POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Seçil Erzan davasında yeni gelişme
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
10 Haziran 2024 Pazartesi - 12:29

Saygılı'dan Özel'in 'İzmir-Manisa ve Tugay' mesajlarına tepki!

CHP Genel Başkanı Özel hafta sonunda bir dizi programa katılmak için İzmir’e gelirken, çarpıcı açıklamalar yaptı. AK Parti İl Başkanı Saygılı, Özel’in İzmir-Manisa karşılaştırması ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay hakkındaki sözlerini eleştirdi. Saygılı Özel’in açıklamalarını ‘facia’ olarak nitelendirdi.

Saygılı dan Özel in  İzmir-Manisa ve Tugay  mesajlarına tepki!

GERÇEKİZMİR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel hafta sonunda bir dizi programa katılmak için İzmir’e geldi. Özel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı makamında ziyaret ederken önemli açıklamalarda bulundu. Özel’in, “Manisa’da yüzde 60 aldığımız yerde İzmir’de bu oy oranında kalmamız sebebiyle özeleştiri yaptık” ifadeleri yankı uyandırdı.

Pazar günü programına devam eden Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’a övgüler yağdırırken, “Cemil Başkan yabancımız değil. Karşıyaka Belediyesi'nde çok başarılı bir başkandı. Doktor. Estetik cerrah. İzmir'in kent estetiğine çok ihtiyacı var. İzmir'e değen bu tecrübeli, bu yetenekli el, İzmir'i hak ettiği hizmetlerle tanıştıracak. Kentin hak ettiği hizmetlerin en iyisini sunacak. İzmir'i bütün dünyanın tanıdığı bir sağlık, turizm, kültür kenti olarak geliştirecek. Turizmini canlandıracak. Çok iyi belediyecilik örneklerini verdiği Karşıyaka'yı nasıl çok iyi bir noktaya getirdiyse, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de aynı başarıları tekrarlayacak” ifadelerini kullandı.

“KOCAOĞLU, SOYER HİÇBİR ŞEY YAPMADI, HER ŞEYİ TUGAY MI YAPACAK?”

Yenigün Tv’deki Kafe Siyaset programında Sercan Avcı’nın konuğu olan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise Özel’in hafta sonunda verdiği mesajları değerlendirdi.

Saygılı, Özel’in İzmir- Manisa karşılaştırması ve Tugay hakkındaki sözlerini eleştirdi.

Saygılı, “Partinin kendi içindeki bir söylemlerin dışa vurulması ne kadar etik onu anlamış değilim. Düşünün Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın İzmir’e geldiğini ve bir başka şehir ile karşılaştırdığını işte önceki belediye başkanları sanki hiç bir şey yapmıyormuş gibi eğer seçilmiş olsaydı yeni belediye başkanı sil baştan sıfırdan başlayacağı bir süreç olacağını söylemesi gibi çelişki dolu bir dünya var. İnsan dayanamıyor; Daha önceki çok sevdiğimiz rahmetli Ahmet Piriştina’dan tutun da, Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer bunlar hiçbir şey yapmadı da son 2 ayda başkan olan Cemil Tugay mı her şeyi yapacak? Sadece estetik cerrah olması ile mi bu işler çözülecek? Kültür, sanat, turizm konusunda bir adım geride duracağız denildi birkaç gün önce bizim müdahil olup konuşmamız sonrasında yanlış anlaşıldık turizm de biz şunları yapacağız… Yapacaklarını da söylemediler gerçi ama duygularını ifade ettiler kendisinin hem İzmir’de önceki belediye başkanlarının yaptıklarını sanki kilometreyi sıfırlayıp görmüyormuş gibi davranması Özel’in akabinde Manisa ile karşılaştırması abesle iştigal olmak demektir. Böyle bir karşılaştırma Genel Başkan’a yakışmadı” dedi.

"ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI FACİA"

Saygılı açıklamasının devamında CHP’ye İzmir’deki oy oranı üzerinden yüklendi.

Saygılı, “CHP 2019’daki seçimlerde 58,5 oy almışken şimdi 47’ye düştü. Bunu bir başarı olarak pazarlamalarını doğru görmüyorum. Bunun git gide eriyen bir oy potansiyeli olduğunu görüyoruz. Yaklaşık yüzde 10,5 civarında bir oy kaybı var. Siz bazı ittifaklar çekildi diyebilirsiniz. Resmi olarak ittifak gözükmese bile gayri resmi ittifakınız devam etti. O gün sizle beraber hareket eden parti aday çıkardı yüzde 2’sini aldı. 2’yi de düşseniz 8 puan fark var yine. Özgür Özel’in açıklamalarının bir facia olduğunu hem Manisa ile karşılaştırması kendisinin memleketi, benim de eşimin memleketi Manisa İzmir ne fark eder. Balçova ile Karşıyaka arasındaki bir durum gibi artık. Birbiriyle birleşmiş iki şehirden bahsediyoruz. Kaderleri birbirine bağlanmış. Mevcut belediye başkanının azmini kırıcı bir yaklaşım olarak görüyorum” diye konuştu.

 
Güzelbahçe'de topyekün sahil temizliği!
 
İnan'dan Tugay'a 'elimde değil' tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kafe Siyaset’te Avcı’nın konuğu AK Parti İl Başkanı Saygılı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı Yenigün TV’de Gazeteci Sercan ...
TBMM'de bayram öncesi yoğun gündem
Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayram tatili öncesi yoğun bir haftaya hazırlanıyor. ...
DEVA'nın İzmir İl Başkanı belli oldu
Yoğun katılımla gerçekleşen DEVA Partisi İzmir 2. Olağan İl Kongresinde, ...
 
AK Parti'den Özel’e ‘İzmir’ çıkışı: 25 yıldır bu şehri kim yönetiyor?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ...
Özel Bornova’da konuştu: Eşki’ye övgü… Projelerini tek tek anlatı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova’da açıklamalarda bulundu. Bornova ...
Özel: İzmir'e değen bu yetenekli el kenti hak ettiği hizmetlerle tanıştıracak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. ...
 
CHP’li Polat’tan TEDAŞ çıkışı: Zam kapıda
TEDAŞ’ın Elektrik dağıtım şirketlerine her ay düzenli olarak yapmış olduğu ...
CHP Lideri'nden İzmir'de örgüte mesaj seli: Hedef koydu, uyarılarda bulundu!
CHP Lideri Özel, İzmir’de belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri, ...
Özel-Tugay buluşması öncesi dikkat çeken bariyer
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri