirdi. Hem parkımızdan hem de otopark alanlarımızdan olduk” dedi. (Ege Telgraf)

 
Balçova'nın çocukları Balçova'yı öğreniyor
 
Bakan açıkladı: Otoparkta yeni dönem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1500 polisle 250 adrese DEAŞ baskını!
Başkentte terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda haklarında yakalama ...
15 yumurtaya 15 binlik cezaya yargı freni!
İzmir'in Foça ilçesinde damgasız yumurta sattığı gerekçesiyle bir çiftçiye ...
Taksicinin öldüğü kazada sürücü tutuklandı
İzmir'in Çiğli ilçesinde, otomobiliyle, arkadan çarptığı taksinin sürücüsü ...
 
Ahmet Şık'a 5 yıl önce açılan davadan beraat
Ahmet Şık'ın Oda TV davası kapsamında 2012'de tahliye edildiğinde "Bu ...
İzmir'de feci kaza: Yolun karşısına geçerken...
Tire ilçesinde, yolun karşısına geçerken kamyon çarpan 85 yaşındaki Halil ...
DEAŞ infazcısı Kayseri'de yakalandı!
Terör örgütü DEAŞ üyesi olan ve örgüte muhalif öz kardeşini infaz ettiği ...
 
ABD Büyükelçiliği'nden vize açıklaması
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, öğrenciler ile sağlık ve insani nedenlerle ...
Ve Gazeteci Gökmen Ulu tahliye oldu: İşte ilk sözleri
Bugün ikinci celsesi yapılan, Sözcü Gazetesi davasının ilk duruşmasında ...
İzmir'de sahte içki operasyonu
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, jandarmanın düzenlediği operasyonda durdurulan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri