POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden başkan, CHP'ye katıldı
16 Eylül 2023 Cumartesi - 08:36

Olaylı CHP İzmir Kongresi’nde 2 adaylı yarışın kazananı belli oldu

Fuar İzmir’de gerçekleşen CHP İzmir Kongresi’nde zafer rakibi CHP Konak İlçe Eski Başkanı Başak’a fark atan mevcut İl Başkanı Aslanoğlu’nun oldu. Aslanoğlu 9 ay önce atandığı koltuğa bu kez seçilerek gelirken, güne blok liste önergesi sonrası yaşanan arbede ve 2 genel başkan adayının katılımıyla gerçekleşen maratonda verilen çarpıcı mesajlar damga vurdu.

Olaylı CHP İzmir Kongresi’nde 2 adaylı yarışın kazananı belli oldu

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de 38.Olağan İl Kongresi heyecanı yaşandı. 

CHP İzmir İl Kongresi'nde kongresinde örgüt partiyi kentte yerel seçimlere de hazırlayacak yeni il başkanını seçmek için sandık başına gitti. Fuar İzmir’de gerçekleşecek kongre öncesi göreve yeniden talip olan İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra CHP Konak İlçe Eski Başkanları Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus da adaylıklarını ilan etmişti. Kongre günü çok önemli bir gelişme yaşandı ve CHP Konak İlçe Eski Başkanı Tunus salona diğer aday Mehmet Şakir Başak ile birlikte geldikten sonra adaylıktan çekildiğini duyurdu. 

- CHP İZMİR KONGRESİ'NDE FLAŞ GELİŞME: O İSİM ÇARPICI MESAJLARLA YARIŞTAN ÇEKİLDİ! 

Tunus'un kararının ardından beklenildiği üzere büyük bir katılıma ve çarpıcı mesajlara sahne olan ayrıca blok liste önergesi sonrası yaşanan arbedenin damga vurduğu CHP İzmir Kongresi 2 adaylı yarışa sahne olurken sandıktan mevcut Başkan Şenol Aslanoğlu zaferle ayrıldı. 

CHP İzmir'de 9 ay önce atandığı başkanlık görevine bu kez seçilerek gelen İl Başkanı Aslanoğlu seçimi 412 oyla kazandı. Divana 67 imza sunarak aday olan Başak'a ise sandıktan 138 oy çıktı. 



ASLANOĞLU'NDAN BİRLİK MESAJLARI VE 2024 HEDEFİ
Aslanoğlu seçim zaferinin ardından yaptığı açıklamada, "İki gündür demokrasi şöleni yaşıyoruz. CHP'nin hiç bir kongresinin kaybedeni olmaz. Yarından tezi yok el ele sahalarda olacağız. 30 ilçenin 30'unda ve Büyükşehir'de CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız" dedi. 

KONGREDE NELER YAŞANDI? 

DİVAN BAŞKANI EMRE 
C Holü’nde gerçekleşen kongrede divan başkanlığını görevini Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre yürüttü. 



KİMLER KATILDI?
CHP İzmir Örgütü, parti yöneticileri ve seçilmişleri İl Kongresi için Fuar İzmir'e akın etti. Kongreye ev sahipleri İl Başkanı Aslanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, PM Üyeleri Ednan Arslan ve Rıfat Nalbantoğlu, YDK Üyesi Mahir Polat, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları ile çok sayıda parti yöneticisi ve partili katıldı. 

Kongreyi İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un da yerinde takip etmesi dikkat çekti. 

ASLANOĞLU'NDAN AÇILIŞ KONUŞMASI 
Kongrenin açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Aslanoğlu yaptı. Aslanoğlu, "Dosta düşmana gücümüzü gösterdiğimiz mahalle delege seçimler ile başlayan süreçte İzmir için final gününe geldik. Birbirimizle rakip değil çıtayı daha yukarı koymak için bir yarış içindeyiz. Seçimlerde birlikte yol yürüyen yoldaşların rakip olması zaten düşünülemez. İzmir duruşu ile tüm ülkeye bir mesaj vereceğiz. Yerel seçimler öncesinde gücümüze güç katacağız. Tüm Türkiye’nin gözü bu kongrede. Bizden güç almak isteyenleri sevindirecek, kavga bekleyenleri sükut-u hayale uğratacağız. Yolumuz hedefimiz aynı bu ülke daha yaşanabilir bir yer olsun istiyoruz. Yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yol diriliş yolu, bu yol Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Atatürk’ün yoludur. Dertleeşecek uzlaşacak ve kendimizi örgüte emanet edeceğiz. Kaybeden olmayacak bu kongrede’’ dedi.

Öte yandan CHP İl Başkanı Aslanoğlu konuşma yapmak için kürsüye gittiği sırada 'Blok değil, çarşaf liste' sloganları atılması dikkat çekti. 

Aslanoğlu'nun ardından kürsüye İl Kongresi'ne katılan genel başkan adayları çıktı. 

CHP Grup Başkanı Özgür Özel partiyi ayağa kaldırma ve yenilenme vurgusu yaparken, konuşması sırasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu lehine atılan sloganlara tepki gösterdi. 

- ÖZEL'DEN İZMİR KONGRESİ MESAJLARI VE KILIÇDAROĞLU SLOGANLARINA TEPKİ! 



"CHP’NİN KADERİ YÜZDE 25 DEĞİLDİR"

CHP'nin diğer genel başkan adayı Prof. Dr. Örsan Öymen ise konuşmasında, ‘’Mevcut yönetim ve genel başkanımızın girdiği tüm seçimler kaybedildi. 13 yılda 12 seçim kaybedildi.  Belediye seçimlerinden birisinde büyükşehirlerin kazanılması göreceli olarak bir başarı ama Türkiye’de genel seçimler kaybedildi. CHP’nin oyları bu sürede yüzde 22 ile 25 bandında sıkışmış kalmıştır. Partinin kendi ideolojisinden kopması yeni bir durum değil. Bu gidişata bir son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. CHP’nin kaderi yüzde 25 değildir. Ecevit’in genel başkanlığında yüzde 41 alan siyasi bir partiyiz. Genel başkanımızı destekledik. Eleştirilerimizi askıya aldık. Kılıçdaroğlu ile şahsen hiçbir sorunum yok. AKP yönetiminin dikta rejimini elbette etkili oldu. Bizim elimizde olan konular da var. Parti içi demokrasi sorunu. Partinin organlarının çalıştırılmaması. 5-10 kişinin kararları vermesi. Parti Meclisi’nin çalıştırılmaması. İdeolojik hataların yapılması söz konusu. Kendi seçmenimize güven vermemiz gerekiyor. Bizim ilkelerimiz belli’’ ifadelerini kullandı. 

KONGREDE ARBEDE! 
Kongre öncesi cevabı merakla beklenen sorularından biri de seçimin hangi usulle yapılacağıydı.

Açılış konuşmalarının ardından seçimin blok liste usulüyle yapılması için Divan'a 152 imza sunuldu. 



Sandığa blok mu yoksa çarşaf liste yöntemiyle mi gidileceğini belirleyecek oylama öncesinde salonda ortalık karıştı. Çarşaf liste isteyen delegeler ile blok listeyi savunanlar birbirine girdi. Protokol önüne ve kürsüye kadar uzanan arbede sonucunda kongreye ara verildi. Protokol salondan güvenlik eşliğinde çıkarıldı. Arbede sonunda salonda sandalyelerin devrildiği ve su şişelerinin havada uçuştuğu görüldü. 



- FOTO GALERİ: CHP KONGRESİNDE ARBEDE... 



Adaylardan birlik-beraberlik pozu! 

Yaşananların ardından salona gelen çevik kuvvet güvenliği sağlarken, salon da divanın yaptığı çağrıyla yeniden seçime hazırlanmak için boşaltıldı. Salona geniden girişler başlarken Aslanoğlu ve Başak bir araya geldi ve sarılarak birlik beraberlik mesajı verdi. 

Kongre olayların tamamen yatıştırılmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşmasıyla yeniden başladı. Başkan Soyer kongre konuşmasında CHP ile İzmir'in köklü ilişkisine vurgu yaparken, değişim tartışmalarına da değindi ve konuşmasını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu överek ve selamlayarak tamamladı. 

- SOYER'DEN İL KONGRESİ MESAJLARI!... 

BLOK/ÇARŞAF MESAJLARI 
Soyer'in kongre mesajları sonrası ise divan, blok ve çarşaf liste lehinde konuşmalar için söz verdi. 

Kürsüye çıkan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, "Kimsenin adaylık hakkı elinden alınmaz. Blok liste de isteyen partililiğine güvenen herkes çıkıp aday olabilir. Bütün örgüt arkasında dururuz. Blok listeden yana söz aldım. Çarşafa karşı değiliz. İlçelerde seçimleri blok liste usulü ile yaptık. 600 delege antidemokratik mi seçildi? Hangi ilçemizde çarşaf yapıldı?" dedi. 

Çarşaf listeyi destekleyen İl Disiplin Kurulu Eski Başkanı ve İl Delegesi Birol Soylu ise, "Çarşaf liste herkese siyaset yapma hakkı verir.  Neden benim siyaset yapma hakkımı elimden alıyorsunuz? Kendinize güveniyorsanız… Herkes boyunun ölçüsünü alsın. İşkencelerden geldim buraya. Hiç birisi bugünkü görüntü kadar üzmedi beni" diye konuştu. 

CHP İzmir Eski Milletvekili Çam ise, "İki il başkanı adayımız var. Birini tercih edeceksiniz. Oy verilirken elinize birer liste tutuşturulacak. Siz özgürce il yönetim kurulu üyelerini özgürce seçmeyeceksiniz. Özgür irademizle kulübeye girip seçmemiz gerekiyor. Size yalvarıyorum lütfen ne olur blok listeye izin vermeyin" ifadelerini kullandı. 

KARAR AÇIKLANDI: AÇIK FARKLA BLOK LİSTE 
Konuşmaların ardından yapılan oylama sonunda seçimin usulü belli oldu. Kongrede seçimin oylamada açık farkla alınan kararla blok listeyle yapılmasına karar verildi. 



TUNUS'TAN BASKI ÇIKIŞI! 
Blok liste kararının ardından partililer serbest kürsüde kongreye, partiye, kent ve ülke dönemine dair görüş bildirirken, salonda adaylıktan çekilen CHP Konak İlçe Eski Başkanı Tunus da bir konuşma yaptı. Tunus konuşmasında, "Size bu kürsüden il başkan adayı olarak hitap etmek isterdim fakat olmadı. Sizler takdir etmediniz. Delege arkadaşlarımıza kurulan baskı belediye ve bürokrasinin açık baskısından dolayı ben aday olamadım. Yeterli sayıya ulaştım imzaya nettir fakat geri çektirildi. Süreç anti-demokratik işletildi. Süreç başladıktan sonra ilçe kongrelerini izledim. Matem evi gibiydi. Biz bu sürece böyle hazırlanamayız. Çok üzgünüm bir çok ilçe başkanı ile yaptığım görüşmelerde il delegesi toplatılmadı. Benim temas kurmam önlendi. 25 yıllık parti emekçisiyim. Kimse kimseye güzelleme yapmasın buradaki tablodan başarı çıkmaz.  İzmir’den bir şeyleri değiştirme şansımız var. Örgütler CHP’nin hedefine yönelik mücadele etmeli. Bu adamcılığı bırakın. İzmir’den haberdar olun. Bu gidişatı doğru bulmuyorum. Tarihe not düşüyorum. 2. büyük İzmir yangını geliyor. Bu adamcılıkla İzmir risk altındadır" ifadelerini kullandı. 

ADAYLAR NE MESAJ VERDİ? 
Kongrede 2 adaylı yarışın netleşmesinin ardından kürsüye ilk gelen isim İl Başkanı Aslanoğlu oldu.



ASLANOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA TAM DESTEK 

CHP İl Başkanı delegenin kantarına çıkacağı seçim öncesi çarpıcı mesajlar verirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da net desteğini ortaya koydu. Aslanoğlu sözlerine, "Partimizin ilk il kongresinin İzmir’de olmasını çok istedim. Daha mahalle seçimleri başlamadan Sayın Genel Başkanınıza giderek, 'Efendim ilk il kongresini İzmir’de yapalım. İzmir’den umudu ve heyecanı tüm Türkiye’ye yayalım. İzmir kuruluşun ve kurtuluşun kenti, İzmir ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’in memleketi, izmir düşmanın denize döküldüğü kent, İzmir partimizin amiral gemisi, İzmir on yıllardır yerel iktidar olduğumuz kent, İzmir Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 milyon oy vermiş, Erdoğan’a 1 milyon 20 bin oy farkı atmış şehir. Tüm Türkiye’de ki Cumhuriyet Halk Partililerin bir gözü İzmir’dedir. İzmir’in heyecanı ile başlayalım' dedim. İzmir’den başlıyoruz" diyerek başladı. 

"YÜRÜYECEĞİZ ÇOĞALA ÇOĞALA!"
İzmir ile birlikte eşzamanlı kongreye yapan kentlere selam gönderen Aslanloğlu, "Bildiğiniz gibi 28 Mayıs’tan sonra AKP ve yandaşları topyekûn bir savaş başlattılar. Muhalefet üzerindeki baskılarını arttırdılar. Sadece bize değil tüm muhalefet partilerine baskıyı arttırdılar. Artık hiçbir muhalefete tahammülleri yok. Kim kafayı kaldırsa terörist diye yaftalayıp susturulmaya çalışılıyor. 28 Yıldır devam eden cumartesi annelerine tahammülleri yok. 28 yıldır bıkmadan usanmadan evlatları için eylem yapan cumartesi annelerine selam olsun. Seçilmiş milletvekilinin meclise gelmesine tahammülleri yok. Hatay Milletvekili Can Atalay’a selam olsun. Baskılar ile yalan dolan kasetler ile, iftiralarla ile bizleri yıldıracaklarını sananlar. Görüyor musunuz? Dimdik ayaktayız. Dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz" dedi ve "Bir gün mutlaka yeneceğiz, ey eski zaman sarrafları! Ey kaz kafalılar! Ey sadrazam! Çiçekler açıyor durmadan, savaşlar oluyor, her şey nasıl bitebilir bir bombayla, nasıl kazanabilir o kirli adamlar. Uzun uzun düşünüyor, sularla yıkıyorum yüzümü, temiz bir gömlek giyiyorum. Bitecek bir gün bu zulüm, bitecek bu han-i yağma. Bir gün mutlaka yeneceğiz! Bir gün mutlaka yeneceğiz! Bunu söyleyeceğiz bin defa! Sonra bin defa daha, Sonra bin defa daha, çoğaltacağız marşlarla ben ve sevgilim ve arkadaşlar yürüyeceğiz bulvarda. Yürüyeceğiz yeniden yaratılmanın coşkusuyla. Yürüyeceğiz çoğala çoğala..." diye ekledi. 

"8 AYDA İŞYERİME 8 KERE GİTMEDİM"
CHP İl Başkanı konuşmasına şöyle devam etti: Bunların faşizan baskıları sürse de biz mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbirimiz bir an bile tereddüt etmeyiz mücadeleden. Mücadelenin bayrağını daha da yükselteceğiz. Sizden korktuğumuzu mu düşünüyorsunuz. Sizden korkan sizin gibi olsun. Bu mücadeleyi verebilmek için çok çalışacağız. Allah şahit çok çalıştım. Göreve geleli 8 ay oldu. 8 ayda sabahın köründen gecenin yarısına kadar çalıştım. 8 ayda 8 kez kendi iş yerime gitmedim. Sahurlarda da biz vardık, akşam gecekonduda, iftarlarda da. Gece işyerlerini taksi duraklarını gezdik, sabah 5’te balık halini. Bir günde 5-6 ilçede çalıştık. Geldik deprem oldu. Hem burada, hem deprem bölgesinde çalıştık. Seçim başladı bir saniyesini boş geçirmeden çalıştık. Yetmedi Osmaniye’de çalıştık. İkinci turu oldu örgütü diri tutmaya çalıştık. Seçim bitti, delege seçimi başladı. 1254 mahallede, 30 ilçede seçimleri yönettik. Birlik beraberlik içinde seçimleri tamamladık. Adaylığımı açıkladığım törende de sordum. Şahit misiniz diye. Şahidiz dedi herkes. Hakikaten kolay değil 8 ayda 1 büyük deprem, 2 seçim, 3,5 ay süren 1 kongre sürecini yönetmek. Normal süreçlerde bir başkan göreve geldikten sonra 4-5 yıl içinde en fazla 1 yerel seçim, 1 milletvekili seçimi-cumhurbaşkanlığı seçimi bir de kongre kurultay süreci götürür. Ben göreve geldiğimden beri 1 deprem - 1 milletvekili seçimi, yetmedi iki tur Cumhurbaşkanlığı seçimi bir kongre kurultay süreci tamamladım. Seçilir, yerel seçim sürecini de yönetirsem yaklaşık 1 yılda 4-5 yıllık süreci tamamlamış olacağım. Bu o kadar sıkışık takvimde, tebrik etmek isteyen yoldaşlara randevu veremedim. Ziyarete gelmek isteyen İzmirli dostlara randevu veremedim. Bu sekiz aylık süreç sabah 7 de başlayıp gece yarısı bitse de, bu süre hiçbirimize yetmedi. Hakkınızı helal edin lütfen.

"KILIÇDAROĞLU'NUN DİMDİK ARKASINDAYIZ"
Aslanoğlu, Gittiğim ilçelerde sohbette dedim ki adayın “bana görev verirseniz çok çalışırım” demesine aldırmayın. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Çalıştım mı ben diye sordum. Gözleri görmeliydiniz. Tüm gözler onayladı. Herkes, çalıştın hakkını vermek lazım dedi. Evet çok çalıştım. Ama hakkımın verildiğini gördüm ya tüm yorgunluğu alıyor bu. Bundan sonra hep yenilikten bahsedeceğim yenilik, yenilik, yenilik. Yenilenmeliyiz. Evet. Ama yenilik dedim diye hemen genel başkanlığa getirecek basın konuyu. Sürecin en başından beri yüksek sesle haykırdım. Bu partinin genel başkanlık sorunu yoktur. Bu partinin daha verimli çalışmalara ihtiyacı vardır. Her toplantıda konuştum. Biz dimdik genel başkanımızın arkasındayız. Şimdi genel başkanın arkasındayız dedi, ama tam söylemedi, ama isim vermedi diyenler olacaksa onlar için tam söyleyelim. İzmir olarak, birlik içinde, dimdik Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız" dedi. 

"ŞAHİT MİSİNİZ DİYE SORMUŞTUM"
Aslanoğlu şunları kaydetti: Adaylığımı açıkladığım törende sormuştum. En çok çalışanımızın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğuna şahit misiniz diye? Orda bulunanlar her biri şahidiz diye bağırmıştı. Şimdi en çok çalışanımız Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için kocaman bir alkış istiyorum. Bu çalışma ayakta alkışlanmayı hak ediyor arkadaşlar. Seçim gecesi Twitter sana hakkım helal dede diye yıkılıyordu, size hakkımız helal sayın genel başkanım.

SAYGIYLA ANDI 
Konuşmasının devamında partinin tarihçesine değinen Aslanoğlu, "Parti kurucularımız; Refik Saydam, Celâl Bayar, Saffet Arıkan. İlk Genel Sekreter ise Recep Peker. Kadrolara bakın kimlerden miras almışız. Bizi bu günlere getirenleri, bize 100.yıl onurunu yaşatanları tek tek yad etmek istiyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Murat Karayalçın Sayın Altan Öymen, Sayın Hikmet Çetin rahmetle andığımız genel başkanlarımız Deniz Baykal, Bülent Ecevit İsmet İnönü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Her partiye nasip olmayacak bir şeyi bize yaşattılar" dedi. 

'GELECEK' MESAJLARI! 
Konuşmasının son bölümünde 22.yüzyıla damga vuracak geleceğin teknolojilerini yüzen şehirler, insanların daha uzun süre sağlıklı kalması, hava trafiği, içme suyu miktarı ve yapay zekanın enerji üretimine katkısı başlıklarında detaylandırarak sıralayan Aslanoğlu sözlerini, "Türkiye bu dünyanın içinde olmalı... Gençlerini yurtdışına kaçıran değil, herkesi yaşadığı yerde doyuran ve mutlu eden bir Türkiye olmalı. Bunun için yol çizmeliyiz, yol açmalıyız. Bunun için kafa yormalıyız. Hızla gelene, hazır olmalıyız. Genç kardeşlerim bugün dünden daha çok etkin olacak. Onlara yol açmalıyız. Gençliğin dinamizmine, yaratıcılığına yol vermeliyiz. Bu partiyi gelecek yüzyılda temsil edecek, partiyi daha ilerilere taşıyacağına canı gönülden inandığım, gece sabahlara kadar bayrak asan, sloganları ile her daim sesimiz olan gençlik kollarımız için bir alkış istiyorum" diye bitirdi. 



"KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEDİM"
Aslanoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Başak'tan da çarpıcı mesajlar geldi. CHP Konak Eski Başkanı ve İl Başkan Adayı Başak, "Tarihi kongrede CHP’nin bir neferi olarak örgütçü mücadelemle sizi selamlıyorum. Şu cümle ile başlamak istiyorum… Korkma, korkma, korkma. 100 yıllık bir mirasın üzerinde oturuyoruz. Buna ne kadar layığız? Dönüp kendimize bakmamız gerekir. 25 yılım doldurdum CHP’de. İlkesel hatayı siyaset affetmez. CHP içim mücadele etmişlerin ruhunu sızlatmayın. Bana neye güveniyorsun aday oluyorsun dediler. Örgütümün vicdanına güveniyorum, adalet duygusuna güveniyorum. Bu sese çığlığa alışkın değilsiniz biliyorum, bu sokağın sesi. İlk defa il başkan adayı oldum. Bundan önce hiç olmadım. Gereksinim duymadım. Bugünkü durumumuz herkes dönsün kendine bir baksın. Örgütün heyecanına bir baksın. Var mı yok mu? Aynı şeyleri tekrar edip farklı sonuçlar beklemek ahmakların işidir. Asla bu örgütün başını öne eğdirmedim. Örgütümün dışında kimsenin önünde eğilmedim" diye konuştu. 

"İZMİR’E KALE DİYORUZ… YÜZDE 70’İ GEÇEMEZSEN KALE OLAMAZSIN!"
Başak ardından, "İlke, adalet olarak sorgulayın kendinizi İzmir CHP’nin kalesi… Ben buna inanmıyorum. Biz buraya kale diyoruz. Yüzde 70’i geçemiyorsan kale olamazsın" ifadelerini kullandı. 

"67 DELEGE BANA İMZA VERDİ"
Başak ayrıca aldığı imza sayısını da baskı vurgusuyla açıkladı, ve Yeni bir anlayış için karşınıza çıktım. İl delegesi arkadaşlarım sizi sorgulamıyorum. Bu iktidar yoksulluk yarattı. Bu milleti dizayn etti. Biz onlara benzer olduk. Bugün bu yaşadığımız kongrede 617 delegenin 67 tanesi bana imza verdi" dedi. 

CHP İl Başkanı Aday sözlerine, "Bu halk bugün 22 yıldır aynı iktidarı seçiyorsa bir problem var. Bu problem de bizde. Onlar kendini bizde göremiyorsa sorun bizde. Sokaktaki insan bize bakarken kendini görmek istiyor, görmüyor. Onun için yüzde 25’i aşamıyoruz. İl Başkanlığı nasıl yapılır onu göstermek istiyorum. Siyaset kurumunu kirleten insanlardır. Temiz insanlar siyasete girerse o kurum temizlenir. Siyaset halka fayda sağlamaktır. Bireylerin kendi iktidarları için kullanacağı bir kurum değil siyaset. Onun için bu tarihi görevle bu çığlığı sizinle paylaşmak istedim" diyerek devam etti.   

ÖN SEÇİM VURGUSU!
Başak sözlerini şöyle tamamladı: Ben değil biz diyenlere ihtiyaç var. Kendinden geçmişlere ihtiyaç var. Önümüzdeki yerel seçime hazırlanabilmek için artık örgütün iktidarının olması gerektiği için karşınızdayım. Yerel seçimler her türlü ön seçim, her türlü ön seçim, her türlü ön seçim… İl Başkanı olursam bunun mücadelesini vereceğime söz veriyorum. 



LİSTE GERGİNLİĞİ: TÜRKBAY'DAN İSYAN!
Öte yandan listelerin açıklanmasının ardından kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

CHP Karabağlar İlçe Eski Başkanı Mehmet Türkbay Aslanoğlu'nun listesinde adını kurultay delege adayları arasında göremeyince tepki gösterdi. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ile CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'a sitem eden Türkbay salonda, "Karabağlar'ı size altın tepsiyle sundum. Ben olmasam yine seçimi kazanamayacaktınız. Bundan sonra göreceksiniz Karabağlar'da nasıl siyaset yapılıyor" sözleriyle isyan etti. 

KONGREDEN NOTLAR 
- CHP İzmir’de büyük buluşmanın hazırlıkları günler öncesinden tamamlandı. 4 bin kişilik alana 22 metrelik sahne kurulurken, 100 metrekare LED ekran da yerleştirildi. Yeme-içme ihtiyacı tüm ilçelerin ve 30 kadın kolları örgütünün kuracağı stantlarda sağlanacak. Ayrıca alanda çocuklar için şişme oyun parkları da kuruldu. 

- Seçim kadar salonda verilecek mesajların da merakla beklendiği kongrede gözler ayrıca dün genel başkanlık adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’de de olacak. Öte yandan Özel ile aynı gün genel başkan adaylığını açıklayan Prof. Dr. Örsan Öymen de İzmir Kongresi'ne katılan isimler arasında yer aldı. 



CHP İl Kongresi'nde salona ilk gelen isim İl Başkanı Şenol Aslanoğlu oldu. Partililerden büyük destek gören Aslanoğlu salona 'İşte örgüt, işte başkan' sloganlarıyla giriş yaptı. Aslanoğlu ardından salonda Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer ile de sarılarak merhabalaştı. 



- Kongrede Aslanoğlu'na rakip olan CHP Konak Eski Başkanları Mehmet Şakir Başak ile Aytekin Tunus salona el ele, kol kola, 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganları eşliğinde girdi. Adaylar ve destekleyenleri 'Blok değil çarşaf liste' mesajı verdi! Tunus ardından adaylıktan çekildiğini ve oyunun Başak'tan yana olduğunu duyurdu. 


- Büyük bir katılıma sahne olan İzmir İl Kongresi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer salona stantları ziyaret ederek geldi. 

 
Filenin Sultanları galibiyetle başladı
 
Berlin'den gelen gençler Narlıdere'ye keşfe çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Örgüt 16 Eylül 2023 Cumartesi 21:54

İl başkanın listesi süper.il yönetim kurulu adaylarıki bunlar seçilecek öyle görünüyor.çok donanımlı ve hepsi konun uzmanı.öz geçmişleri dolu dolu alkışlanır .Süper liste kim yazmış emiri kim verdi ise tebrik etmek gerekir.alkış alkış alkış????

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'dan ABD'nin İnsan Ticareti Raporu'na tepki
Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İnsan Ticareti Raporu'nda Türkiye'nin de ...
CHP İzmir'den 100'üncü yıl kutlama programı: 3 eski genel başkan, Aslanoğlu ve Soyer ne mesaj verdi?
CHP'nin 100'üncü yıl kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İzmir İl Başkanlığı ...
CHP'de bir isim daha genel başkan adayı oldu
CHP’de liderlik yarışı bugün resmen başladı. Grup Başkanı Özgür Özel'in ...
 
CHP'de Özel'e ilk tebrik İmamoğlu'ndan!
CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür ...
Özel: CHP'yi iktidar yapmak için adayım!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını resmen açıkladı. ...
Işıkhan'dan yerel idareye salvo: Körfez'in durumu ortada, Fuar kültürü yok, kültür-sanat yok!
İzmir'e her geldiğinde kentin durumuna üzüldüğünü dile getiren Bakan Işıkhan, ...
 
Erdoğan açıkladı: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ...
CHP'de Özel'e 2 vekil ve o eski başkandan açık destek!
CHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel'e ...
Özgür Özel 'kurultay' için tarih verdi
Bugün genel başkanlık adaylığını resmi olarak açıklaması beklenen CHP ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri