POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
21 Eylül 2023 Perşembe - 17:07

Sayıştay’ın DEÜ raporunda dikkat çeken detay: Yıllık izin kullandırılmıyor!

Sayıştay Başkanlığı Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2022 Denetim Raporu’nu yayınladı. Raporda yer alan en dikkat çekici madde Sayıştay’ın DEÜ’ye yaptığı ‘işçilere yıllık izinleri kullandırılmıyor’ uyarısı oldu.

Sayıştay’ın DEÜ raporunda dikkat çeken detay: Yıllık izin kullandırılmıyor!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Sayıştay Başkanlığı Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2022 Denetim Raporu’nu yayınladı. Raporda üniversitenin eksiklerine dikkat çekilirken yerine getirilmesi gereken hususlara da yer verildi.

DEÜ’YE MUHASEBE ODAKLI UYARI
Raporda yer alan ilk maddede ‘Bilgisayar Yazılımları ve Benzeri Nitelikteki Hak ve Yetkilerin Haklar Hesabında İzlenmemesi’ yer alırken raporda üniversitenin ‘faaliyetlerinde kullanılmak üzere edinilen bazı bilgisayar programı, program güncelleme ve lisans yenileme gibi değerler 260 Haklar Hesabı’nda izlenmeksizin doğrudan gider kaydedilmiştir’ ifadesi yer aldı.

HATALI İŞLEM UYARISI!
Raporda yer alan bir diğer bulguda ‘Kiraya Verilen Taşınmazların Tahakkuklarına İlişkin Kayıtlarda Hatalı İşlemlerin Yapılması’ maddesi yer aldı.

İlgili bölümde ‘Üniversite tarafından kiraya verilen taşınmazların kira tahakkukuna ilişkin yapılan muhasebe kayıtlarında, hatalı kayıtlar gerçekleştirildiği tespit edilmiştir’ ifadesi yer alırken, ‘Üniversite, bulguda tespit edilen hususların Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi içerisinde otomatik olarak kayıt edilmesi gerektiğini, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda alacak dosyalarında manuel güncelleme yapılarak sorunun çözülebileceğini belirtmiş ve bazı alacak dosyalarını 10.05.2023 tarih 11381, 11420 sayılı ve 24.05.2023 tarih ve 12254 sayılı muhasebe işlem fişleri ilgili hesaplara aktardığını ifade etmiştir’ denildi.

SİGORTA POLİÇESİ UYARISI
DEÜ’nün 2022 raporundaki bir diğer madde başlığı ‘All Risk Sigorta Poliçelerinde Yapım İşleri Genel Şartnamesinde Belirtilen Oranların Üzerinde Muafiyet ve Koasürans Oranlarına Yer Verilmesi’ oldu.

Maddenin detayında, ‘Üniversite tarafından ihale edilen yapım işlerine ait all risk sigorta poliçelerinde Yapım İşleri Genel Şartnamesi'nde belirtilen uygulanabilecek azami muafiyet ve koasürans oranlarının üzerinde oranlar belirlendiği tespit edilmiştir’ ifadelerine yer verildi.

"İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GÖREVLENDİRLMESİ YAPILMIYOR"
Raporda yer alan bir diğer madde başlığı, ‘Yapım İşi İhalelerinde İş Sağlığı ve Güvenliğine Dair Görevlendirmelerin Yapılmaması veya Geç Yapılması’ oldu.

Raporda, ‘Üniversite tarafından ihale edilen bazı yapım işlerinde iş sağlığı ve güvenliğine dair görevlendirmelerin geç yapıldığı tespit edilmiştir’ ifadesi yer aldı.

‘‘İŞÇİLERE YILLIK İZİNLERİ KULLANDIRILMIYOR!’’
Raporda yer alan dikkat çekici bir madde başlığı ise ‘İşçilerin Kanunda Belirtilen Yıllık İzinlerinin Kullandırılmaması’ oldu.

Raporda ‘Üniversitede kadrolu ve sürekli çalışan işçi personelin yıllık ücretli izinlerinin süresinde kullandırılmadığı görülmüştür’ ifadesi yer aldı.

Raporda kadrolu ve sürekli işçilerin birikmiş yıllık izinleri olduğuna vurgu yapıldı. Üniversiteye yıllık izinlerin ücrete dönüşmemesi için ilgili yıl içinde işçilere kullandırılması, işçilerin önceki yıllardan hak kazanıp kullanmadıkları yıllık izinlerini ise en geç 3 yıl içinde kullandırılması gerektiği ifade edildi. 

 
Kılıçdaroğlu'ndan o tutuklamaya tepki!
 
Öğrencilerden 'İlkkurşun ve Milli Mücadele Anı Evi'ne büyük ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sayıştay'ın EÜ raporu: Denize sıfır tesis atıl bırakıldı!
Sayıştay Başkanlığı Ege Üniversitesi’nin 2022 yılı denetim raporunu açıkladı. ...
16 kişinin öldüğü kazada indirimli ceza!
Gaziantep'te 16 kişinin öldüğü kazaya ilişkin otobüs şoförü 16 yıl 8 ay ...
İntikam peşindeki çeteye operasyon: İzmir'de de gözaltılar var!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Barış Boyun suç örgütüne yönelik ...
 
FETÖ'den tutuklanan Ege Üniversitesi Eski Rektörü için istenen ceza belli oldu
Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında 2017'den ...
İzmir merkezli 7 ildeki FETÖ operasyonunda 3 tutuklama!
İzmir merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonda ...
İzmir'de bir kadın cinayeti daha: 92'lik katil!
Tire ilçesinde 92 yaşındaki şüpheli, 78 yaşındaki karısını tüfekle öldürdü.
 
İzmir'de kan donduran pusu!
Bayraklı ilçesinde, bir grubun husumetli oldukları kişilere pusu kurması ...
1 haftada 71 operasyon 47 tutuklama!
İzmir'de 10-16 Eylül'de gerçekleştirilen 71 uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
İzmir'de sokak ortasında pompalı dehşet!
Konak ilçesinde, sokakta çıkan tartışmanın silahlı kavgaya döndüğü olayda, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri