POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
AFAD duyurdu... Akdeniz'de deprem!
AFAD duyurdu... Akdeniz'de deprem!
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
21 Kasım 2017 Salı - 09:19

‘Kafe Siyaset’te gündem CHP’nin kongre süreci

Gazeteciler Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı Can Radyo’da Kafe Siyaset programında CHP’de devam eden kongre sürecini masaya yatırdı.

‘Kafe Siyaset’te gündem CHP’nin kongre süreci

GERÇEKİZMİR – Can Radyo’da Kafe Siyaset programında Sercan Avcı ve Bünyamin Dobrucalı yerel siyaseti masaya yatırdı. İkilinin gündeminde CHP’de devam eden kongre süreci vardı.

URLA’DA BARATALI YÜKSEL ANLAŞTI
AVCI: Bu pazar günü CHP’de kongreler başlıyor… Konak ve Urla’da start veriliyor. Nasıl bir süreç bekliyorsun…

DOBRUCALI: Kavga gürültü anlamında şuana kadar iyi götürdüler. Bir sıkıntı yaşanacak durum yok. Sosyal medyada isyan dolu mesajlar oluyor. Bu normal. Süt liman da olmaz tabi ki…Urla’da Bahri Yalaz çekildi adaylıktan. Belediye başkan adaylığı için açık kapı bırakılmış ama büyük ihtimal olmayacak. Orada şöyle bir gelişme var. Baratalı ile Yüksel ortak liste üzerinden anlaştı. İlçe kongresinde ortak olmaları normal ama il delegasyonu iki kutuplu olur. Aynı aday üstünde buluşmazlar.  Şakir Başak en rahat ilçe başkanlarından biri. Uzlaşma oldu. 3 durum var. Göründüğü gibi herkes sevgi pıtırcığı içinde olabilir. İkinci durum Şakir Bey son güne kadar bu şekilde gider. Yazılacak listede ‘biz anlaşamadık’ der kapıyı kapatır. Muhalefet kendi başının çaresine bakmak durumunda kalır. Üçüncü alternatif Yalı Grubu’nun baskısına karşı muhalefeti dengelemek istemiş olabilir. Orada şuan ki hesap başkanlık değil. Liste kavgası.

KONAK’TA İL BAŞKANI DA ETKİLİ OLDU
AVCI:Urla’da ilçe sekreteri Hakan Özbadur aday. İmza toplamaya başladı. Belediye kanadında aday hazırlığı yok. Konak’ta da muhalefet Başak uzlaşmasında il başkanı etkili olmuş duyumum var. ‘Zaten kaybedeceksiniz. Gemileri yakmaya gerek yok. Uzlaşın ne alırsanız ne koparırsanız koparın’ telkini olmuş. Şakir Başak çok fazla muhalefeti dinlemez. Özellikle karşı tarafın önereceği isimleri değil muhalefetin olduğu mahallelerde kendi çalışmak istediği isimleri yazacaktır. Bu biraz uzlaşmayı engelleyebilir. Göreceğiz kongre salonunda.

KOÇANALI’NIN ADAYLIK AÇIKLAMASINI ZAYIF GÖRDÜM
AVCI: Buca ve Bornova’da adaylık açıklamaları vardı. İlçe başkanlarının ve adaylarının birlikte olması güzel bir siyasi fair playdi...Bornova’da Osman Koçanalı adaylığını açıkladı. Geçen program sonrası eski bir il başkan yardımcısı beni aradı. ‘Osman Koçanalı’yı zayıf gösterdiniz. Adaylık açıklamasında görün bakın nasıl kalabalık olacak’ dedi. Takip ettim. Kalabalığı yeterli görmedim. Katılanlar arasında hem Kavalar’a hem Hocaoğlu’na tam destek veren delegeler de vardı üstelik. Koçanalı’yı yeterli sayıda delegenin desteğini almış görmüyorum. Bu cephede şöyle bir hesap olabilir. Hem Kavalar’ın hem Hocaoğlu’nun küstüreceği delegelerden destek almayı planlıyorlar gibi…Üçlü bir yarışta hatırı sayılır bir delegeye ulaşabilirler. 

ORADA SINDIR-KOCAOĞLU ÇEKİŞMESİ VAR
DORUCALI: Perde önünde adaylar olsa da önemli değil. Bornova’daki kavga Aziz Bey’le Kamil Bey arasında geçiyor. Kavga demeyelim çekişme diyelim. Osman Bey üzerinden bir operasyon yapılıyor. Bilinçli olarak aday çıkarttılar. Normal şartlarda Adnan Bey’le Nevzat Bey’in yarışında Adnan Bey’in kazanacağını gördüler. Osman Bey’i sahaya sürdüler. Olayın içinde Alaattin Yüksel var. Delege bu durumu fark edebilir. Bu tam olarak anlaşılırsa Adnan Bey kazanabilir. Nevzat Bey’in de aradan sıyrılma ihtimali yüksek. İlçe kongreler bizim önümüzdeki ağaçlar gibi. Büyük olan alan il kongresi. Çekişmelerin sebebi il kongresi. Aziz Bey bu süreçte ilçe başkanlarını bir tek bile toplamadı. Bir çok ilçe başkanı’ bizi adam yerine koymadı’ diyor. Aziz Bey yapacağı işi belediye başkanları üzerinden götürüyor. Özellikle emir eri olmayan ilçe başkanları bu tabloya tepkili. Kongrede Kamil Bey tarafında bir delegasyon mu Aziz Bey tarafında bir delegasyon mu çıkacak göreceğiz.

BUCA’DA SÜNE VE EKİBİ EL YAKAN TOP GİBİ
AVCI: Buca’da Hürriyet, Göksü Yeşilbağlar’dan Kaya’ya destek geldi. Buralar muhalefet mahallelerdi. Kaya bu anlamda arayı açtı gibi…Sen Buca siyasetini daha iyi kokluyorsun. Durum ne Buca’da?

DOBRUCALI Şu yüzde yüz kazandı diyenlere inanmayın. Hassas dengeli gidiyor. Buca’da merkezdeki mahalleler yeteri kadar temsil edilmiyor. Buradaki delegasyon arkadaşlar bu yapının değişmesini istiyor. Rengini belli etmeyen 60-70 kişilik bir gurup var. Bunlar nereye geçerse o taraf kazanacaktır. Şuana kadar renklerini belli etmiyorlar. Net tercihleri yok. Çağdaş’lar Hürriyet’in ardından muhalefeti çökertmeye çalıştı. Pazarlıklar başladı. Diğer mahallelerde sıkıntı oldu bu sefer. Kasım’ın çevresindeki halka genişledi. Şuan Kasım Kasım, Mehmet Süne’yle arasına mesafe koydu. Süne’nin başkan adayı çıkacağına ihtimal vermiyorum ama el yakan top durumundalar. Hem güçleri var. Hem 30 kişiyle dahil olurken 40 kişiyi kaçırabilirler. Buca’da şuan da durum ortada…

GAZİEMİR’DE ADAY YOK
AVCI: Gaziemir’de delege sıkıntılı ortada aday yok. İlçe başkanı Umut Tekin aday değilim dedi. Aday hazırlığında olan yok. İlçe başkanı belediye başkanı soğuk savaş içinde. Yan yana gelmiyorlar. Birbirlerinin elini kolluyorlar. Bu da belirsizlik yaratıyor. İlçe başkanı Umut Tekin’in gönlünde il başkanlığı yatıyor. Delege tek listeye yatkın bir durumda. Gaziemir gibi bir yerde henüz adayın olmaması gerçekten ilginç. Adaylık Umut Tekin’e dönebilir. Belediye başkanının hamlesi ve il başkanlığı noktasındaki rüzgar Umut Tekin’in tavrını belli edecek.

DOBRUCALI: Umut Tekin kendisini il başkanlığına taşıyacak bir dalga bekliyor ama bu oluşmadı. Şuan yol ayrımında. Sadece Halil İbrahim Şenol’la değil Aziz Bey’le de sıkıntılı mesafeli. Uzun süredir ilçe başkanlığı koltuğunda oturuyor. Kendisini üst makamda görmek istemesi de normal. Şuan ki yapıda Umut Tekin’in yolunda ya devam ya tamam var. Üçüncü alternatif yok.

AVCI: Ben Umut Tekin’i çok başarılı buluyorum. Siyasette uzun süre olmalı. O nedenle siyasete devam etmesi parti adına da önemli.

BAYRAKLI KAFAYI KAŞRIYAKA’YA TAKMIŞ
AVCI: Karşıyaka’da hem Bayraklı’dan hem Aziz Bey’e yakın isimlerden müthiş baskı var. Hatta Bayraklı’da ilçe başkanı belediye başkanı bırakmış kendi ilçesini Karşıyaka’ya kafayı takmış. Delegasyonla görüşüyorlar. Orada il kongresi hesaplaşması var. Hedefteki isim Hüseyin Mutlu Akpınar. Hem Aziz Bey’in hem Hasan Karabağ’ın ortak noktası Hüseyin Mutlu Akpınar’ı sevmemeleri. Salihliler Gecesi’nde Bayraklı İlçe Başkanı, Aziz Bey ve Alaattin Bey’le aynı araçla ayrılmış. Bayraklı- Yüksel-Kocaoğlu yapısının birlikte hareket ettiği ortada…

AKPINAR-ENGİN BİRBİRİNE MUHTAÇ
DOBRUCALI: Karşıyaka kongresinde kim çıkacaktan ziyade nasıl bir delegasyon yapısı çıkacak o önemli… Ali Engin ve Akpınar birbirlerine muhtaç şuan. Karşıyaka Belediyesi’nden bir kızı işten çıkardılar. Akpınar’ın emriyle. İşten çıkarılmasını isteyen Ali Engin’di. Gerekçe sosyal medyadan Çiğli Belediyesi’ne yönelik yazılar. Bu görüntüde olan şey. Asıl hikaye o kızcağız Utku Gümrükçü’ye yakın bir isimdi. O Utku’ya verilen mesajdı. Şuan da Ali Engin, Hüseyin’e, Hüseyin Ali Engin’e muhtaç. Hüseyin Mutlu Akpınar bütün yaşamı boyunca parti içinde görevlere mücadele etmeden geldi. İl yönetimine yazılmak için yazıldı. İlk kez Akpınar mücadele anlamında bu kongrede tartıya çıkıyor. Onun acemiliğini yaşıyor. Ali Engin’e ihtiyacı olduğunu biliyor. O olmazsa kongreyi kazanamaz.

AVCI: Cevat Durak’ın desteğinin bu tarafta kalması önemliydi. Burak Durak’ın sosyal medyadan mesajı önemliydi. Cevat Başkan oğlu üzerinden örgüte net mesaj verdi.

DOBRUCALI:  Durak bu süreçte kaybeden isimlerden biri.

GÜVEN KOCAOĞLU’NUN ADAYI OLMAYA ÇALIŞIYOR
AVCI: İl Başkanı Asuman Ali Güven’in Kocaoğlu’na yönelik açıklamaları ilginç. Belediye haber geçiyor kredi notuyla ilgili il başkanından yarım saat içinde destek açıklaması geldi. Geçen gün ‘adayımız tekrar Aziz Bey olmalı’ diyor. Kongrede Aziz Bey’in adamı olmayı çalışıyor. Çok net…Ama kötü gözüküyor.

DOBRUCALI: Kim akıl veriyorsa uzaklaştırsın yanından. Algı her zaman gerçeğin önündedir. Herkes öyle algıladı. Ben seni destekliyorum sen de beni destekle der gibi.

AVCI: Aziz Bey’in elinde aday sıkıntısı var. Asuman Bey bunu görüyor ama Aziz Bey mevcut il başkanıyla devam etmez.

DOBRUCALI: Aziz Bey Asuman Bey’le devam etme kararı alsa bile kabul ettiremez.

AVCI: Asuman Bey’le Alaattin Bey’in de arası açık. Başta Alaattin Yüksel karşı çıkar..

DOBRUCALI: Tekrar ediyorum bu aklı kim verdiyse Asuman Bey’e kötülük yapmış.

AVCI: Alaattin Bey sahada. Kalem kağıt elinde. Seferihisar’daydı hafta sonu şenlikte…Siyasetin profesörü olmuş artık. Bir marka…Yine işin içinde…

DOBRUCALI: Profesörlüğü ona verirsen diğerleri ne olur. Yarımcı Doçent olsun öpsün başına koysun. Zeki bir siyasetçi. Bayındır krizinde Gürsel Erol’un bilinç olarak önü kesildi. Operasyonun arkasında Alaattin Yüksel var. Gürsel Erol, Aziz Bey’ mesaj gönderdi geçtiğimiz aylarda bir radyo programında. Aziz Kocoağlu’na ‘birinci halkaya beni al birlikte dizayn edelim’ mesajı verdi. Yüksel’den operasyon geldi. Yanındaki medya bile Gürsel Erol’u kurtaramadı. Alaattin Bey’in senin dediğin gibi zekice bir hamlesiydi.

AVCI: Aday sıkıntısı yaşıyorlar gibi. Belki de erken ama. Ellerindeki isimlerde sıkıntı var.

DOBRUCALI: Bence ellerindeki aday Oğuz Oyan..

AVCI: Kendisiyle konuştum. Net şekilde reddetti. Çok netti. Siyaset bu ama belli olmaz.

 
Çiğli sahnesinde ustalar geçidi!
 
İzmir'de belediyecilik 150 yaşında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de aday belirleme mesaisi: Masada Kocaoğlu'nun kararı ve kültürel doku kriteri!
CHP, 2019’daki yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirleme ...
Hocaoğlu adaylık sürecini anlattı: Üye, delege vefa istiyor!
CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Hocaoğlu, gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı.
AK Parti'de 2 il başkanı istifa etti
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar istifa etti.
 
İYİ Parti Sözcüsü Çıray'dan 'Zarrab' çıkışı!
İYİ Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Reza Zarrab davasına ...
CHP Karşıyaka’da Durak ve Engin'den 'Yıldırım' destek
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım sosyal medya hesabından paylaştığı ...
CHP Ödemiş'te Boyacı da adaylığını ilan etti
Mevcut Başkan Dönmez'in aday olmayacağını açıklamasının ardından başkanlığa ...
 
Flaş! Kahraman yeniden TBMM Başkanı
AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman, 3. turda 289 oyla yeniden TBMM Başkanı seçildi.
Hükümet Sözcüsü'nden Reza Zarrab açıklaması
Bozdağ, ABD'deki Reza Zarrab davasıyla ilgili olarak 'Bu dava çok net ...
Güven: CHP’nin başkanları ihanet etmez, hizmet eder!
Fitch’in İzmir Büyükşehir Belediyesi için verdiği AAA notunu değerlendiren ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri