POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
12 Haziran 2024 Çarşamba - 08:46

Saygılı’dan çarpıcı çıkış: EXPO İzmir’in namusudur, kaçamazlar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ın EXPO projesinin 2026 yılına kadar tamamlanmasının mümkün olmadığına dair açıklamasına Sercan Avcı ile Kafe Siyaset programında tepki gösterdi. Saygılı, “Bir önceki dönem başkanının gerekli bütçeyi hazırlamayışından dolayı ben de bütçeyi çıkartmakla uğraşmak istemiyorum diyerek ‘ben oynamıyorum’ gibi bir yaklaşımdır bunun özeti. EXPO bu şehrin namusudur, kaçamazlar, kaçınamazlar” dedi.

Saygılı’dan çarpıcı çıkış: EXPO İzmir’in namusudur, kaçamazlar!

GERÇEKİZMİR - 2026 yılında İzmir’de yapılması planlanan botanik alan projesi Botanik EXPO 2026 kentte tartışılmaya devam ediyor.

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde çalışmalarına başlanan ve Yeşildere Vadisi’nde hayata geçirilmek istenen proje için kamulaştırma mesaisinde önemli mesafe kat edilmişti.

31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından seçilerek göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı EXPO’nun 2026 yılına kadar tamamlanmasının mümkün olmadığına dair açıklama ise büyük yankı uyandırdı.

Tugay’ın açıklamasına tepki AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’dan geldi. Yenigün Tv’de yayınlanan Sercan Avcı ile Kafe Siyaset programına katılan Saygılı Tugay’ın EXPO kararına eleştiride bulundu.

"BUNUN ÖZETİ 'BEN OYNAMIYORUM"

Saygılı EXPO hakkındaki konuşmasında, “EXPO konusu hem işim gereği hem de hayatın bir parçası olarak birçok ülkeye gittim Çin’deki, Paris’teki EXPO’yu da gördüm. Toplam herhalde 5,6 EXPO ziyaretim oldu. Marka değerlerimizin artması anlamına geliyor. Bu söylem dönemin belediye başkanının ortaya koyduğu bir yaklaşım ile ortaya çıktı. Israrla bunu başaracağız dedi. Yer tahsis edildi kamulaştırma yapıldı. Büyük bir kısmı bitirildi. Her şey arzu ettikleri bir hale geldi. Bir önceki dönem başkanının gerekli bütçeyi hazırlamayışından dolayı ben de bütçeyi çıkartmakla uğraşmak istemiyorum diyerek ‘ben oynamıyorum’ gibi bir yaklaşımdır bunun özeti. Siz şaka mı bu ya?” ifadelerini kullandı.

“EXPO İZMİR’İN NAMUSUDUR KAÇAMAZLAR”

Saygılı sözlerini şöyle noktaladı; Ben mesela Japonya’ya gittim yatırım sürecimiz var Cumhurbaşkanımızdan izin alarak. Gittiğimde bilimsel olarak teknik olarak konuşmaya başladık. Her çalışma önce Excel sonra Word. Word’den Excel’e kayma değil. Yatırım kararı alınmış artısını eksisini ortaya koymamız gerekiyor. 2021 yılında EXPO kararı alınmış bitmiş o iş. Aradan geçmiş 4 sene. Siz tane bir yere tane bir çivi çakmamışsınız. Bütçenizi ayırmamışsınız, 2026’ya yetiştiremiyoruz. Geçen kullandığı ifadesinde yanlış anlaşıldım dediği gibi İzmir’in turizm şehir olmasını istemiyoruz gibi bir yaklaşım ortaya koydu. Bir önceki dönemin belediye başkanı CHP’nin belediye başkanı değil miydi? Nasıl bir anda her şey değişi gösteriyor? EXPO bu şehrin namusudur. Bu namusa sahip çıkılması lazım. Siz koskoca bütçesi milyarlarca lira olan belediye olarak aman benim çok kafamın yorulması lazım ekip de kurmam lazım söz vermişsem önceki söz vermiştir ben de görmemezlikten geleyim deme lüksünüz var mı? Bu şehri bir daha uluslararası platformlarda ciddiye alırlar mı bizi? Bırakın İzmir’in ciddiye alınmasını Türkiye’yi ciddiye alırlar mı? Türkler söz veriyor ama sözlerini yerine getirmiyor demezler mi? Bu işi yapmakla mükellefler kaçamazlar, kaçınamazlar

 
İzmir'de yine traktör faciası!
 
12 Haziran Çarşamba günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener suskunluğunu bozdu: İddiaları yalanladı
İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Tarihi ziyaret ve 1,5 saat süren görüşme
Siyasette gözlerin çevrildiği iade-i ziyaret gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ...
Bahçeli’den dikkat çekici yüzük paylaşımı!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Instagram ...
 
Başkan Yiğit’ten Balçova ve İnciraltı planları çıkışı… Mali tablo mesajı
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Balçova Arsaları” ve “İnciraltı ...
Bahçeli'den Akşener ve Özel açıklaması!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ...
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan ‘musluk suyu’ çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı İZSU’nun ‘musluklardan akan su gönül ...
 
AK Partili İnan'dan CHP Lideri Özel'e tebrik!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Tarihi görüşme: Erdoğan 18 yıl sonra CHP'ye gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün ...
Karşıyaka’da 3 adaylı kongre: Kazanan belli oldu!
CHP’de parti içi yarış Kadın Kolları’nda başladı. İl kongresinin 34 delege ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri