POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
6 Aralık 2017 Çarşamba - 11:34

Kızı için işaret dili öğrendi, onu hayata bağladı

Gaziemir ilçesinde yaşayan Ayşe Yıldız, doğuştan serebral palsi hastası olan işitme engelli kızı 19 yaşındaki Büşra Yıldız için işaret dilini öğrendi. Kızıyla birlikte belediyenin semt evindeki kurslara katılan Yıldız, "Doktorlar kızım için ‘Yürüyemez, konuşamaz, bir köşede minder gibi yaşar’ demişlerdi. Ancak biz birbirimize olan sevgimiz sayesinde bugün kurslara katılıp bir şeyler üretiyoruz" dedi.

Kızı için işaret dili öğrendi, onu hayata bağladı

Gaziemir’de yaşayan Ayşe Yıldız’ın kızı Büşra Yıldız, serebral palsi hastası ve işitme engelli olarak dünyaya geldi. Kızının hastalığına rağmen umutsuzluğa kapılmayan anne Yıldız, Büşra için yıllarca mücadele verdi. Doktorların ‘Yürümez, konuşamaz, bir minder gibi köşe de yaşar’ dediğini belirttiği kızıyla iletişim kurabilmek amacıyla işaret dilini öğrendi. Kızının eğitimine de önem veren Yıldız, evde canı sıkılan Büşra'nın sosyalleşmesi için onu Atıfbey Mahallesi Cumhuriyet Semtevi’ne götürdü. Burada anne-kız eğitimlere katılarak hem güzel vakit geçirmeye hem de birlikte ürettikleri ürünleri satarak gelir elde etmeye başladı.

Kızının hastalığı sürecinde çok zorluk yaşadığını, ancak ona olan sevgisiyle zorlukların üstesinden geldiğini belirten anne Yıldız, "Büşra doğuştan serebral palsi hastası ve işitme engelli. Hastalığını atlattık. Doktorlar 'yürümez, konuşmaz' dedi. Ama yürüyor, kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Günlük ihtiyaçlarını görebiliyor. Hatta zaman zaman bana yardımcı bile oluyor. Büşra’yla güzel hayatımız var. Birlikte bu semt evine geliyoruz. Uzun zamandır buraya gelmeyi düşünüyorduk. Belediye Başkanımız bize böyle bir fırsat sununca semt evine geldik. Kızım için de iyi oldu. Kızımın el becerisi gelişti. Onun için güzel bir aktivite oldu. Ortam güzel, etkinlikler güzel. Büşra burayı çok seviyor" dedi.

'KIZIM HAYATA YENİDEN TUTUNDU'
Kızının kursu çok sevdiğini ve her geçen gün kendini geliştirdiğini söyleyen Yıldız, "Buraya geldikten sonra hayatımızda güzel değişiklikler oldu. Bilmediğim birçok şeyi öğrendim. Öğrendiklerimi kızıma öğretiyorum. Yeni arkadaşlıklar edindik. Aynı zamanda kendi ürettiğimiz ürünleri satarak gelir elde ediyoruz. Büşra buraya çok bağlı, çok seviyor. Burada yatma imkanı olsa, burada kalır. Doktorların bize söylediklerini, Büşra azmiyle boşa çıkardı. Bir köşede minder gibi yaşayacağını söylediler. ‘Acıktığını susadığını bilmez’ dediler. Büşra kurs sayesinde hayatı seven bir insan oldu. Hayata yeniden tutundu. Eskiden çekingendi ama şimdi buradaki kadınlarla iyi arkadaş oldu. Becerili bir çocuk oldu" diye konuştu.

Atıfbey Mahallesi Cumhuriyet Semtevi Eğitmeni Ayfer Gündoğan ise şunlanı söyledi: "Büşra benim engelli bir kursiyerim. Annesiyle birlikte kursumuza katıldı. İlk geldiğinde çok çekingen bir çocuktu. Göz teması bile kurmuyordu. Boya yapmaktan çok zevk alıyor. Daha sonra buradaki kadınlarla arkadaş oldu. Sabahları erkenden kalkıp buraya gelmek istiyor. Mutlu olduğu yüzünün gülmesinden de anlaşılıyor. Aynı zamanda buradaki çalışmalara katılarak çok ilerlemeler kaydetti. Bunun ailesi de farkında. O bizi çok seviyor, biz de onu çok seviyoruz. O bizim gözbebeğimiz." (DHA)

 
Tanrıkulu: Hem siyasi hem de ekonomik stres arttı
 
CHP İzmir'de 'Kadınların Başkanı'ndan o soruya yanıt: Tamam mı devam mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni gözaltında
Ankara'da FETÖ'nün gaybubet evlerine düzenlenen operasyonda 47 kişi gözaltına ...
İzmir'deki gürültü kavgasına kan aktı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan kavgada bir kişi silahla vurularak yaralandı.
İzmir'deki sır cinayetin sırrını o platin çözecek!
İzmir'de yol kenarında bulunan kadın cesedinin kimliği bacağındaki platinin ...
 
Sarraf davasında 'o sorgulama' başladı
Amerika Birleşik Devletleri'nde görülen Mehmet Hakan Atilla davasında ...
Başkan İnce taburcu oldu: Bana bunu yapanı tanımak istiyorum!
Uğradığı silahlı saldırı sonrası tedavisi tamamlanan Güzelbahçe Belediye ...
İzmir'de darbe davası: Tanıklar o geceyi anlattı
FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 279 sanıklı davanın ...
 
Halk oyunları ekibinden iltica edenlere soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca halk oyunları yarışması için gittikleri ...
İzmir'de 'koca' vahşet: 14 yıllık eşe görülmemiş işkence!
Buca ilçesinde, U.C., kıskandığı 14 yıllık eşi S.C.'yi soyduktan sonra ...
Otopside zehirlenme bulgusu yok: İki küçük kardeşin ölüm nedeni ne?
Konak ilçesinde evde ölü bulunan 3 ile 6 yaşındaki kardeşlerin otopsisinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri