POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Demirtaş'ın annesine hakarete 35 bin TL ceza!
Demirtaş'ın annesine hakarete 35 bin TL ceza!
Bayraktar: Dünya karanlığa sürükleniyor!
Bayraktar: Dünya karanlığa sürükleniyor!
Hamas'ın askeri lideri Lübnan'da öldürüldü
Hamas'ın askeri lideri Lübnan'da öldürüldü
Atama kararları Resmi Gazete'de
Atama kararları Resmi Gazete'de
2 Haziran 2024 Pazar - 12:49

MSB: 16 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina bölgelerinde tespit edilen 14 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB: 16 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina bölgelerinde tespit ettiği 14 PKK'lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 2 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz aile danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar 116 bin 351 çiftimiz yararlandı" dedi.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, aile kurumunun koruması, güçlendirilmesi ve aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla 2012 yılından itibaren vatandaşlara ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti sunduklarını ve 'güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye' hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Politikalarının merkezine aileyi koyduklarını vurgulayan Göktaş, "Günümüzde yaşanan hızlı dönüşümler nedeniyle ailenin dayanıklılığını ve işlevselliğini korumak en önemli gayemiz. Bunun için geçtiğimiz günlerde 2024-2028 yıllarını kapsayan 'Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı' hazırladık. Bu hedefler doğrultusunda aileyi korumak için aile odaklı eğitim, danışmanlık ve psikososyal desteklerimizi sunuyoruz" dedi.

RİSKLERE KARŞI DANIŞMANLIK HİZMETİ

Aile refahının korunması ve evliliklerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için aile danışmanlığı hizmetinin önemine dikkat çeken Göktaş, "Son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşümlerle birlikte ailelerin karşı karşıya kaldığı risklere karşı danışmanlık, rehberlik, eğitim gibi aile destek hizmetleri son derece önem arz ediyor. Bu kapsamda bakanlık olarak biz de aile danışmanlığı hizmetimizi etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz aile danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar 116 bin 351 çiftimiz yararlandı" değerlendirmesinde bulundu.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU İMKANI

Göktaş, aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşların bulundukları ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya en yakın Sosyal Hizmet Merkezi'ne bizzat başvurarak söz konusu destekten yararlanabildiğini bildirdi. Göktaş, uzman personel aracılığıyla vatandaşlara sunulan bu hizmetin daha çok kişiye ulaştırılması amacıyla 2019'dan itibaren e-Devlet üzerinden de başvuruları kabul etmeye başladıklarını belirterek, "Aile danışmanlığı hizmetinin daha çok kişiye ulaşması için teknolojiden de yararlanıyoruz. Aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden 'https://www.turkiye.gov.tr/ashb-aile-danismanligi-basvurusu' linkinden talepte bulunabiliyor" dedi.

 

Etiketler:
 
Daha 1 ay önce ceza evinden çıkmış… Motosiklet çaldı
 
Göztepe'ye Brezilyalı sol bek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Daha 1 ay önce ceza evinden çıkmış… Motosiklet çaldı
İzmir'de motosiklet çaldıktan sonra operasyonla yakalanan O.Y.K.'nin, ...
Ege Denizi'nde deprem!
AFAD Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
İzmir’in turistik ilçesinde ‘arıtma’ alarmı: 5 yıl sonra denize girilemeyecek
Dikili'de yazlık sitelerin arıtma sistemini çalıştırmaması ve yakınlardaki ...
 
Fabrikada gaz sızıntısı: 18 işçi hastaneye kaldırıldı
Bolu'da faaliyet gösteren bir fabrikada amonyak gazından etkilenen 18 ...
Uzmanı açıkladı: El Nino gidiyor, La Nina geliyor
TÜRKİYE Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği ...
İstanbul'da bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var!
Küçükçekmece'de çöken 3 katlı bir binanın enkazından 7 kişi yaralı olarak ...
 
Bakan Yerlikaya’dan trafik raporu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: ...
Eşki’den çiftçiye yardım sözü… Tarlada ürün kalmayacak
Bornova Belediyesi, geçirdiği by-pass ameliyatı nedeniyle, bahçesinden ...
İzmir sularında bitmeyen dram!
İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, lastik bot içerisinde bulunan 40 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri