İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye'nin yaşadığı felaket sonrası depremzedelerin hayati ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İzmir'in Halk Eğitimi Merkezleri ve okullarının tedarik ettiği gıda, giyim ve hijyen amaçlı hazırladığı koliler ilk günden itibaren düzenli olarak İzmir Valiliği koordinesinde depremden etkilenen bölgelere gönderilemeye devam ediyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi Ekibi (AKUB) arama kurtarma faaliyetlerine destek oluyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibinde yer alan 102 gönüllü Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman grubu ile psikolojik ilk yardım amaçlı psikososyal destek çalışmaları başlatıldı.
DEPREMZEDELERİN YEMEK İHTİYACI KARŞILANIYOR
Ayrıca İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm okullarda gönüllülük esası ile gece gündüz çalışan öğrenci, öğretmen, veli ve İzmir halkı imkanları doğrultusunda gıda yardımına destek olmaya devam ediyor. İçinde ekmek, gıda malzemelerinin yer aldığı ve seyyar mutfak özelliği taşıyan TIR'lar yemek ikramına başladı. Bu kapsamda, Bornova Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi mutfak ekipmanları ile Adıyaman'a ulaştı. Okul Müdürü İsmail Eray Dursun, okulun 4 öğretmeni ve gönüllü 5 öğretmenle birlikte 10 kişilik ekip Adıyaman TOKİ Akşemseddin İlkokulu'nda sıcak yemek çıkarıp, dağıtımı yapıyor. Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllüleri, önce Kahramanmaraş Türkoğlu'ndaki depremzedelere gönderilmek üzere tam kapasite ekmek üretimi gerçekleştirdi. Ardından Müdür Yardımcısı Mehmet Dayıoğlu, okulun 2 öğretmeni ve 2 aşçısından oluşan 5 kişilik ekip; malzemelerin bulunduğu ve seyyar mutfak özelliği taşıyan TIR'larla İzmir'den yola çıktı. Kahramanmaraş Türkoğlu Yıldızkent Şehit Şeref Ortaokulu'nda bulunan TIR'ların mutfağında günün her saatinde sıcak çorba çıkarılıyor ve günde 2 öğün yemek ikramı yapılıyor. Bayraklı Ali Osman Konakçı Yiyecek- İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri destek olan firmalardan gelen un, yağ, yumurta, maya, şeker, tuz gibi malzemelerle her gün 2 bin 500 - 3 bin adet poğaça üretip Adıyaman'a gönderiyor. Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Bölümü öğretmen ve öğrencileri, deprem bölgesine gönderilmek üzere 20 bin ekmek üretip depremzedelere gönderdi.
Torbalı Halk Eğitimi Merkezi tarafından aralıksız olarak tatlı-tuzlu kurabiyeler, ayrıca özel bir tarif ve yöntemle hazırlanan bebek mamaları depremzedelere gönderiliyor. Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi deprem bölgelerine gönderilmek üzere soğuk kumanya hazırlıyor. Bergama Bakırçay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek- İçecek Hizmetleri atölyelerinde öğretmen ve öğrenciler ekmek, poğaça ve çörek üretiyor. Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek- içecek Hizmetleri atölyelerinde depremzedelere ulaştırılmak üzere kumanya üretimi gerçekleştiriliyor.
'DEPREMİN YARALARINI BİR AN ÖNCE SARMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ'
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Türkiye'nin yaşadığı felaket sonrası depremzede vatandaşlarımızın yaralarını en kısa zamanda sarmak için İzmir'de ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Yapılan her yardımı son derece kıymetli bulduklarını vurgulayan Yentür, "İzmir'deki tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve veli iş birliği ile elimizi taşın altına koyuyoruz. Depremin yaralarını bir an önce sarmak için mücadele ediyoruz" dedi.(DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |