POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
5 Ağustos 2024 Pazartesi - 11:59

Kınay’dan ‘yolsuzluk’ iddialarına yanıt ve ‘kaçak Kuran kursu’ açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Kınay ilçedeki hizmetlerini anlattığı toplantıda sorulara yanıt verdi. Seçim kampanyasına yönelik ‘yolsuzluk’ iddialarını cevaplayan Kınay, ilçedeki yıkımı gerçekleştirilemeyen kaçak yapı ile ilgili ve Uzundere konutları ile ilgili de konuştu. Kınay hayvan hakları yasası ile ilgili konuştuğu bölümde, “Ben her zaman yaşatmayı seçtim. Yanlıştan dönüleceğini inanıyoruz” dedi.

Kınay’dan ‘yolsuzluk’ iddialarına yanıt ve ‘kaçak Kuran kursu’ açıklaması!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Helil Kınay 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Karabağlar’da 100 Gün lansmanı ile görevde geçen periyotta hayata geçen projelerini ve gelecek planlarını anlattı.

Başkan Kınay lansmanda sorulara da yanıt verirken önemli açıklamalarda bulundu.

SGK BORÇLARI VE TASARRUF TEDBİRLERİ AÇIKLAMASI

SGK borçları tartışması ve tasarruf tedbirleri ile ilgili gelen soruya yanıt veren Kınay ilçedeki sosyal yardımlar için de konuştu.

Kınay, “Ülkenin ekonomisini 20 yıldan fazla süredir konuşuyoruz. Başkan olarak aday olduğumuzda ben Karabağlar yokluklar içinde ihtiyaçları ortaya koyarken ekonomini kötüye gittiğini gerçeklere baktığımız zaman koşullarımızın kısıtlı olduğunu paylaştık. Ben büyük projelerden bahsetmiyorum hayata dokunmaktan bahsediyorum demiştim. Bütçelerimizi bilerek hakkımızı almamız gerektiğini ifade ederek hizmetlerimizi yapacağız. Tasarruf tedbirlerini uygulamak zorundayız. Koşulların zorlaştığı süreçte bu yoklukta neyi var edebiliriz diyoruz. Bu noktada koşullar ne olursa bizler Karabağlar için çok şey yapmak istiyoruz. Ekonomik baskılar nereye giderse gitsin halkımıza dokunarak kimin tasarruf etmesi gerektiğini itibardan tasarruf etmeyenlerin soframızdaki ekmeği nasıl aldıklarını anlatacağız. Çok sıkı mali disipline devam ediyoruz. Hiçbir zaman vazgeçenlerden olmadık. Sokağa güveniyorum” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN YAŞATMAYI SEÇTİM”

Tartışmalara neden olan hayvan hakları yasası ile ilgili konuşan Kınay, “Hayvan hakları yasası ile ilgili nerede olduğumuzu biliyoruz. Belediyelerin görevi olan bir önceki yasa ile ilgili düzenlemeleri yerine getiren belediyelerden bir tanesi Karabağlar. Kısırlaştırma, aşılama, tehlikeli olmayan can dostlarımızı yerinde bırakmaya devam edeceğiz. Ben her zaman yaşatmayı seçtim. Buradaki sürece baktığımız zaman bu yasa ile ilgili tepkileri barolar, sivil toplum örgütleri bu yasanın neden uygulanamaz olduğunu dile getirdiler. Biz Karabağlar olarak sonuna kadar sahiplendirme süreçlerini geliştirmeye devam edeceğiz. Mayıs ayında başlattık kampanyamızı vatandaşlarımızdan yaşama sahip çıkmalarını bekliyorum. Yanlıştan dönüleceğini inanıyoruz. Belediyeleri çalışamaz hale getirip böyle bir yasaya getirmek ne kadar vicdanlara sığar sizlere bırakıyoruz” dedi.

‘YOLSUZLUK' İDDİALARINA YANIT!

Seçim kampanyası süreci ile ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarına yönelik soruyu yanıtlayan Kınay, “Bu konuda konuşma gereği duymuyorum. Kim olduğum ortada. Hep şunu söyledim hayatım boyunca hesap veremeyeceğim hiçbir çalışmam olmadı. Ben ilgili hukuk gereği yasal süreçleri başlattım. Açıklama yapma gereği duymadım. Ekip arkadaşlarımla ilgili Türkiye’de kimsenin alışık olmadığı hepimiz liyakatımızla herkesle beraber süreci yürüttük. İddiaların gerçek dışı olduğunu kampanyada olan herkes bilir. Hesabını vermeyeceğim hiçbir şey yok. Etik dışı ahlak dışı belge bilgiye dayanmayan haberlere ilişkin de tüm siyasi ahlakımı ortaya koymak adına yasal süreç başlattım. Yürüdüğümüz yol belli” dedi.

“KAÇAK KURAN KURSU” YIKILACAK MI?

Karabağlar’da kaçak yapı olduğu tespit edilen içinde Kuran kursunun da olduğu yapı tespit edilmiş ancak kolluk kuvvetlerinin güvenliği sağlamaması nedeniyle yıkım gerçekleştirilememişti.

Kınay konunun akıbeti ile ilgili açıklamada bulundu. Kınay yıkım için kararlılığını ifade etti.

Kınay, “Türkiye’deki herkes gibi hukuk devletinde mevzuatlara göre çalışmalarımızı yürütmek zorundayız. Belediyede bir denetim görevi var. Bu aşamada yapmamız gereken denetimler var. Bir kaçak yapı ile ilgili ne olduğunu bilmediğimiz siz kuran kursu dediniz ama eğlence merkezi de olabilir. İmar planlarına başvurusu olamayan bir alanda inşaatı yükselen bir 3 katlı yapıya ilişkin yasal süreçleri yürüttük. İkazlara rağmen alınan yıkım kararlarına rağmen belediye olarak görevimizi yerine getiriyoruz. Emniyet birimleri ile yıkım süreçlerini başlattık. Güvenlik önlemleri sağlanamadı gerçekleştiremedik. Gereğinin yapılması için sonuna kadar kaçak yapılaşma ruhsatsız binalar plansız kontrolsüz ne varsa Karabağlar için hukukla denetimlerimizi yürütmeye devam edeceğim” diye konuştu.

“İYİ Kİ KARABAĞLAR DİYORUM”

Seçim sürecinde Bornova için aday adayı olan fakat partisi tarafından Karabağlar adayı olarak atanan ve seçimi kazanan Kınay süreçle ilgili olarak, “Kent mücadelesini yürüten bir kişi olarak bir başvuru gerçekleştirdik. Bornova için yola çıktık Karabağlar’a atandım. İlk günden itibaren hiçbir soru sormadım. Bu mücadelenin içinde tek bir değişiklik var her gün iyi ki Karabağlar diyorum. O yüzden Karabağlar belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

“UZUNDERE” AÇIKLAMASI: VATANDAŞI MAĞDUR EDEN TOKİ!

Uzundere Kentsel Dönüşüm ile ilgili konuşan Kınay, “Karabağlar riskli alan ilan edilen bölge ile ilgili belediyemizin, büyükşehirin planları ile ilgili uyuşmazlık ve davalar var. Bizden bu planlamaların sağlıklı şekilde yapılması yerinde dönüşüm ile kar amaçlı değil barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde plan yapılmasını amaçlıyoruz. Belediyemizin itirazları haklı da bulunmuştur. Biz bu değişikliklerin bakanlık tarafından bir an önce oranın dönüşmesini istiyoruz. Karabağlar’ın ihtiyacı olan üniversite alanının toplu konuttan çok lüks konut anlayışı ile ticari faaliyete dönüştüğü alanda 750 vatandaşın duyguları ile oynayarak planları iptal edilen kura çekmesi mümkün olmayan bir yerde kura çektiği bir noktada vatandaşımızın mağdur edenin TOKİ olduğunu söyledik. Gereğinin yapılması gerekmektedir. Sadece 750 vatandaş değil kentsel dönüşümü bekleyen 500 bin vatandaşımızın da mağduriyeti vardır. TOKİ’nin görevi yeni mağduriyet alanları yaratmak değil. Görevi kentsel dönüşümün önünü açmaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler:
 
Elektrik faciasında vefat eden Özge’nin babası: Adeta ‘olursa olsun’ demişler
 
Karşıyaka’da yaz okulunda final heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınay anlattı… Karabağlar’da 100 gün: Neler yapıldı?
Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Helil Kınay seçimlerin ardından geçen ...
Kemalpaşa’da ‘kütüphane kapatıldı’ iddialarına yanıt
Kemalpaşa Belediyesi, ilçedeki beş kütüphanenin kapatıldığı yönündeki ...
Konak’ın çınarlarına ücretsiz tarama
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
 
Narlıdere’de yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak
Narlıdere Belediyesi’nin ‘Yüzme Öğren, Güvende Kal’ sloganı ile başlattığı ...
Menderes'te kaldırımlar yenileniyor
Menderes Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor.
Yeni Güzbel Cafe için ilk kazma vuruldu
Güzelbahçe Belediyesi, Güzbel Cafelere bir yenisini daha ekleyerek Yelki’de çalışmalara başladı.
 
Bornova ‘Müzeler Kent’ olma yolunda
Bornova Belediyesi, ilçeyi Müzeler Kenti’ne dönüştürme hedefiyle kapsamlı ...
Ateş savaşçılarına muhtar desteği
Son dönemdeki aşırı sıcakların da etkisiyle İzmir’de orman yangınlarının ...
İzmir’de çekilen Hakkı’ya dünya prömiyeri
İzmir Sinema Ofisi desteğiyle çekimi İzmir’de yapılan Hakkı filmi, Yunanistan’da ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri