POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
AFAD duyurdu... Akdeniz'de deprem!
AFAD duyurdu... Akdeniz'de deprem!
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
20 Ağustos 2024 Salı - 12:35

Saygılı'dan CHP'ye eleştiri seli, Başkan Tugay'a 5 soru!

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan CHP kanadının orman yangını eleştirilerine jet cevap geldi. Saygılı konu hakkında Başkan Tugay'a 5 soru yöneltti.

Saygılı dan CHP ye eleştiri seli, Başkan Tugay a 5 soru!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, orman yangınlarına yönelik CHP’nin İzmir’e dair yalnızca kısır tartışmalar üretip yakışıksız siyasi sataşmalarda bulunduğunu ifade edip, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a ‘’ İddia ettiğiniz gibi yangınlara müdahale konusunda bu denli başarılıysanız neden İtfaiye Daire Başkanınızı yangınlar biter bitmez apar topar görevden aldınız? Tarım ve Orman Bakanımız ile AFAD Başkanı İzmir’de yangınları takip edip kamuoyunu anbean bilgilendirirken yangının Ankara’dan idare edildiğini söylemek bir siyasetçinin dürüstlük ilkesiyle bağdaşıyor mu?’’ sorularını yöneltti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, orman yangınları sonrası CHP kanadından gelen eleştirilere yönelik açıklama yaptı. Başkan Saygılı, şunları söyledi, ‘‘İzmir’de orman yangınları bitti, CHP’nin polemikleri, politik sınır ihlalleri ve yönetim krizleri bitmedi. CHP’li siyasetçiler, yangına müdahale etmekten çok milletvekillerimize ve hükümetimize laf yetiştirmeye çalışadursun biz İzmir’in yanan orman varlığına yeniden kavuşması için çalışmalarımıza başladık. Yangınlar sebebiyle mağdur olan sanayicilerimiz, esnafımız ve çiftçilerimizin zararlarını tespit ardından tazmin etmek için planlamalarımızı hazırladık. Bu sırada CHP ne yaptı? İzmir İl Başkanı haksız, hadsiz ve nezaketsiz biçimde milletvekilimize dil uzattı. İzmir’e dair yalnızca kısır tartışmalar üretip yakışıksız siyasi sataşmalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanını görevden alarak beceriksizliğinin üstünü örtemeye kalktı.

Yangın söndürme çalışmalarının Ankara’dan yönetildiğini ve yerel yönetimlerin yeterince dinlenmediğini iddia eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına İzmirliler adına soruyorum: 1) İddia ettiğiniz gibi yangınlara müdahale konusunda bu denli başarılıysanız neden İtfaiye Daire Başkanınızı yangınlar biter bitmez apar topar görevden aldınız? 2) İlçe Belediye Başkanlarınızla yeterli ölçüde koordine olup bir kriz masası kurabildiniz mi?3) Yangın süreçleri boyunca Ankara’dan beklediğiniz destekleri (ki hepsi eksiksizdi) şahsımla paylaştınız mı? 4) Siz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz günden bu yana; İzmir İtfaiyesine Tunç Soyer’den devraldığınız haliyle tek bir yeni personel, araç ya da ekipman dahil ettiniz mi? 5) Tarım ve Orman Bakanımız ile AFAD Başkanı İzmir’de yangınları takip edip kamuoyunu anbean bilgilendirirken yangının Ankara’dan idare edildiğini söylemek bir siyasetçinin dürüstlük ilkesiyle bağdaşıyor mu?’’

Hatıra ormanı çalışmalarımızı İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de yapacağız
‘’Sorular böyle uzar gider. Ben burada bırakıyorum.’’ diyerek sözlerine devam eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, ‘’İzmirli bir kez daha İzmir için kimin çalıştığını, kimin çalışmadığını; kimin görevini hakkıyla yapıp kimin görevini hakkıyla yapmadığı için görevden el çektirildiğini yine görmüş oldu. Sözümüz olsun İzmir! Yanan her ağacımızın yerine bir fidan dikeceğiz. AK Parti İzmir olarak yanan bölgelerimizdeki ilk ağaçlandırma ve hatıra ormanı çalışmalarımızı İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’de yapacağız. Polemikten uzak, İzmir’e yakın; kısır tartışmalara kapalı, çözüme açık olmayı sürdüreceğiz. İzmir’in takipçisiyiz. İzmir’in sevdalısı ve hizmetkârıyız. Biz İzmir’e aşığız.’’

 
20 Ağustos Salı günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
 
Olaylı Göztepe maçı sonrası flaş iddia: Karşıyaka'ya 'Koç' gibi sponsor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnan'dan Büyükşehir'e: Beceriksizliğinizi bir memura yıkarak örtemezsiniz!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
CHP’de eski genel sekreterden kurultay öncesi çarpıcı mesajlar
CHP eski Genel Sekreteri, önceki dönem İzmir Milletvekili Sındır,  Tüzük ...
Yücel'den İzmir yangınları, Alpay Özalan ve Dilruba mesajları!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bugün partisinin MYK ...
 
Saygılı’dan Aslanoğlu’na ‘İnan’ tepkisi! Hedef şaşırtmak için...
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ...
İmamoğlu'ndan dikkat çeken ‘değişim’ mesaj
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "CHP İstanbul Tüzük Çalıştayı" programına katıldı. ...
CHP Parti Sözcüsü Yücel'in WhatsApp hesabı hacklendi!
CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, WhatsApp hesabının ...
 
AK Parti'den Tugay'a yangın eleştirisi, 'uçak' desteği!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
Meclis ringe dönmüştü... Sındır'dan Özalan'a: Kaç tane soru önergesi vermiş, kaç konuşma yapmış?
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'in TİP Milletvekili Ahmet Şık'a ...
Ayvalı: CHP’li belediyeler ne yapıyor, hiçbir şey!
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, orman yangınlarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri