POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
9 Kasım 2017 Perşembe - 13:16

MHP'den flaş seçim barajı açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin seçim barajı ile ilgili söylediklerini doğru anladığını ifade ederek, “Baraj konusunda Sayın Başbakan’ın ifadeleri doğru. Esasında aynı şeyi söylüyorlar. Bütün partiler biraraya gelip tartışılmalı. Direkt, ‘Yüzde 10 barajı düşsün’ şekliyle bir yaklaşım biçimi yok" dedi.

MHP den flaş seçim barajı açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin seçim barajı ile ilgili söylediklerini doğru anladığını ifade ederek, “Baraj konusunda Sayın Başbakan’ın ifadeleri doğru. Esasında aynı şeyi söylüyorlar. Bütün partiler biraraya gelip tartışılmalı. Direkt, ‘Yüzde 10 barajı düşsün’ şekliyle bir yaklaşım biçimi yok. Ama ona sıcak bakma var, doğru, fakat yüzde 10’un devamına da sıcak bakma var. Teklifi görmek lazım. 2019’a az kaldı elimizi çabuk tutalım” dedi.

Parlamento muhabirlerine Mecliste bir kahvaltı düzenleyen Yalçın, burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

SİYASİ İKTİDARI GÖRMEMİZ LAZIM

“Uyum yasaları içinde yer alacak her konu ile alakalı çalışma içerisine girdik. Ama bunların hepsi ham, üzerinde konuşulmayı bekleyen hususlar. Seçim Yasası, Siyasi Partiler Yasası hususunda da MHP’nin bir birikimi ve hazırlığı vardır. Uyum yasalarını iktidar kamuoyuna getirecek. Diğer siyasi partilere sunacak, ondan sonra da görüş ve düşüncelerimizi aktaracağız. Bizim beklentimiz bu. Bizim kafamızda çok şey var, hazırız. Ama siyasi iktidar ne diyecek, onu görmemiz lazım.

BAŞBAKAN GAYET DOĞRU ANLAMIŞ

Sayın Başbakan, Sayın Genel Başkanımızın söylemeye çalıştığını gayet doğru anlamış. Tam da kendisinin ifade ettiği gibi. Bizim söylediğimiz uyum yasalarının bir an evvel gelmesi, 2019 hazırlığının da bir an evvel bitirilmesi. 2019 hazırlığı yapılırken de bir erken seçimin söz konusu olmaması. Erken seçimi biz de doğru bulmuyoruz. Sebebi, önce büyük bir sistem değişikliği gerçekleşecek ve buna iki yılımız var. 2019’a anca yetişir düşüncesi içindeyiz. Bunlarla uğraşırken yeni bir erken seçime ihtiyaç duyulacağını düşünmüyoruz. Önce kurumları bu yeni düzene oturtmalıyız. 

BİR AN EVVEL BİR ARAYA GELMELİYİZ

Bir an evvel bir araya gelip, bütün siyasi partiler bunu tartışacağız. Sayın Genel Başkanımız, ‘5 mi olur, 7 mi olur yoksa 10’da mı kalır. Bakalım, göreceğiz’ derken işte bu tartışmaya işaret ediyordu. Artık bunu konuşalım istiyoruz biz. Söylemeye çalıştığımız bu. Yoksa direkt, ‘Yüzde 10 barajı düşsün’ şekliyle bir yaklaşım biçimi yok. Ama ona sıcak bakma var, doğru, fakat yüzde 10’un devamına da sıcak bakma var. Bu neye bağlı. Şarta bağlıyoruz. Partiler kendi aralarında görüşecekler, konsensüs nerede sağlanıyorsa, ortak akıl nerede sağlanıyorsa ona göre hareket etmek istiyoruz. 

10’UN ANLAMI DA KALMIYOR

Geçmişte yüzde 10’un acısını en fazla çeken bir siyasi partiyiz biz. O yüzden ittifak da yaptık. 2002’de baraj altı kaldık. Acısını biz çektik ama bu temel gerçeğe rağmen MHP, teröre bulaşmış siyasi unsurların Meclis’e girmemesi ve yönetiminde istikrarın sağlanması adına buna sıcak baktı. Söylediğimiz unsurlar Meclis’e girmeyi başardılar. Bu durumda yüzde 10 barajının da anlamı kalmıyor. O zaman bir tartışalım bakalım. MHP üzerinde yaratılan baraj korkusu algısı bazı siyasi partilere husumet besleyen belli mahfillerin çıkışları. Her seçim öncesinde MHP baraj altı gösteriliyor zaten. Şu anda yapılan da odur. Her baraj altı dediğinde de seçimde baraj üstü olduğumuzu da defalarca ispatladık.”

 
İzmir'deki kışlada korkunç ölüm: Bakım yaparken...
 
İzmir’in 10 Kasım afişleri sosyal medyayı salladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’den yerel iradeye yaylım ateşi: Şımarıklığı bırakın!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'yurt dışı seçim kanunu' çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışı seçim çevresi kanunu çıkarılarak ...
Cam filmi yasağında Erdoğan devreye girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cam filmi yasağı ile ilgili yeni bir çalışma yapılması için talimat verdi.
 
Bakan açıkladı: Otoparkta yeni dönem!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki açıkladı: Eskiden bir bina ...
MHP İl Başkanı Karataş'tan 10 Kasım mesajı
MHP İl Başkanı Karataş, Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 79.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti Buca Anıtkabir yolcusu!
AK Parti Buca İlçe Başkanlığı 10 Kasım’da tam kadro Anıtkabir’de olacak. ...
 
Başbakan'dan ABD'deki Müslümanlar'a FETÖ uyarısı
ABD'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, buradaki Müslüman topluma FETÖ ...
Erdoğan İzmirli AK Kadınlara ne mesaj verdi?
AK Parti Kadın Kolları üyesi 60 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Kremlin'den Erdoğan-Putin zirvesi açıklaması
Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Türk ve Rus liderlerin gelecek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri