POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Suriye'de ve Irak'ta 13 terörist etkisiz hale getirildi
Suriye'de ve Irak'ta 13 terörist etkisiz hale getirildi
Profesörün cesedi Porsuk Çayı'nda bulundu
Profesörün cesedi Porsuk Çayı'nda bulundu
13,5 milyar liralık 'kaçak', gümrüğe takıldı
13,5 milyar liralık 'kaçak', gümrüğe takıldı
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
13 Haziran 2024 Perşembe - 13:14

Özel o soruya yanıt verdi: Cemil Tugay ile arası bozuk mu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Posta Gazetesi'nden Banu Şen'e röportaj verdi. Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile aralarının bozuk olduğu iddialarına yanıt verirken, kentteki 'genel sekreter' krizine de değindi.

Özel o soruya yanıt verdi: Cemil Tugay ile arası bozuk mu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Posta Gazetesi'nden Banu Şen'e röportaj verdi. Özel röportajda İzmir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay başlıklarında önemli açıklamalarda bulundu. 

Özel “Yerel seçimler üzerinden 100 gün geçti. Çok uzun süre gibi görülmese de ilk 100 gün belirleyicidir. Gidişatı gösterir. Peki İzmir ve yerel seçim aday tercihlerinizle ilgili bir pişmanlığınız, keşkeniz var mı? Örneğin Cemil Tugay ile aranızın soğuk olduğu, ters düştüğünüz söylendi” sorusuna şu yanıtı verdi;

“TUGAY İLE TERS DÜŞTÜĞÜMÜZ HİÇBİR NOKTA YOK”

“Yok. Buradan İzmir’e geçip Cemil Tugay’ı da ziyarete gideceğiz. Geçen gün de beraberdik. Bizim Cemil Tugay’la ters düştüğümüz hiçbir nokta yok. İzmir siyasetinde normalleşmeyi istemeyen bazı odaklar var. İzmir siyasetindeki kavgadan besleniyorlar. Taraf oluyorlar ve bu kavga onları diri tutuyor. Bütün yaşanan olay şu; benim de yakın bir arkadaşım olan bir milletvekilimiz İzmir’de Cemil Bey’le bir yemek yedi. Oradan Özgür Bey bunu istiyor, olur da olmazdı dendi.”

Cemil Tugayla aramızda hiçbir problem yok

“GENEL SEKRETER KARCI EN YAKIN SİYASET ARKADAŞIMIN OĞLU”

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri Barış Karcı benim en yakın siyaset arkadaşım Ömer Karcı’nın oğlu. Ben Barış’ı değiştirmek istiyormuşum… İzmir siyaseti şimdi kavgasız kaldı. Kavganın bir tarafı şimdi görevde değil, diğerleri de yeni pırıl pırıl kişiler. İzmir siyasetinin kavgasından, tartışmasından beslenenler kendilerine taraf arıyorlar. Ben böyle bir çılgınlığın tarafı olmam bir kere. Önümüzdeki dönemde belediyelerde çok göreceksiniz, sürdürülebilirlik meselesi çok önemli… Cemil Tugay da bu konuda Türkiye’nin en iyisi. Kendisi çok iyi bir estetik cerrah. İzmir kent estetiğine en çok önem verilmesi gereken yer. Cemil Tugay 54 yaşında, yaşlı bir isim değil, yabancı dil bilen, vizyon sahibi bir isim ve Cemil Tugay’la aramda en ufak bir sorun yok.”

Cemil Tugayla aramızda hiçbir problem yok

“İZMİR’DE VERDİĞİM KARAR DOĞRUYDU”

“İzmir’de verdiğim karar doğruydu. Özellikle kendi kentim olarak da gördüğüm için 2 hafta tek başıma çalıştım, son 2 gece 7 kişi çalıştık. Ben İzmir’de kampanyaya da beş kez geldim, miting yaptım. Evime gelirken her fırsatta İzmir’de bir şeyler yaptım. Aday adayları geliyordu… Hepsinin tek tek tanıyordum yıllar içinde yaptıklarına kadar. Kendileri bile inanamıyordu. Mesela Urla’da 48 adayın dosyasının 48’ini de biliyordum tek tek.

Sonuçta ben İzmir’de otuz bir aday gösterdim. Yirmi dokuzu seçim kazandı. Böyle bir sonuç yok yani. 31’de 30 olması işten değildi. Kıl payı kaybettik. Diğerinde Menemen’de başka bir şey var. Ona bakacağız.”

“İKİ MEMLEKETİM VAR”

Özel Manisa ve İzmir’in hayatındaki önemini de şu sözlerle vurguladı:

“10 yaşında İzmir’e yatılı okula gittim. Bornova Anadolu Lisesi’nde yatılı okudum. Ortaokul, lise, üniversite ve askerlik derken bir ayağım Manisa’da bir ayağım İzmir’de oldu; hep iki memleketim var diyorum. Bir de tabii fahri olarak Osmaniye’liyim. Geçmişte orada yaptığım görevden dolayı.

Manisa çok haksız şekilde birçok özelliği bilinmeyen bir şehir.

Mesir 485 yıllık bir festival. Hala tedavülde olan dünyanın en eski halk ilacı. Ritüeli olan, mistik bir tarafı olan, bilimsel, tıbbi bir tarafı olan, tarihi bir tarafı olan, hatta dini bir tarafı olan bir ritüel var. Ve yıllardır yani 500 yıla yakın süredir aynı caminin kubbelerinden 100 bin kişiye saçılıyor. Şaşırıp da 6 tane Japon, Çinli turist geliyor buraya. Ziyaretlerimde Çin Büyükelçisi’ne mesir macunu ikram ettim. Gelecek seneki Mesir Festivali’ne davet ettim. Dedim ki, ‘Yanlış anlama 3 milyar kişisiniz. Birazcık anlatsan da Çinli turist gelse…’ Rus Büyükelçisi’ne de verdim. Fransız Büyükelçisi’ne de Norveç Büyükelçisi’ne de verdim.

Cemil Tugayla aramızda hiçbir problem yok

“MANİSA'DA TARİHİ BİR BAŞARI YAKALADIK"

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in yardımcısıyım Sosyalist Enternasyonal’de. Bir Sosyalist Enternasyonal toplantısı burada yapıp 130 ülkeden sol lideri Manisa’da görmeyi düşünüyorum. Şu Mesir Festivali’ni dünyanın ve Türkiye’nin mutlaka tanıması lazım. Şehir kötü yapılaşmadan ve kendine aşık olmayan yöneticiler tarafından yönetildiği dönemlerde kötü görüntülere de büründü. Manisa’dan hızla geçenler Manisa’yı çok beğenmeyebilirler ama inanılmaz doğal güzellikleri ve muhteşem bir tarihi olan bir kent. Tahtta geçen 6 padişahın yetiştiği kent. Şehzadeler kenti. Osmanlı’nın başkenti olmadan saray yaptırdığı tek kent. Bayramları burada geçiririm. Bir gün ailemle geçirirsem, iki gün, üç gün örgütlerle bayramlaşırız. Ama en keyiflisi şuydu; iki kişi gittiğimiz bayramlaşmalar olmuştu, il başkanıyla. Geçen bayramlaşmada on beş belediye başkanı, üç milletvekili, tüm ilçe başkanları Büyükşehir Belediye Meclisi’ne seçilmiş 60’tan fazla meclis üyesi gittik, bütün salon Cumhuriyet Halk Partisi’ydi.

Manisa’da tarihi bir başarı yakaladık. Doğru bir aday olunca… Aday benden de genç, herkes bizim gençliğimizle heyecanlanıyor. Ferdi Zeyrek de 44 yaşında. Öyle olunca yüzde altmış yani bizim için şaşırtıcı olmadı ama bütün Türkiye’nin en çok konuşulan iliydik.”

 
Kurban Bayramı öncesi kiralık araçlara hücum!
 
TÜİK rakamları açıkladı: İzmir'de en fazla konut hangi ilçede satıldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den Bahçeli'ye davet: Bizim ittifaka katılabilir!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ittifak ...
Arslan'dan AK Parti'ye İZBAN üzerinden 'bozuk plak' çıkışı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan İZBAN hakkında ...
İYİ Partili vekile kesin ihraç talebi
İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un ‘fotoğraf’ krizinin ardından ...
 
CHP’den MHP’li Yalçın'a ‘gazeteci’ tepkisi
CHP Sözcüsü Yücel, MHP’li Semih Yalçın’ın birçok medya kuruluşu ve gazeteciyi ...
CHP’li il başkanı Kahraman istifa etti!
CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
"AK Parti-CHP ittifakı MHP’nin samimi dileği"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile ...
 
Saygılı’dan çarpıcı çıkış: EXPO İzmir’in namusudur, kaçamazlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ın ...
Akşener suskunluğunu bozdu: İddiaları yalanladı
İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Tarihi ziyaret ve 1,5 saat süren görüşme
Siyasette gözlerin çevrildiği iade-i ziyaret gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri