POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
6 Eylül 2024 Cuma - 12:41

Özel'den net ön seçim mesajı: Genel Başkan dahil herkes girecek!

CHP tüzük kurultayı Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi’nde başladı. Yerel seçimlerde CHP’den aday gösterilmeyip bağımsız ya da başka partilerden aday olan CHP’lileri eleştiren Genel Başkan Özel, "O dönem bu hataları yapanlar bir daha bu partide görev almayacaklardır” dedi. Özel, ön seçim için net konuştu, " Genel Başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz. Milletvekili olmak isteyenler ön seçime girecekler, örgütten onay ve destek alacaklar” dedi.

Özel den net ön seçim mesajı: Genel Başkan dahil herkes girecek!

CHP'nin "değişim" mesajıyla gittiği "Tüzük Kurultayı" başladı. Kurultay Ankara'da Ata Congresium’da yapılıyor. Kurultaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek başkanlık ediyor.

Sinevizyon gösterisinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel kürsüye çıktı. Partililerini, emeklileri, gençleri, çiftçileri, işçileri selamlayan ve ‘merhaba’ diyen Özel, ‘Atatürk’ün askerlerine merhaba’ diyerek selamlamasını bitirdi.

Yerel seçimlerde CHP’den aday gösterilmeyip bağımsız ya da başka partilerden aday olan CHP’lileri eleştiren Özel, “Partiyi bırakıp bağımsız aday olup bizim partimize seçim kaybettirip AK Parti’nin kazanmasını sağlayanları bir kenara not etmedik. Bizim onlarla işimiz gücümüz yok. Kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar adaylaştıkları yerde kalsınlar. O dönem bu hataları yapanlar bir daha bu partide görev almayacaklardır” diye konuştu.

Özel konuşmasında önemli ön seçim mesajları verdi. Özel şunları söyledi;

GENEL BAŞKAN DAHİL HERKES ÖN SEÇİME GİRECEK
“Dönem sınırının bugünden başladığı, daha üç dönem milletvekillerinin mümkün olduğu yazıldı. Beş dönem yapan daha 8 dönem yapacakmış. Öyle bir şey yok. Bu komisyon dönem sınırını 2 seçim önceye çekmiştir. Bu komisyon mevcut milletvekillerine 1 dönem, önceki milletvekillerine 2 dönem milletvekilliği yapılmış saymıştır. Bundan sonraki süreç için söyleyelim. Kamuoyunda tartışılan, yıpratılan, bu partiye dünya kadar emeği olan bu dönem ya da geçmiş dönemdeki değerli yöneticilerimizin hiçbiri için değildir. Ama sadece buçuklu dönemlerle dönemleri doldurulmuş genç yaşındaki birkaç arkadaşımız için belki bir dönem daha aday olma imkanı teklif edilmektedir. Taktir genel kurulun olacaktır.  Ancak şunu yazalım dediler. Çok ince bir davranış gösterdiler. CHP Parlamenter demokrasiye inanan, güçlü parlamentoyu savunan bir partidir. Genel Başkanının milletvekili olması doğru bir durum değildir. Partiyi güçsüzleştirir. Hiç olmazsa Genel Başkanlar için muafiyet maddesi yazmayı önerdiler. Teşekkür ettim, reddettim. Ben 2015’te yapılan ön seçime kadar çalışan bir milletvekiliydim. CHP’da Grup Başkan Vekili de oldum. Bugün Genel Başkan da oldum. Bunun için CHP’nin Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcıları, ya da bilinen isimleri bir şehre giderken elde bayrak saatlerce yağmur altında beklenen, güneş altında sabırla destek verilen isimlerin kendi memleketlerinden ya da herhangi bir seçim bölgesinden ön seçimde çıkma kaygıları varsa zaten o kişi de bitmiştir, o parti de bitmiştir. Genel Başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz. Milletvekili olmak isteyenler ön seçime girecekler, örgütten onay ve destek alacaklar” 

Tartışılan kota konusuna da değinen Özel şu ifadeleri kullandı;

KADIN VE GENÇLİK KOTASI MADDESİNE SİZLERE EMANET EDİYORUM
Bundan önce yürütülen demokratik tartışmaların, birazdan oluşturulacak Tüzük Komisyonu’nda da burada yapılacak görüşmeler sırasında da bütün bir özgürlükle tartışılması ve Türkiye’ye örnek olacak bir müzakere sürecinden sonra bu salondan birilerinin beklentisinin aksine güle, oynaya, el ele hep beraber işin kolay tarafını halletmiş, esas zor tarafına yani Türkiye’yi nasıl yöneteceğimizi belirleyeceğimiz program Kurultayı’na adam atmak üzere bugün akşam bu salondan hep beraber omuz omuza çıkacağımızı biliyorum. Bunun için sizlere güveniyorum. Bir konuyu size emanet ediyorum. O da gençlik ve kadın kotası. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına seçme ve seçilme hakkı için gösterdiği gayreti kendime vasiyet bilerek bu maddeden bahsetmek istiyorum. Bugün yüzde 33 kadın kotası vardır. Uygulamada sorunlar var. Önceki Genel Başkamımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘bir kadın devrimi yapıyorum’ diye ortaya koyduğu örnek bir irade ve kadın kollarımızın emeği var. Benim de sahiplendiğim net bir tutum var. Yüzde 50 eşit temsil koyarak ve adına artık kadın değil cinsiyet kotası diyerek, ümit ederiz ki bu kota bir gün erkekleri de koruyacak. Ancak yürürlülük maddesinde bunun ilk kurultayda 35, bir sonrasında 40, bir sonrakinde 45 ve bir sonrasında 50 olacak şekilde bir geçiş süreci tarif ediyoruz. Bu süreç örgüt denetiminde yaptığımız ön seçimlerde de böyle gidecek. Önümüzdeki 4 kurultayda eşit temsili yaşayacak irade de ortaya konacaktır.”

 
Bucalı şampiyondan Duman’a ziyaret
 
Karşıyaka’nın 5 yıllık stratejik planına onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de kurultay maratonu: Söz delegelerde
CHP’nin bu üç günlük kurultay sürecinde sürpriz bir kampanya da başlatması ...
CHP'li Onbaşıoğlu: Kazan Gölü'ne sahip çıkacağız!
İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Zeytinköy girişinde bulunan Kazan Gölü ...
Dervişoğlu’ndan Özel'e ‘erken seçim’ çıkışı
Siyasette erken seçim tartışması gündemde. CHP lideri Özgür Özel, önümüzdeki ...
 
Polat'tan Kurum'a 'Körfez' yanıtı: 15 gün sonra geldi, ahkam kesti!
İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri sonrası Çevre, Şehircilik ve ...
AK Partili İnan'dan CHP'ye 'belediyecilik' salvosu: Ankesörlü telefon gibi!
Politika Durağı programına konuk olan AK Parti Gençlik Kolu Genel Başkanı ...
Erdoğan'dan Dilruba tepkisi: İzmir'deki küfürbaz!
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ana gündem ...
 
Avcı ve Çakır’dan ‘Tugay ve ilçeler’ özelinde '150 gün' değerlendirmesi
Politika Durağı programında gazeteciler Onur Çakır ve Sercan Avcı, 1 Eylül ...
Çakır ve Avcı’dan ‘Saygılı ve Aslanoğlu’ iddiası!
Politika Durağı programında gazeteci Çakır, AK Parti’deki kongre takvimiyle ...
Tugay’dan 'cumhurbaşkanı adayı' çıkışı: O ismi işaret etti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin olası Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri