POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
3 Temmuz 2023 Pazartesi - 23:48

Öztrak: Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'Değişim ve Adalet' çağrısıyla CHP Genel Merkezi'ne yürümesiyle ilgili bir bir değerlendirmede bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bolu'nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey, yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün" ifadelerini kullandı.

Öztrak: Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'Değişim ve Adalet' çağrısıyla CHP Genel Merkezi'ne yürümesine ilişkin, "Bilinen bir söz vardır; yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa cürmü kadar yer yakar. Bolu'nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey, yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün" dedi.

CHP'li Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, son günlerde Fransa'da yaşanan olaylara değinerek, Fransa dışında başka ülkelerde de benzer protestoların görülmeye başladığını söyledi.

Öztrak, Fransa'da yaşanan olayların çok dikkatli takip edilmesi gerektiğini belirterek, "Ülkemize kontrolsüz şekilde alınan ve yurdumuzun dört yanına dağılan sığınmacı ve kaçakların yarattığı risklerin, üstünün 'ensar' söylemleriyle, 'Avrupa'dan para gelecek' masallarıyla örtülmemesi, çok iyi tahlil edilmesi, yönetilmesi ve en kısa sürede Suriye ve diğer ülkelerden, kontrolsüz şekilde gelenlerin evlerine gönderilmesi şart. Artık sığınmacılar ve kaçaklarla ilgili bir eylem planını hızla uygulamak gerekiyor. Türkiye, bu yükü daha fazla kaldıramaz. Sığınmacıların ülkelerine dönüşü için; bölge ülkeleriyle diplomatik temasa geçilmesi, takvimi belli bir dönüş planının belirlenmesi, bu meselenin çözümü için gereklidir" dedi. İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını da 'kabul edilemez' olarak niteleyen Öztrak, "Bu, bir nefret suçudur. Hiçbir hal ve şart altında ifade özgürlüğü kılıfına sokulamayacak bu ayıba, kendini medeni sayan ülkelerin tepkisizliği de utanç vericidir. İnançlar arasında sevgiyi ve barışı büyütmek varken; nefreti körükleyen bu saldırıyı telin ediyor, bu saldırıya sessiz kalanları kınıyoruz" diye konuştu.

'MERDAN YANARDAĞ, SERBEST BIRAKILMALIDIR'

Öztrak, gazeteci Merdan Yanardağ'ın bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanmasına ilişkin de "Merdan Yanardağ o programlarda, AK Parti'nin Diyarbakır milletvekilinin sözlerini de anımsatarak, hükümetin neyi, neden yaptığını hatırlatıyor. Sarayın yeni bir çözüm süreci başlatma ve terörist başını salıverme niyetinden bahsediyor. Tezgahın açığa çıktığını gören saray mahfilleri de hemen kampanya başlatıp, Merdan Yanardağ'ı içeri attırıyor. Ahlak pusulası fırıldak olmuş saray hükümetinin yalanlarla, trol ordularıyla algı yönetme taktiği, anlaşılan yerel seçimlere kadar da tüm hızıyla devam edecek. Ülkemiz adına utanç verici bu yanlıştan derhal dönülmelidir. Merdan Yanardağ, serbest bırakılmalıdır" dedi.

'KAZANACAĞIMIZDAN KİMSENİN TEREDDÜDÜ OLMASIN'

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, CHP'nin yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna, "Cumhuriyet Halk Partisi, oluşan koşullara ve risklere göre yeni stratejileri hayata geçirmekte tereddüt etmez. Bu çerçevede, mevcut 11 büyükşehrin yanında yeni büyükşehirleri de kazanacağımızdan kimsenin tereddüdü olmasın. Büyükşehir belediye başkanlarımız başarılı hizmetler vermiş, büyük eserlere imza atmışlardır. Kendilerine, vatandaşlarımızın desteğinin artarak devam edeceğinden eminim" diyerek yanıt verdi. Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'Değişim ve Adalet' çağrısıyla CHP Genel Merkezi'ne yürümesine ilişkin de "Belediye başkanları, kendi il ve ilçelerinin sorunları çözmeli. Tanju Özcan, vereceği hizmetlerde, 'hükümet engel çıkardı' diye yürüseydi; başımızın üstünde yeri vardı. İddiaları, akıl işi değildir. Bilinen bir söz vardır; yollar yürümekle aşınmaz, ateş olsa cürmü kadar yer yakar. Bolu'nun dünya kadar sorunu var. Tanju Bey yürümekle vakit harcayacağına Bolu'nun sorunlarını çözsün" dedi. (DHA)

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'yi ziyaret edecek
 
FETÖ'den 6 yıldır aranan Eski E.Ü. Rektörü üniversitenin hastanesinde yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'yi ziyaret edecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki ...
Ankara'dan Cenin kentine yapılan baskına kınama
Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerlerinin Cenin kentine baskınını şiddetle ...
Erdoğan: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz!
Binlerce memur ve emekli tarafından merakla beklenen Kabine toplantısı ...
 
Saygılı'dan Soyer ve CHP'ye 'halı altına süpürme siyaseti' çıkışı!
AK Partili Saygılı, Başkan Soyer ve CHP’li yöneticilerin mazeret üretme ...
Kılıçdaroğlu'ndan Özkoç'a kritik görev!
Kılıçdaroğlu, partinin eski Grup Başkanvekili Engin Özkoç’u Parti Örgütü ...
CHP İzmir'de parti içi yarış yola çıktı: 3 ilçede delege seçimi heyecanı!
CHP İzmir Örgütü'nde kongre takvimi işlemeye başladı, parti içi yarış ...
 
Aslanoğlu'ndan 'ortak liste' iddiası ve başkanlara 'kamu kaynağı' uyarısı!
CHP’de delege seçimleri start alırken İl Başkanı Aslanoğlu’ndan önemli ...
İmamoğlu 'değişim manifestosu' yayınlayacak
CHP'de seçim sonrası değişim tartışması başlatan isim İstanbul Büyükşehir ...
Tanju Özcan'ın CHP Genel Merkezi'ne yürüyüşü başladı
Cumhurbaşkanı seçiminden sonra yaptığı açıklamalarla tartışılan Bolu Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri