POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
9 Kasım 2017 Perşembe - 14:34

Kılıçdaroğlu: Bu ülkede yaşayan herkes sorumluluk sahibi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede yaşayan herkes bu ülke üzerinde bir Mustafa Kemal olarak sorumluluk sahibidir. Bugün olan olaylara seyirci kalamayız, adaletsizliklere, haksızlıklara elimiz kolumuz bağlı duramayız." dedi.

Kılıçdaroğlu: Bu ülkede yaşayan herkes sorumluluk sahibi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede yaşayan herkes bu ülke üzerinde bir Mustafa Kemal olarak sorumluluk sahibidir. Bugün olan olaylara seyirci kalamayız, adaletsizliklere, haksızlıklara elimiz kolumuz bağlı duramayız. Vatanı koruma sırası geldiğinde bir yana çekilemeyiz." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Cumhuriyetin banisi, ebedi başkomutan, eşsiz devrimci Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle andığını ifade eden Kılıçdaroğlu, büyük Atatürk'ün düşüncelerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada yaşanan acı sorunlara cevap olduğunu vurguladı.

"Laiklik" vurgusu
Türkiye'de bir makam veya mevki sahibi olarak millete hizmet etme ayrıcalığına sahip olan herkesin, bunu Atatürk'e ve devrimlerine borçlu olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bugün bağımsızlığımızı yok etmek, milletimizin sahip olduğu egemenliği türlü yollarla gasp ederek, egemenliği eline almak, özgürlüğü yok ederek kula kulluk esasına dayanan bir rejim peşinde olanlar hedeflerine asla ulaşamayacak, halkımızın çelik iradesi karşısında hezimete uğrayacaklardır." ifadesini kullandı.

Cumhuriyetin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesinin bugün de karşı karşıya olunan adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, laikliğin, din ve vicdan özgürlüğünün garantisi, devlet yönetiminde liyakat esasının temeli, eşit yurttaş olarak birlikte barış ve huzur içerisinde yaşamanın teminatı olduğunun altını çizdi.

"Adaletsizliği ortadan kaldırmak devletin görevi"
Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'in, kimsesizlerin kimsesi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu anlayış ile yoksulluğu yok etmenin, gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmanın ve bütün çocukların kendi güç ve imkanlarıyla refah içerisinde yaşamasını sağlamanın devletin görevi olduğunu aktardı.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin 12'nci yıl kutlamaları sırasında kendisinin veciz bir şekilde ifade ettiği gibi 'Atatürk, bizden biridir.' Büyük kahraman bunu ifade ederek bizlere bir gerçeği haykırmaktadır. Bu ülkede yaşayan herkes, bu ülke üzerinde bir Mustafa Kemal olarak sorumluluk sahibidir. Bugün olan olaylara seyirci kalamayız, adaletsizliklere, haksızlıklara elimiz kolumuz bağlı duramayız. Vatanı koruma sırası geldiğinde bir yana çekilemeyiz, haksızlıkların karşısında durmak, adaletsizlikleri yok ederek adaleti hakim kılmak, özgürlüğü yok etmeye çalışanların karşısına dikilerek özgürlüğü korumak bu ülkede yaşayan herkesin görevidir. Atatürk'ün kurucusu olduğu CHP, bu görevin bilinci ve yüksek sorumluluğu ile demokrasimizi güçlendirecek, adaleti sağlayacak ve Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü bir kez daha rahmetle anıyor, onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum."

 
'Cam filmi düzenlemesi' KDK’ya taşındı!
 
Cankurtaran'dan İzmir'de 'Bahçeli' mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den İzmir ASKF'ye ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtan, ...
MHP'den flaş seçim barajı açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Genel ...
AK Parti İzmir’den yerel iradeye yaylım ateşi: Şımarıklığı bırakın!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'yurt dışı seçim kanunu' çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışı seçim çevresi kanunu çıkarılarak ...
Cam filmi yasağında Erdoğan devreye girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cam filmi yasağı ile ilgili yeni bir çalışma yapılması için talimat verdi.
Bakan açıkladı: Otoparkta yeni dönem!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki açıkladı: Eskiden bir bina ...
 
MHP İl Başkanı Karataş'tan 10 Kasım mesajı
MHP İl Başkanı Karataş, Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 79.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti Buca Anıtkabir yolcusu!
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı 10 Kasım’da tam kadro Anıtkabir’de olacak. ...
Başbakan'dan ABD'deki Müslümanlar'a FETÖ uyarısı
ABD'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, buradaki Müslüman topluma FETÖ ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri