POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
EURO 2024'te ilk yarı finalist belli oldu
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Bahçeli'den 'Hollanda maçına çıkmayın' çağrısı
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Sosyal medyadan hakarete yeni düzenleme
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
Park yeri kavgasında bıçaklanarak öldürüldü
14 Ocak 2018 Pazar - 20:02

İzmir'in iki büyük odası seçimini yaptı

İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları ve Tamirciler Odası ve Makina Mühendisleri Odası yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları ve Tamirciler Odası'nda mevcut başkan Yalçın Ata yeniden başkan seçilirken Makine Mühendisleri Odası'nda ise Yüksel Yaşartekin rakibi Erkan Ertaş'a büyük bir fark atarak başkanlığa seçildi.

İzmir in iki büyük odası seçimini yaptı

İZMİR- İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları ve Tamirciler Odası yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Seçimde mevcut oda başkanı Yalçın Ata ile Gökhan Talay yarıştı.

İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları ve Tamirciler Odası Genel Kurulu Kültürpark içerisindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seçimde mevcut oda başkanı Yalçın Ata'ya Gökhan Talay rakip olarak çıktı. Genel kurula İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve ayakkabıcı esnafı katıldı. Divan kurulunun belirlenmesinin ardından başkan adayları bilgilendirme sunumu yaparak delegelerden oy istedi. Mevcut başkan Yalçın Ata, ayakkabıcı esnafının birçok sorununu çözdüklerini belirterek, yeniden bu göreve talip olduğu söyledi. Ata'ya rakip olan başkan adayı Talay ise, hem imalatçı hem de perakendeci olarak sektörün içinde olduğu ifade ederek, esnafın daha iyi şartlarda çalışmasını sağlamak istediklerini söyledi. Oy kullanma saat 13.00'te başlarken, saat 17.00'de oy kullanma işlemleri tamamlandıktan sonra oy sayımına geçildi.

YALÇIN ATA YENİDEN BAŞKAN
İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları ve Tamirciler Odası'nın genel kurulunda oyların 398'ini alan Yalçın Ata yeniden başkan seçildi. Rakibi Gökhan Talay ise 191 oyda kaldı. 

Makina Mühendisleri Odası'nda seçim heyecanı
Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi 29'uncu dönem yönetim kurulu seçimlerinde, oylar kullanılmaya başlandı. MMO İzmir Şubesi'nin Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilen 29'uncu dönem yönetim kurulu seçimlerinde oda üyeleri oylarını kullanmaya başladı. Saat 09.00'da başlayan oy kullanma işlemi 17.00'da sona erdi. Seçimlerde, Yüksel Yaşartekin'in Çağdaş Demokrat Makina Mühendisleri listesi ile Erkan Ertaş'ın Dinamik Mühendisler listesi yarıştı. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından başlayan sayımların ardından, yeni başkan ve yönetim kurulu belli oldu.

Oy verirken konuşan mevcut başkan Güniz Gacaner Ermin, "Biz emekten, barıştan, özgürlükten yana, toplumsal cinsiyet eşitliğinden yana ve barış içerisinde yaşamayı savunan bir oda ve şubeyiz. Bizim mücadelemiz, mesleki sorunların ülke sorunlardan ayrı olmadığı ilkesi üzerinedir. Önümüzdeki dönemin şube yönetim kurulunun da aynı anlayışla mücadeleyi sürdüreceğinden eminim" dedi.

YAŞARTEKİN BÜYÜK FARKLA BAŞKAN SEÇİLDİ
Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi 29'uncu dönem yönetim kurulu seçimlerinde, oyların bin 33'ünü alan Yüksel Yaşartekin, başkanlığa seçildi. Diğer aday Erkan Ertaş ise 100 oyda kaldı. (DHA)

 
İzmir'de eğlence mekanı önünde kanlı hesaplaşma: 1 ölü
 
Karamollaoğlu'ndan İzmir'de OHAL eleştirisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşın ilk konutuna '2018 model' destek
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Konut hesabı uygulamasını daha etkin hale ...
Sanayi esnafından 2 başkana güven oyu
Birinci Sanayi Sitesi’nde bulunan 2 esnaf odasının genel kurullarında ...
Nasır'dan Özgener'e destek, muhalefete çağrı
İZTO Meclis Üyesi Necip Nasır, Nisan ayında gerçekleştirilecek İzmir Ticaret ...
 
MÜSİAD'dan 'istihdam paketi'ne tam destek
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman ...
Yaş meyve sebze ihracatı yüzde 13 arttı
Türkiye'nin geçen yıl yaş meyve sebze ihracatının 2016'ya göre yüzde 13 ...
Petkim, STAR Rafineri’ye ortak olacak
SOCAR Türkiye’nin iştiraki Petkim, 6.3 milyar dolarlık yatırım değeri ...
 
EGİFED'de yeni başkan İlter oldu
Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren 6 derneğin üyesi olduğu, 1100 iş insanını ...
Gelinlik Fuarı'na teşvik dopingi!
IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, yurtiçinde ...
Kritik toplantıdan sonra Bitcoin uyarısı
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında gerçekleştirilen Finansal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri