POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yavru köpekleri dirgenle öldüren sanığa tahliye!
Yavru köpekleri dirgenle öldüren sanığa tahliye!
'Cübbeli Ahmet'ten Alaattin Çakıcı'ya ziyaret!
'Cübbeli Ahmet'ten Alaattin Çakıcı'ya ziyaret!
Beşiktaş kongresinde protesto: Kavga çıktı
Beşiktaş kongresinde protesto: Kavga çıktı
DiCaprio desteğini açıkladı: Trump mı, Harris mi?
DiCaprio desteğini açıkladı: Trump mı, Harris mi?
27 Ekim 2024 Pazar - 13:18

İzmir'in tartıştığı otoparkın akıbeti belli oldu!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, yıkım tartışmalarıyla bilinen ancak güçlendirme çalışmasıyla da takvim bekleyen Çankaya Çok Katlı Otopark'ın akıbetine ilişkin müjdeyi verdi. Çankırı; "CHP'li yerel yönetimlerin yıkmak istediği otoparkın güçlendirilmesi önündeki tüm engelleri kaldırdık. Zemin etüdü sonrasında güçlendirilme çalışması başlayacak" dedi.  

İzmir in tartıştığı otoparkın akıbeti belli oldu!

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması için deprem performans analizi yaptırılan ve ardından "riskli yapılar" grubuna dahil edilen Çankaya Çok Katlı Otopark'taki  düğüm çözüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesinin önce yıkım kararı verdiği ardından 'güçlendirme' talebinde bulunduğu otoparka yönelik bu kez de Anıtlar Kurulu'na itirazda bulunan Konak Belediyesinin hamlesi, konuyu gündeme taşıyan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın girişimleri ile son buldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında konuyu gündeme taşıyan AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı merkezi hükümet olarak vatandaşa hizmet zemininde yerel yönetimlere her daim açık kapı bırakıldığını ancak bu noktada istenilen reaksiyonu alamadıklarını aktardı. 

Konunun ilk günden bu yana takipçisi olduğunu hatırlatan Çankırı yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydeti: "Hepinizin bildiği üzere  4 bloktan oluşan Çankaya Çok Katlı Otopark'ın 3 bloğunda maalesef hasar tespit edilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir çalışma yapmadan, oluşturacağı mağduriyetleri hesaplamadan, alternatif yer göstermeden verdiği yıkım kararına kentin en büyük sorunu olan otopark çilesini ikiye katlamamak için çözüm arayışına girdik ve yıkım kararına tepkimizi dile getirdik. Bu süreçte kamuoyunu doğru bilgilendirmeye özen gösterdik. Nitekim çabalarımız sonuç verdi ve o dönem Büyükşehir Belediyesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü'nden güçlendirmeye yönelik talepte bulunarak geri adım attı. Anıtlar Kurulu'nun da güçlendirmeye yaktığı yeşil ışık, Konak Belediyesi'nde rahatsızlık oluşturmuş olmalı ki bu kez kendi partilerinden olan Büyükşehir Belediyesi'ne de itiraz ederek çalışmaların önüne set çekildi.  Bu süreçte her defasında İzmirlinin ihtiyacını anlattık. Öyle ki başta Dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Kemeraltı ile bölge esnafını barındıran bu otoparkın dönüştürülmesi gerektiğini vurguladık. Ve Symirna Kazı Başkanlığı, İzmir Müze Başkanlığı tarafından yapılan incelemeler sonrasında söz konusu alanın üçüncü derecede arkeolojik sit alanı olduğu kararlaştırıldı.  Şimdi sormak lazım, birincisi İzmir Büyükşehir Belediyesi güçlendirmek istiyordu biz de üzerimize düşen ne varsa başta bakanlık olarak önündeki tüm engelleri kaldırdık. İkincisi, Koruma Kurulu'ndan da engeller kaldırıldı. Üçüncüsü ve son olarak Büyükşehir Belediyesi orada güçlendirmeyle alakalı zemin etüd çalışmalarına başlamak istiyor Konak Belediyesi buna da karşı çıkıyor. Peki bu Konak Belediyesi tarafından esnafa ihanet değildir de nedir? Açık ve net Konak Belediyesi katlı otoparkın güçlendirilmesine şerh düştü. Bir söz vardır: 'tırnağın varsa başını kaşırsın' biz el olduk tırnak olduk ama bunlar hala kaşınıyor. Muhalefet artık politik doğruculuk söylemi üzerinden dümen çevirmeyi bırakmalı tek gündemi vatandaşa hizmet olmalıdır. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan zemin etüd çalışmalarının ardından güçlendirilme çalışmalarına ilişkin çalışma başlatılacak."

 
Altay cephesinde yeni bir şey yok!
 
Soru işaretlerini gideren açıklama! Tugay'dan 'Süt Kuzusu' müjdesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Garipoğlu'nun mezarındaki sır!
Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun açılan mezarında bulunan ...
22 yılla aranıyordu: Aydınlatma boşluğundan çıktı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 22 ...
27 Ekim Pazar günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 27 Ekim Pazar günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
 
Sokak ortasında kanlı tartışma: Boğazından bıçakladı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde M.A., sokak ortasında tartıştığı N.D.'yi ...
İzmir'in 2 ilçesinde can pazarı!
İzmir'in Seferihisar ve Dikili ilçeleri açıklarında 43 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İran' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in İran'a yaptığı saldırılara ilişkin ''Dün ...
 
Yanlışlıkla hesabına 23 milyon yattı: Ders gibi hareket!
İzmir'de inşaat ve apartmanlarda temizlik yaparak geçimini sağlayan bir ...
Cizre'de polise patlayıcılı saldırı!
Şırnak Cizre'de Cudi Mahallesi Muhtarlığı binası önüne gelen 2 kişi, görevli ...
Vali Elban: İzmirli sanata doyacak!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 26 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri