POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
28 Temmuz 2024 Pazar - 11:24

Nalbantoğlu’dan uyutma yasası tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Meclis Genel Kurulunda görüşülecek olan sokak hayvanları yasa teklifinin cinnet halinin son evresi olduğunu belirterek bunun başka bir izahı yoktur dedi.

Nalbantoğlu’dan uyutma yasası tepkisi

“Yaşatmak varken öldürmek niye” diye soran Nalbantoğlu, yaptığı yazılı açıklamada “kötülüğün vücut bulmuş hali olan bu zihniyete ve anlayışa karşı mücadele etmek en başta insan olmanın bir gereğidir.” diyerek şunları ifade etti.

“Yaygın tanımıyla cinnet; bir kişiyi suç eylemlerinden sorumlu tutamaz hale getiren zihin durumu olarak tanımlanmaktadır. Cinnet geçirme durumu ise bir an için normalin dışı davranışları gösterme durumudur.” Bugün tam olarak yaşadığımız da budur. Memleketin onca sorunu varken, nüfusun büyük bir çoğunluğu işsizlik, yoksulluk ve açlıkla sınanırken, halkına yabancılaşmış, gerçeklerden kopmuş ve sadece kendi gündemine odaklanmış bir yapıyla karşı karşıyayız. Bunun son örneği de toplumun büyük çoğunluğuyla inatlaşma pahasına Meclis gündemine getirilen katliam yasasıdır. Yaşatmak varken bütün yollar denenmiş de sonuç alınamamış gibi öldürmeyi tek seçenek olarak görmek olsa olsa cinnet halinin son evresidir. Bilimsel hiçbir veriye dayanmadan, doğru dürüst tartışılmadan ve toplumsal uzlaşı aranmadan apar topar komisyondan geçirilen ve Meclis Genel Kuruluna indirilen bu düzenleme Meclis ve ülke tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

22 yıldır sorunu görmeyen, sokak hayvanlarının popülasyonu ile aktif mücadele etmeyen AKP, çözümü sahipsiz hayvanların yok edilmesinde bulmuştur.

Evet, ülkemizde bir sokak hayvanı sorunu vardır. Zaman zaman köpeklerin neden olduğu acı olaylar da yaşanmaktadır. Bu olaylara maruz kalmış insanların ve ailelerin isyanlarına ve haykırışlarına da hak vermemek mümkün değil. Ama bunun sorumlusu da sadece sokak hayvanları değil, sokakları güvenli hale getiremeyen yönetimlerdir, yöneticilerdir. 22 yıldır sorunu görmeyen, sokak hayvanlarının popülasyonu ile aktif mücadele etmeyen AKP, çözümü sahipsiz hayvanların yok edilmesinde bulmuştur. Bunun bedelini de CHP’li belediyelere ödetmeye, belediyeler ile yurttaşları karşı karşıya getirmeye çalışmaktadır.

Bir yandan sokaklarımızı daha güvenli hale getirmeli bir yandan da hayvan hakları konusunda vicdani duruşumuzu asla kaybetmemeliyiz.

Bu aşamada bir yandan sokaklarımızı daha güvenli hale getirmeli bir yandan da hayvan hakları konusunda vicdani duruşumuzu asla kaybetmemeliyiz. Çünkü bu dünya sadece bizlerin değil, kedisiyle, köpeğiyle, kurduyla, kuşuyla, çiçeği ve böceğiyle hepimizin. Bizlerin olduğu kadar bütün canlıların yaşam hakkı var ve bizlerde bu hakka saygı duymak zorundayız. İnsan olmak bunu gerektirir. Vicdanlı olmak, ahlaklı olmak bunu gerektirir. Yaşatmak varken öldürmek niye? Bu nasıl bir insanlıktır, nasıl bir zihniyettir, nasıl bir anlayıştır. Öldürme hakkını size kim vermiştir. Bu cüreti nerden buluyorsunuz. Onların da bir canı olduğunu nasıl unutuyorsunuz? Nerede merhametiniz, nerede vicdanınız, nerede insanlığınız?

Biz mütemadiyen yaşamı savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Zorunluluk olmaksızın bir canlının bir hayvanın öldürülmesi yaşama karşı suçtur. Çözümü ve çaresi olan bir sorunda ölümü seçmek akıl tutulmasıdır, cinayettir. Biz bu cinayete ve suça ortak olmayacağız. İnsanız ve insanca bir çözüm istiyoruz. Bunun için de sonuna kadar direneceğiz.

 

 
Işık’tan İzmir’in Çernobil’i çıkışı: Kafamızı kurcalıyor, şeffaf süreç yürütün
 
İEÜ'nün eğitim kalitesi 'akredite' edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den ‘SGK borcu’ ile ilgili yeni hamle
Borçların neden daha önce istenmediğine ilişkin konuşan CHP kurmayları, ...
AK Parti'nin 'şovenist dil' eleştirisine CHP'li YIldır'dan tepki: Sorumsuz ve vicdansız bir girişim!
İzmir’deki elektrik faciası ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında ...
'Dönüşüm' tartışması: Özel'in 'kredi' çıkışına Dağ'dan 'İZBETON' örnekli tepki!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Gemlik'te yaptığı bir konuşmada iktidara ...
 
Özel'den SGK borcu ve haciz açıklaması
Özgür Özel, Erdoğan'ın belediyelerin SGK borçlarının tahsiline yönelik ...
Erdoğan'dan belediye borçları açıklaması
Siyasette belediyelerin SGK'ya olan borç tartışması devam ediyor. Cumhurbaşkanı ...
İnan’dan 'adliye çıkışı sevince' tepki: Ölümlerin sorumlusu CHP kutlama yapıyor!
İzmir’de yağmur sırasında yürürken akıma kapılan İnanç Öktemay ve Özge ...
 
Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı, biz taşıyacağız!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Emekliler değil, asgari ücretliler, esnaf, ...
Nalbantoğlu'ndan tutuklama talebine tepki: Hukuki değil siyasi!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu İZSU Genel Müdürü dahil yöneticileri ...
Ali Babacan'dan Kılıçdaroğlu ziyareti
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 7'nci CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri