POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
En düşük emekli maaşına zam geliyor!
En düşük emekli maaşına zam geliyor!
Türk Tabipler Birliği'nde yeni başkan belli oldu
Türk Tabipler Birliği'nde yeni başkan belli oldu
Özel'in ardından İmamoğlu da 'winner' ceketi giydi
Özel'in ardından İmamoğlu da 'winner' ceketi giydi
Savaş uçağı kaçırma girişimi engellendi!
Savaş uçağı kaçırma girişimi engellendi!
9 Haziran 2024 Pazar - 13:40

Özel Bornova’da konuştu: Eşki’ye övgü… Projelerini tek tek anlatı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova’da açıklamalarda bulundu. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin çalışmalarını anlatan Özel, “Ben de sizin gibi bu genç kardeşimizi yürekten alkışlıyorum Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak köylerden destek isterken boşuna konuşmuyoruz. Ne söylediysek yapıyoruz. İki ay gibi kısa bir zamanda bu kadar önemli sözlerin tutulma yoluna girmesini, adım atılmasını, bugün bu festivalde bir arada olmamızı son derece önemsiyorum” dedi.

Özel Bornova’da konuştu: Eşki’ye övgü… Projelerini tek tek anlatı

GERÇEK-İZMİR-CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Beşyol köyünde düzenleyeceğimiz Kiraz Festivali’nde konuştu.

ÖRGÜT VURGUSU 

Konuşmasına İzmir örgütüne önemine vurgu yaparak başlayan Özel, "Belediye başkanımızın noktalara gelmesinde örgütümüzün çok emeği var. Bu süreçte de öncesinde ve sonrasında da kendisini destekleyen, benim yine Bornova Lisesi'nden abim yapan da ilçe başkanımız, Ertürk Çapın’ı ve bütün örgütümüzü selamlıyoruz. İzmir İl Başkanımız ben olmasam, partimiz adına konuşacak. Şimdi hemen yanı başımda bana eşlik ediyor. Sevgi Şenol Aslanoğlu" dedi. 



KIRSAL MAHALLE STATÜSÜ 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin hayata geçirmek istediği projeleri anlatan Özel, "Bornova'nın 12 tane mahallesi var. Eskiden köy statüsündeydi. Köy olunca muhtarın yetkileri ona göreydi. Bütçe vardı. Çakmağı, silahı, köyün malları vardı. Gittiği yerde sözünün ağırlığı çok fazlaydı. Maalesef büyükşehir yazısından bütün şehre geçerken bu statüler ortadan kalktı. Ama Biraz önce Ömer Başkan'ın söylediği gibi 2014’te eleştirdiğimiz hususlar sıkıntıya dönüşünce eski statüyü karşılamaz ama yine de bir kırsal mahalle statüsü diye düzenleme oldu. Ömer Başkanımız bu konuda Bir iradesi olduğunu ve temmuz ayında arzu eden bütün köylerimizi bu statüye kavuşturacağını söyledi. Bu son derece kıymetlidir. Köyün köy olarak kalmasında, sosyal olarak gelişmesinde, ekonomik olarak gelişmesinde ama güzelliklerinin korunmasında son derece önemlidir. Ben Ömer başkanın köylere hizmet için duyduğu heyecandan son derece memnunum. Sürekli ifade ediyor. Diyor ki ‘Beşyol’un altındaki yolu yaparak arkadan Manisa'ya giden yol yeniden işlev kazandırdım" dedi.   

PROJERİ TEK TEK ANLATTI 

Özel sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Dört yıldır pandemi malum. Festival yapılmıyordu. Bu festivale sahip çıkması, destek olmasını son derece önemsiyorum. Gökdere'deki aşure etkinliklerini çok daha geniş kapsamlı yapacağını ifade ediyor. Bunu önemsiyorum. Yine tüm köylere asfalt işini bu yaz bitirmeye söz vermiş. Bu geçmiş dönemlerde de en büyük şehrimizin çok önemli işlerden biriydi köy yollarının, ova yollarının, bahçe yollarının asfaltlanması, köy yollarının asfaltlanması son derece önemli. Muhtarlık binası burada var herhalde muhtarım. Ancak olmayan muhtarlık binası kalmayacak. Karşımızda muhtarlık binası var eksiklikleri tamamlanacak, onarılması gerekenler onarılacak. Camiyi yıkıp yeniden, yapacağını Kavaklıdere ve Yeşilçam'da, okul ihtiyacı olduğunu, okul yapacağını, çiçek yedekli sağlık evini onaracağını ve yine Gökdere'ye bir spor tesisi ve köy kahvesi kazandıracağını Ömer bana rapor etti bu çalışmalarından bahsetti. Ayrıca köylere kümes Tavuk yardımı, yumurta alım garantisi, keçi, koyun desteği ve süt ve et alım garantisi veriyor. Ben de sizin gibi bu genç kardeşimizi yürekten alkışlıyorum Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak köylerden destek isterken boşuna konuşmuyoruz. Ne söylediysek yapıyoruz. İki ay gibi kısa bir zamanda bu kadar önemli sözlerin tutulma yoluna girmesini, adım atılmasını, bugün bu festivalde bir arada olmamızı son derece önemsiyorum."

Özel konuşması sonrası Bornova Belediye Başkanı Eşki'yi küsrüye çağrıdı. 

 

 

EŞKİ’Yİ KÜRSÜYE ÇAĞIRDI

12 köyde çeşitli şeyler üretiliyor. Burada kiraz üretiliyor. Üzüm üreten yerler var. Buğday eken yerler var. Ama herkes bir şey üretiyor. Satmaya çalışıyorlar. Satarlarsa Allah bereket versin satmazlarsa ne yapacaksın söyle” diyerek Eşki’ye sözü bıraktı.

Eşki de, “Şu anda yaptığımız gibi satın alıp kuracağımız kent marketlerden ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara dağıtılacak” yanıtını verdi.

SİZE SÖZ VERİYORUM

Özel, sözlerine şöyle sürdürdü: “Ömer'i yönettiği Ömer'in İlçede 12 köyde dalında, ambarda, kasada ürün kalmayacak. Fiyatı beğenirseniz, satarsınız. Paranızı cebinize koyarsınız. Ürün satılmıyorsa ürün alacağız. Alacağız, söz veriyoruz. Ayrıca eğer sizin ürettiğiniz üründen Bornova'da yiyemeyen aile varsa onu alabilene satmak yerine ilk önce ihtiyaç sahiplerine de dağıtacağım. Söz veriyorum. Komşu köylerin, değerli çiftçileri köylüleri burası benim köyüm Manisa'da ovada Hacı Aliler burası da kendi memleketimiz gibi bildiğimiz çok özel bir yer. Buradan şunu hatırlatarak sözlerimi tamamlayayım. Biz otuz bir Mart giderken dedik ki destek verin. Belediye başkanlarımızı seçin. Bu bir genel seçim değil. Yerel seçim hem temiz, dürüst başkanlar seçin. Hem de bu iktidara tepkinizi gösterin. Sesimizi duydu. Atanmayan öğretmenler, işçiler, memurlar, çiftçiler, Cumhuriyet Halk Partisi'ni kırk yedi yıl sonra birinci parti yaptılar. Türkiye'nin yüzde altmış beşini Cumhuriyet Halk Partili belediye emanet ettiler. O günlerde söz vermiştik. Dedik ki siz eğer siz bizi güçlendirirseniz biz sizin sesinizi duyacağız."

Etiketler:
 
Özel: İzmir'e değen bu yetenekli el kenti hak ettiği hizmetlerle tanıştıracak
 
Fahiş fiyatlı bilet satışı yapan firmalara ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel: İzmir'e değen bu yetenekli el kenti hak ettiği hizmetlerle tanıştıracak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. ...
CHP’li Polat’tan TEDAŞ çıkışı: Zam kapıda
TEDAŞ’ın Elektrik dağıtım şirketlerine her ay düzenli olarak yapmış olduğu ...
CHP Lideri'nden İzmir'de örgüte mesaj seli: Hedef koydu, uyarılarda bulundu!
CHP Lideri Özel, İzmir’de belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri, ...
 
Özel-Tugay buluşması öncesi dikkat çeken bariyer
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı ...
Açıklama geldi: Akşener'e görev teklif edildi mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
Özel'den İzmir'de çarpıcı 'oy oranı' ve 'adaylık ilanı' açıklaması!
CHP Lideri Özel İzmir'e geldi. Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı ...
 
Özlale’den Akşener ile Erdoğan görüşmesine üstü kapalı gönderme
İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Eski İYİ Parti Genel Başkanı ...
İYİ Parti'den Akşener'e Erdoğan görüşmesi tepkisi
İYİ Parti'de 40 dakikalık Beştepe görüşmesi gündemden düşmüyor. Eski genel ...
Kritik kurulda 2. fire: İl yöneticisi tüzük gereği düşürüldü!
CHP İzmir’de il disiplin kurulu üyesi Mehmet Burak Delice’nin il yöneticiliği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Yeni dönemin ilk il kongresinin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri