POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Baba vahşeti: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı!
Baba vahşeti: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı!
Meclis toplanıyor: İsrail tehdidi oturumu!
Meclis toplanıyor: İsrail tehdidi oturumu!
Demirtaş'ın annesine hakarete 35 bin TL ceza!
Demirtaş'ın annesine hakarete 35 bin TL ceza!
Bayraktar: Dünya karanlığa sürükleniyor!
Bayraktar: Dünya karanlığa sürükleniyor!
5 Ocak 2024 Cuma - 10:46

Odalardan 5 belediyeye satış tepkisi: Seçim öncesi olması düşündürücü!

Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası İzmir'in 4, Aydın'ın da 1 belediyesinde alınan taşınmaz satışları kararlarına tepki gösterdi. Açıklamada, "Satış işlemlerinin yaklaşan yerel seçimler öncesinde gerçekleştirilecek olması düşündürücü olmakla birlikte, bahse konu satış işlemleri ne gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez niteliktedir" ifadeleri de yer aldı. 

Odalardan 5 belediyeye satış tepkisi: Seçim öncesi olması düşündürücü!

GERÇEKİZMİR - TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İzmir Şubeleri belediyelerin kamu mallarını satışa çıkarmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Odaların açıklamasında İzmir’in Dikili, Menemen, Seferihisar, Balçova belediyeleri ile Aydın’ın ise Didim Belediyesi tarafından satışa çıkarılan taşınmazların arsa, zeytinlik ve tarla vasıflı olduklarının belirtilirken, 
taşınmazların satışa konu edilmeden halkın gıda, barınma, kamusal alan ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada kararların kamu yararına aykırı olduğu da ifade edilirken, satışların durdurulması çağrısı yapıldı. Açıklamada ayrıca, "Satış işlemlerinin yaklaşan yerel seçimler öncesinde gerçekleştirilecek olması düşündürücü olmakla birlikte, bahse konu satış işlemleri ne gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez niteliktedir" ifadeleri de yer aldı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Dikili Belediye Başkanlığı, Menemen Belediye Başkanlığı ve Seferihisar Belediye Başkanlığı resmi internet siteleri üzerinden, Balçova Belediye Başkanlığı ve Didim Belediye Başkanlığı ise Basın İlan Kurumu İlan Portalı üzerinden olmak üzere 5 ilçede toplam 24 adet taşınmazın; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35. ve 45. maddelerine istinaden kapalı ve açık teklif (artırma) usulü ile satışının yapılacağını kamuoyuna duyurmuştur.

Satış konusu edilen taşınmazların nitelikleri incelendiğinde arsa, zeytinlik ve tarla vasıflı oldukları görülmektedir. Söz konusu taşınmazlar satışa konu edilmeden halkın gıda, barınma, kamusal alan ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde değerlendirilmesi gerekirken, hangi nesnel gerekçelerle satışa konu edilmekte oldukları anlaşılamamaktadır. Satış işlemlerinin yaklaşan yerel seçimler öncesinde gerçekleştirilecek olması düşündürücü olmakla birlikte, bahse konu satış işlemleri ne gerekçeyle olursa olsun kabul edilemez niteliktedir. Kamuya ait taşınmazların kamu elinde tutularak kamuya hizmet için değerlendirilmesi yerine satışa konu edilmesi kamu yararına aykırıdır!

Yerel idarelerin yaşadıkları finansman krizinde bir formül olarak ele alıp her fırsatta gözden çıkardığı kamu mülklerinin satışına karşı, kamuya ait olan mülklerin halka hizmet sağlamak üzere kullanılması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyor, Dikili, Menemen, Balçova, Seferihisar ve Didim halkının yararına olmayan taşınmaz satışlarının durdurulması için yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

 
Efeslim Kart desteği artarak sürüyor!
 
150 milyonluk vurgu: Talu çifti yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 otobüs ve 1 kamyon birbirine girdi: 2 ölü, 8 yaralı
Kars'ta iki otobüs ile bir kamyonun karıştığı zincirleme trafik kazasında ...
İzmir'de suç örgütüne baskın: 3 tutuklama!
İzmir'de mağdurları iş yerlerine ortak olma vaadiyle kandırarak haksız ...
İzmir'de terör operasyonu: 4 şüpheli yakalandı
İzmir'de terör örgütleri PKK/KCK ve DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 4 şüpheli yakalandı.
 
Türkiye'nin ilk uzay yolculuğunda tarih belli oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu ...
İzmir'deki yurtta 'karanlık yol' isyanı: ''Sözlü tacize uğruyoruz!''
Ege Üniversitesi’ndeki KYK Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler kampüs çıkışında ...
7 ilde operasyon: 2 organize suç örgütü çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından İstanbul merkezli ...
 
İzmir'de katliamı canı pahasına engelleyen kahraman: Fethi Sekin
Terör örgütü PKK'nın 5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesine yönelik düzenlediği ...
İzmir sularında bitmeyen dram!
İzmir'in Seferihisar ve Çeşme ilçeleri açıklarında 104 düzensiz göçmen ...
"Çocuklarımız kum yığınının içine gömüldüler"
Adıyaman’daki İsias Otel’e ilişkin dava devam ediyor. Dün sanıkların dinlendiği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri