POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 Eylül mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 Eylül mesajı
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
14 Eylül 2017 Perşembe - 09:49

Kocaoğlu'ndan parti içi mesaj yağmuru: Müdahale etmeyeceksiniz!

Başkan Kocaoğlu parti içi yarış maratonunun gölgesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Delege seçimleri yapılıyor taraf değilim” diyen Başkan, CHP'ye il başkanı aradığı ileri sürülen İzmir Milletvekili Özkan'a da net mesaj verdi. Kocaoğlu İZBAN krizi hakkında detaylı bir açıklama yaparken, 2019 sorusuna da esprili yanıt verdi.

Kocaoğlu ndan parti içi mesaj yağmuru: Müdahale etmeyeceksiniz!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, üç radyonun (Can, Yıldız FM, Romantik Türk) ortak yayınında konuştu. Kocaoğlu kent gündemi ve parti içi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

SELÇUK’TAKİ TÖREN KRİZİNİ ANLATTI
Kocaoğlu, Başbakan’ın da yer aldığı Selçuk’ta İZBAN’ın ek sefer töreninde kürsüden inip töreni terk etmesiyle ilgili süreci detaylarıyla anlattı.

Kocaoğlu şunları söyledi: İZBAN’ı birlikte yapıyoruz. Temel attık, açılış yaptık. Sonra Torbalı’da temel atma yaptık, temel atma yaptık. Selçuk’ta da açılış yapacağız. Bugüne kadar Devlet Demiryolları ve Büyükşehir İZBAN’la birlikte yapıyor bunu… Ulaştırma Bakanlığı bu işe müdahale ediyor. Açılış törenlerini İZBAN Devlet Demiryolları ve Büyükşehir yapıyor. Basında Başbakan’ın Torbalı’dan İZBAN’a bineceği ve Tepeköy’de ineceğini okuduk. Arkadaşlarımız sordu. Beni açılıştan bir hafta önce Devlet Demiryolları Müdürü aradı. Selçuk’taki Kurtuluş etkinliğinden sonra Başbakan’la birlikte trene bineceğimizi söylediler. Tepeköy’de inilecekmiş. Başka bir bildiğimiz yok. Töreni sordum. ‘Trene binilecek’ dendi. Bize davetiye o gün geldi. İçinde program var. Valilik tarafından hazırlanmış. Başbakan’ı karşıladık, tören alanına gittik. Selçuk’un kurutuluş töreni yok! İZBAN’ın açılış töreni var. Lütfedip bize de konuşma vermişler. Biz de sıra gelince kürsüye çıktık. Önce yuhalandık, ‘in aşağı’ denildi. Sonra ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganı atıldı. Dinledim. Baktım hava gergin ‘kısa konuşup ineceğim’ dedim. Ama yuhalanma devam ediyor. Konuşmam istenmiyor. Ben de tepki göstererek indim. Bu son derece çirkin bir şey. Orada Başbakan var, bakanlar var, bürokratlar var, vekiller var. Bunu yapanları kimlerin yönettiği kimin kurguladığı kimlerin getirdiğini biliyorum. Ben cevap hakkı doğmasın diye isim vermiyorum. Fuar açılışında dönemin Bakanı Nihat Ergün’e yaptılar, ben tepki gösterdim, Fuar İzmir’in açılışında Vali Yardımcısına yapıldı, kalktım susturdum. Ben yuhalandıkça protokoldeki insanların yüz hareketleri mimikleri üzülmüş değildi. Yanlıştır. Yapılmaması gerekiyordu. Bunu hak etmedik. Başbakan’ın ağır lafı var. ‘Cumhurbaşkanımızın sloganının atılmasını istemiyor’ diyor. Benim devlet protokolüne bugüne kadar yaptığım bir kusur yok. Yuhalamayı ne yapacağız, in aşağıyı ne yapacağız? Bu işin kazananı yok. Sayın Başbakan’ın olduğu yerde bu mizanseni düzenleyen arkadaşlara bilmiyorsa lütfederse telefon ederse söylerim. Kendisinin hesap sorması gerek. Bir daha olmamasını diliyorum. Sayın Başbakan 8’inde geldi. Birlikte açsaydık. Ertesi gün İzmir’in kurtuluşu aynı zamanda İstiklal Savaşı’nın bitişi. Ülke düşman denize döküldüğünde kurtuldu. Bu ülke iktisat kongresinde kuruldu. Bu bayramı kurtuluş ve kuruluş olarak kutluyoruz. Hükümet Meydanı’na birlikte gitseydik. Etkinlikleri birlikte izleseydik. Başbakan’ın programını kim yaptı. Cumhuriyet Meydan’ında İzmir’in kutlama törenleri var. Başbakan Buca’da temel atma töreni var. Bunu kim kurguladı. Başbakan’ı neden böyle bir pozisyona düşürdüler. Başbakan’ın bunu da sorgulaması gerek. Benim haksızlığa gelemem. Elimden gelen tepkiyi gösteririm. Geçmişte de gösteririm. Kendi partilime de yaparım çoluğuma çocuğuma da yaparım.”

TARAF DEĞİLİM!
Kocaoğlu, CHP’de delege seçimleriyle başlayan parti içi yarışla ilgili “Karışmıyorum” mesajı verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Ben partide 13 senedir başkanlık yapıyorum. 2 yahut 3 defa çok zorda kaldığımda taraf oldum. Delege seçimleri yapılıyor, taraf değilim. Belediye çalışanlarının da taraf olmasını istemiyorum. Büyükşehir’in adını kulllananların ilişkisini kesiyorum. Büyükşehir adını kullanarak ‘Şunu yaparım bunu yaparım’ dediğinde müdahale ediyorum. Burası siyaset makamı değil hizmet makamı. Oda seçimlerine de karışmam. Ticaret Odası’nda bir değişim isteniyorsa çalışma yapılır. CHP kongreler sürecinde mahalle seçimleri yapılıyor. Ben kimin nerede kazanacağını bilmem” ifadelerini kullandı.

ÖZKAN’A MESAJ: MÜDAHALE ETMEYECEKSİNİZ
Kocaoğlu, son il kongresinde kürsüde tartıştığı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın İzmir’e il başkanı aradığına yönelik iddiaların sorulması üzerine, “Herkese başarılar diliyorum. Taraf değilim. Benim ilde çok zor da kalmazsak herhangi bir şeyim olmayacak. Örgütü yerel güçler dizayn etmelidir. Örgütte yerel güçler emek verenler var. Kontenjandan gelebilirsiniz. Bir daha gelebilirsiniz. Ama örgüt yereldir. Siz kendi başınıza gelip vekil olduğunuza göre örgütün yarışına müdahale etmeyeceksiniz” dedi.

AKRABANI İLÇE BAŞKANI YAPMAK YANLIŞ
Kocaoğlu, Genel Merkez’den gelen  “Belediye başkanları parti içi yarışa katılmasın” mesajları için çarpıcı çıkışa imza attı. Kocaoğlu, “Müdahale edip etmemek benim tercihim. Genel Merkezin bir tavsiyesi var. O durum siyasetin doğasına aykırı... 'Milletvekili siyaset yapmasın' diyen var mı? Yok. İlçe başkanı, il başkanı siyaset yapmasın diyen var mı? Yok! Kim yapmasın? Belediye başkanı... 30 tane belediye başkanı var. Bunun yüzde kaçı dışarıdan geldi? En fazla 3-4’ü... Belediye başkanının yakın akrabasını ilçe başkanı yapması yanlıştır. Ancak çalışacağı örgütün sağlıklı olması ve partili birinin olması için gereken bir oluşum içinde katkıda bulunmak belediye başkanının görevidir. Bu işi kaçırıp 'İlçe başkanı benim akrabam olsun, çalışanım olsun' demek yanlış” ifadelerini kullandı. 

İL BAŞKANI TARİFİ YAPTI
Kocaoğlu il başkanı tarifi de yaptı. Kocaoğlu, "İl başkanlığı dikenli koltuk. Siyaset deneyimi olan örgütü bilen yapar" dedi.


2024’TE DE ADAYIM
Kocaoğlu “2019’da aday mısınız?” sorusuna esprili bir yanıt verdi. Kocaoğlu, “2 yol var. 2019’da aday olursam ölmez sağ kalırsam 2024’te de aday olacağım” dedi.

DAĞ’A KREDİ YANITI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, İslam Kalkınma Bankası'da dahil bir çok yere kredi için başvurduğu halde olumlu dönüş alamadığını biliyoruz" açıklamasına Kocaoğlu tepki gösterdi.

Kocaoğlu, İslam Bankası’nın yetkililerinin kendilerinin kredi vermek için geldiğini ifade etti, şunları söyledi:
Narlıdere Metrosu için kredi arıyoruz. Bu tür işler dışında kredi aramıyoruz. Dünyadan bu krediyi bulduk. Kredinin maliyeti Avro olarak 2.85 ile 3 puan arasında... Bu krediyi bir hafta içinde alabiliyorum. Benim kredi bulamamam söz konusu değil. Hamza Dağ bunu iyi biliyor. Bilmiyorsa öğrensin! Diğer kurumlarla pazarlık derken bir gün randevu alıp İslam Bankası’ndan yetkililer geldi. İslam Bankası ile İller Bankası birlikte çalışıyor. İslam Bankası’nın Türkiye’deki işlerini İller Bankası ile çözüyorlarmış. 1.35 maliyet, 0,50 İller Bankası komisyon alıyor. '1.85' dediler. 150 milyon avro var ortada... İller Bankası almış. 40 milyonu Antalya’ya vermiş. Biz dedik ki kalan 110 milyon yetmiyor. 200 milyon gerekli... İller Bankası'ndan '1 ay içinde tamamlarız' dediler. Buca Metrosu içinde para gerekti. Söyledik, '6 ayda çözeriz' dediler. İller Bankası’na 110 milyon avro için yazı yazdık. Ses yok. İller Bankası Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı... Bu konuda destek olmasını istedim, gidip ziyaret ederek. Sayın Bakanımız 'Artı-eksi bir şey' demedi. Başbakanımız'dan randevu istiyorum o süreçte... 1.85’ten alabilirsem alacağım, alamazsam geleceğim 2.85’ten alacağım. Randevu alamadım diye 2.85’e gitmek doğru olmaz. Ciddi tasarruf söz konusu... Tekrar Ankara’ya gittim. İller Bankası Genel Müdürü'yle konuştum. '110 milyon avroyu kentsel dönüşümde kullanacağız, veremeyiz' dedi. Teşekkür ettim çıktım. Ertesi gün İslam Bankası’na gittim. 'Böyle bir durum var' dedim. '110 milyon avro alt yapılara çıktı. Kentsel dönüşümde kullanamaz. Bunun dönmesi mümkün değildir' dediler. Başbakan’dan randevu istiyorum. Bekliyorum. 2-3 gün de bir arıyorum. Soracağım oluru var mı... Yoksa 2.85’ten alacağım. Hamza Dağ İslam Bankası’ndan 'kredi alamadı' diyor. Yani siyaset yapıyoruz. Siyasette 3-5-10 neyse bazıları abartı yapabilir ama şu anlattığımdan başka bir şey yok. Bizim zaten kredimiz hazır. Bloke edildi. Biz buradan alabilir miyiz diye bekliyoruz. Hamza Dağ anlattığıma doğru cevap verecek.”



ÇÖP TESİSİNDE SON DURUM
Büyükşehir Belediye Başkanı son olarak kentte yılan hikayesine dönen çöp konusunda da açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu, “Bir çok yer arayışımız oldu: En son geldiğimiz noktada Harmandalı’da düzenleme depolama yapıyoruz ama kapasitesinin kat ve kat üstündeyiz. Orası tıkandı artık. Bizde yeri kimseye söylemeden meslek odalarıyla gittim. Yeri (Yamanlar) gösterdim. İlgili bölge bürokratlarını götürdük. Olumlu görüşleri aldık kurullardan. 2-3 avukat arkadaş bu sürece itiraz etti. Mahkeme yürütmeyi durdurdu. Bilirkişi raporları aleyhimize geldi. Üniversitelerden rapor aldık. Rapor olumluydu. DSİ’nin istediği her türlü taahhüdü yaptık. Şuanda Çevre Bakanlığı’nda projeyle İlgili tereddüt yok. Mahkeme sonuçlanmadan ÇED raporunu alamıyoruz. Beklemedeyiz. Bu iş tıkandı. Kime ne diyeceğimi bilemiyorum: Yeşillendirme konusunda arıtma konusunda denizin temizlenme konusunda yaptıklarımız herkesin malumu çevre yatırımlarında açık ara öndeyiz. Dava açan avukat arkadaşlara kararlarını gözden geçirmelerini diliyorum.  Başka da yer yok. Orası da olmasa buldum ÇED’e gittim kurumlardan rapor aldım. Benim dönemimde olmaz. Öbür dönemim de ortalarını bulur. Yamanlar’daki yerde biz İzmir’de merkezdeki çöpünün ancak yüzde 40’ını geri dönüşüme Tabi tutacağız. Kalanı merkeze yakın yerde yapacağız. Yürüyemiyoruz. Çünkü örnek tesisi yapamadık gösteremedik. İnsanlardaki korkuyu giderecek faaliyette bulunamadık. Bu faaliyette bulunma şansını bize verin. Kim denetleyici izleyici olmak istiyorsa kurul oluşturulsun. Yapım aşamasında işletmesine kadar denetlesin. Çevreye zararı var mı yok mu denetlesin. ÇED’i çıkmamış bir yeri kamulaştıramayız, Hazine’den tahsis alamayız proje ihalesine çıkamayız…" diye konuştu. 

 
Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı!
 
Bornova'da 'Genç Dostlu Kentler' zirvesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı!
Ankara’da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un ...
Ankara: Referandumda ısrarın bedeli olacak!
Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Irak'ta referandum kararına sert tepki gösteren ...
'CHP İzmir'in başkanlığı' için masada 3 formül: Kimlerin adı geçiyor?
CHP İzmir’de parti içi yarış delege seçimleriyle başladı. Örgütün sürecin ...
 
CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silahlı İHA tartışması nedeniyle CHP'ye yönelttiği ...
AK Partili Başkan İzmir Marşı söyledi
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal, ...
"Bu Atatürk'ün kurduğu CHP olamaz"
AK Parti Sözcüsü Ünal, Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA açıklaması üzerinden ...
 
İzmir’in yeni statları için dev pankart
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından, Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta ...
İzmir'dek büyük dönüşüm yargıya taşındı!
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde yaşayan bir grup vatandaş, Bakanlar Kurulu'nun ...
MHP'den 300 istifa daha!
Afyonkarahisar'da,eski bakan, eski milletvekili ve eski belediye başkanlarının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri