POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dursun Özbek'ten 'meritking' açıklaması!
Dursun Özbek'ten 'meritking' açıklaması!
BBP Lideri Destici'den 'erken seçim' mesajı
BBP Lideri Destici'den 'erken seçim' mesajı
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
27 Temmuz 2018 Cuma - 10:29

İzmir'den ABD'ye 'Yıldırım' mesaj: Bu millete tehdit sökmez!

Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, TBMM Başkanı olduktan sonra ilk kez kente geldi. Havaalanındaki 'mini miting'de ve Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'ndaki Mezuniyet Töreni'nde önemli mesajlar veren Yıldırım'dan ABD'den gelen yaptırım tehdidine de sert bir yanıt geldi.

İzmir den ABD ye  Yıldırım  mesaj: Bu millete tehdit sökmez!

GERÇEKİZMİR - Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı olduktan sonra ilk kez kente geldi. 

Adnan Menderes Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan TBMM Başkanı Binali Yıldırım için Beşiktaş taraftarının Pascal Nouma için yaptığı besteden uyarlanan “Erzincan’da doğdu, İzmirli oldu, helal olsun sana Binali Baba" tezahüratı yapıldı. 

Yıldırım, Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkışında Türk bayraklarıyla kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. 

Karşılamaya gelen vatandaşlara teşekkür eden Yıldırım, "İzmir bizi her zaman bağrına bastı. İzmir bizi milletvekili yaptı, yetmedi bakan yaptı, yetmedi başbakan yaptı şimdi de gazi millet meclisinin başkanı yaptınız teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun" dedi. 



GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ İZMİR'DE! 
Yıldırım, her ne kadar Ankara'da olsa da gözünün kulağının ilklerin şehri İzmir'de olduğunu belirterek, bugüne kadar İzmir'e nasıl göz bebeği gibi bakıldıysa bundan sonra öyle bakmaya ve hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Yıldırım, "Biz her ne kadar Ankara’da olsak da gönlümüz, gözümüz, kulağımız hep İzmir’de, hep sizlerle beraber. İzmir ilklerin, huzurun, kardeşliğin, demokrasinin, kuruluşun şehridir. Bugüne kadar nasıl İzmir’e göz bebeğimiz gibi baktıysak bundan sonra da milletvekili arkadaşlarımızla beraber aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerle beraber el ele, gönül gönüle geleceğe yürümeye kararlıyız" diye konuştu. 

Konuşmasında 24 Haziran seçimlerine değinen Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu seçim diğer seçimlerden farklı bir seçim, bu seçimin özelliği 95 yıllık parlamenter sistemi değiştiren ve başkanlık sistemini hayata geçiren bir seçimdir. Ben özellikle milletin adamı Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçtiğiniz ve verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum. Karşıyaka şimdi kaf sin kaf şimdi doğru değil mi? Ayrıca şahsıma ve bütün milletvekili arkadaşlarıma gösterdiğiniz 24 Haziranda verdiğiniz destek dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Sizin bu desteğiniz bizim İzmir'e bu güzel şehre sorumluluğumuzu daha da artırıyor."

İzmir'in geleceği için milletvekilleriyle var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Üstlenmiş olduğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının yeni sistemde gazi meclisimizin daha da güçlenmesi yasama ve denetleme görevini daha etkin yapması için 600 milletvekilimizle beraber yürütmenin ihtiyacı olan düzenlemelerin yapılması milletimizin birliği beraberliği ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü gözetecek düzenlemelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." 

TEĞMENLERİN MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, havalimanında vatandaşlara hitap etmesinin ardından Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 27. Dönem Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitim ve Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Güzelbahçe ilçesinde bulunan Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp okulu Maltepe Yerleşkesi'ndeki törende İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, askeri erkan, teğmenlerin aileleri de hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Kara Harp Okulları Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller, çağın gerektirdiği bilgiye sahip yüksek karakterli subaylar yetiştirdiklerini belirterek, "Tarihi şan ve şerefle dolu, mensubu olmaktan onur duyduğum Kara Harp Okulları, subay ihtiyacımızı karşılayan eğitim ve öğretim kurumudur. Bu görev Türkiye Cumhuriyeti milletinin gönlündeki yerimizi bir kez daha perçinlemektedir. Çağın gerektirdiği bilgiye sahip, yüksek karakterli subaylar yetiştiriyoruz. Devletin bize sağladığı imkanlarla bugün 1943 genç vatan evladı, teğmen olmanın gururuyla sizin karşınızdalar. Mezun olacak teğmenlerin omuzlarına takacakları yıldız, Türk bayrağını temsil ederek, teğmenlerin ileride yüklenecekleri sorumlukların birer nişanesi olacaktır" dedi.

Tuğgeneral Güzeller'in konuşmasının ardından mezun olan teğmenler adına dönem birincisi Teğmen Mehmet Göç, yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra dereceye giren teğmenlere diplomaları verildi.

'İZMİR DİRENİŞ ŞEHRİDİR'
Ardından konuşması için kürsüye davet edilen TBMM Başkanı Binali Yıldırım İzmir'in direnişin simgesi olduğunu belirterek, "Bugün bu anlamlı merasime katılmayı planlayan, ancak yurtdışı ziyareti nedeniyle katılamayan Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletiyorum. İzmir 15 Mayıs 1919'da bağımsızlık uğruna ilk kurşunun Hasan Tahsin tarafından atıldığı bir direniş şehridir. İzmir'in damarlarında milli egemenliğin asil dokusu ve bağımsızlık vardır. Burada mezun olan subaylarımız, komutanlarımız eminim ki, milli iradeye ve egemenliğe bağlı, bağımsızlık şiarından asla taviz vermeyecek askerler olarak mezun olacaklardır. Bugün sadece aileleriniz ve sizi mezun eden eğitimciler değil, aziz Türk milleti sizinle gurur duyuyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın subay ihtiyacını karşılamak amacıyla icra edilen subay temel askerlik ve subay eğitimini başarıyla tamamladınız. 25 hafta süreyle temel askerlik eğitimi ve subaylık eğitimini 15 ayrı sınıftan ve özel kuvvetler olmak üzere 1948 subay adayımız başarıyla tamamladı ve diploma almaya hak kazandı. Milli Savunma Üniversitesi komutanları sizin için yoğun mesai harcadı. Bu eğitimde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Tarihin her döneminde Türk askerinin kahramanlığından bahseden TBMM Başkanı Yıldırım, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ülkemiz şu iki şeyin ülkesidir. Biri çiftçi diğeri de askerdir. Biz iyi çiftçi ve asker yetiştiren bir ulusuz. İyi çiftçi yetiştirdik. Çünkü topraklarımız çoktu. İyi asker yetiştirdik, çünkü toprakları isteyen düşmanlar çoktu' sözü var. Biz bu sözlerin karşılığını tarihte sıkça gördük. En son 15 Temmuz hain darbe girişiminde bizzat yaşadık. Ordumuz, milletimizi, devletimizi hedef alan, her türlü tehdide karşı, her an hazır ve dikkatli olmalıdır. Teröre karşı son yıllardaki amasız mücadelenin kahramanları kolluk kuvvetlerimiz ve kahraman askerimiz ve komutanlarımız, değerli Mehmetçiklerimizdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, yüksek askeri kabiliyeti, manevra yeteneği, milli savunma sanayisinde yerli ve mili teknolojik donanımıyla dosta güven düşman korku vermektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekatlarında ter türlü bölücü terör örgütünün sınırlarımıza gelmeden sınırlarımız dışında yok edilmesi için destanlar yazılmıştır. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatansever, yurdunu seven subaylar ve askeriyle; o gece aklını kiraya vermiş, asker kılığındaki teröristlere hakkettikleri karışlığı vererek, alçak ve hain darbe girişimini bastırmıştır. O gün halkın gücü tankın gücünü yenmiş, ay yıldızlı bayrak inmemiş ezanlar dinmemiştir. O gece Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimizin kararlılığı, milletin cesareti sayesinde alçak Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması terör örgü hakkettiği dersi almıştır. Türkiye rabbimin izniyle birlik ve bütünlüğünü koruyacak, tek milet tek bayrak tek vatan ve tek devlet olarak ilelebet yaşayacaktır. Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak için en büyük güvencemiz yüce milletimiz ve kahraman silahlı kuvvetlerimizdir" dedi.

SUBAYLARA SESLENDİ
Mezun olacak teğmenlere seslenen Yıldırım, "Milli değerlerimizi ve kutsal inançlarımızı kullanarak milletimize zarar vermeye çalışan dış mihrakların maşası terör, onları aranıza sokmayın. Onları aranızda yaşatmayın. Bir ve beraber olarak aşkla, imanla Türkiye Cumhuriyeti payidar kılma için gece gündüz birlikte çalışacağız. Biz şehitliği ve gaziliği hedef edinmiş şiar edinmiş milletin evlatlarıyız. Biz evlatlarını ellerini kınalayarak, yavrularını Allah yolunda cepheye gönderen yürekli ananların dualarıyla ayakta duran, kutlu medeniyetin evlatlarıyız. Malazgirt'te Anadolu'ya mühür vuran biziz. İstanbul surlarında tarihe yön veren biziz. Çanakkale'de yedi düvele karşı imkansızı başaran biziz. İzmir'de kurtuluşun meşalesini yakan biziz. Tek sermayemiz imanımız, vatan ve bayrak sevgimiz. Bin yıldır bu topraklarda bu manevi değerlerin merkezinde varlığımızı sürdürüyoruz. Allah'ın izniyle daima bağımsız ve beraber olmak bu varlığımız devam edecek" dedi.

Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından diplomaları alan teğmenlerin geçit töreniyle program tamamlandı.

BU MİLLETE TEHDİT SÖKMEZ 
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Mersinli Merkez Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, ABD'den rahip Andrew Craig Brunson konusunda Türkiye'ye yönelik yaptırım tehdidi ile ilgili olarak da açıklama yaptı. Yıldırım, "Bu millete tehdit sökmez. Dolayısıyla Amerika Birleşik Devleti, Türkiye ile ilişkilerini uzun vadede geliştirmeyi arzu ediyorsa bu tehdit dilinden vazgeçmesi lazım. Türkiye'yi tehdit etmeden önce Türkiye'de bir 15 Temmuz darbe girişiminin olduğunu ve bu girişimin de faili olan FETO'nun Amerika'da elini kolunu sallayarak hiçbir kısıtlamaya tabi olmadan muhafaza edildiğini de unutmamalıdır. Amerika bir hukuk devletiyse Türkiye de bir hukuk devletidir. Dolayısıyla hukukun kararına saygı göstermek durumundadır. Bizim tavsiyemiz, artık bu ucuz tehdit lisanını Amerika'nın bırakması ve Türk halkının güvenini nasıl kazanacak, 15 Temmuz'dan sonra bunun yollarına bakması gerekir" diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK 
Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin hatırlatılması üzerine ise Yıldırım, "Seçim öncesi bu konu yoğun bir şekilde kamuoyunda gündeme geldi. O sırada buna biz kayıtsız kalmadık. 'Seçim sonrası yapacağımız işler arasında olacak' dedik. Ve nihayet Meclis tatile girmeden bu konuda bir düzenleme yaptı. Ancak orta ve uzun vadede daha kalıcı bir çözüme ihtiyaç var. Önümüzdeki zaman diliminde Meclis bunun üzerine kafa yoracak, ilgili kurumlarla koordineli olarak bu konuyu çözecektir. Zira 5.5 milyonun üzerinde askerlik çağına gelmiş genç vatandaşlarımız var. Bunların geleceğine yönelik plan yapmaları lazım, karar vermeleri, bunun için de önlerini görmeleri lazım" dedi.

YUNANİSTAN'A BAŞSAĞLIĞI
Yangın ve sel felaketi yaşanan Yunanistan'a da İzmir'den başsağlığı mesajı gönderen Binali Yıldırım, "Yunanistan son günlerde sıkıntılar içinde. Yangın felaketi, hayatını kaybeden insanlar var, yaralılar var. Dolayısıyla Yunan halkına, komşu Türk halkının üzüntülerini, ölenlere başsağlığı mesajını iletiyoruz. Bu zor günlerde acılarını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı. (Haber servisi, DHA, AA)

 
İzmir'deki utanç davasında sinir krizi geçirten savunma!
 
Çocuk giyim mağazasında silah satan şebekeye baskın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP kulislerinde '59 il başkanı' yorumu: Örgüt için dönüm noktası!
CHP'de il başkanlarının kurultaya hayır açıklaması yapması dengeleri değiştirebilir. ...
AK Parti vitrini yeniden şekilleniyor!
AK Parti'de 18 Ağustos'ta yapılacak olağan kongrede, parti vitrini yeniden ...
ABD ile 'Brunson' gerilimi: Peş peşe sert mesajlar!
ABD'den Rahip Brunson ile ilgili gelen sert açıklamalara Ankara'dan peş peşe sert tepkiler geldi.
 
CHP İzmir'de il başkan yardımcısı da topa girdi: Başkanlara imza için adaylık vaadi!
CHP İl Başkanı Yücel Ankara’da kurultaya karşı bildiriye imza koyarak ...
Bahçeli'den ekmek zammına tepki ve karşı proje!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ekmeğe yapılan yüzde 15 zammın insani ve vicdani ...
CHP'de Özkan'dan İnce'nin o sözlerine sert yanıt!
CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Muharrem İnce'nin "Koltuğa ...
 
CHP'de 129 vekilden Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması: İzmir'den kimler var?
CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel ile birlikte ...
İYİ Parti'den Akşener'e çağrı: Kararımız kesindir!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Başkanlık Divanı üyeleri ve ...
İnce'den sert mesaj: Koltuğa yapışanlar...
CHP'de 59 il başkanının Kılıçdaroğlu'na destek vermesinin ardından açıklama ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri