POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
13 Ağustos 2024 Salı - 10:30

Sosyal medya Dilruba'yı konuşuyor... CHP İzmir vekillerinden tutuklamaya tepki seli!

Sokak röportajında Instagram yasağını eleştiren Dilruba K.'nın tutuklanması sosyal meydanın gündeminde... Tutuklanmaya karşı tepkiler yükselirken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Karara İzmir Barosu da tepki gösterdi.

Sosyal medya Dilruba yı konuşuyor... CHP İzmir vekillerinden tutuklamaya tepki seli!

İzmir’de bir sokak röportajında Instgram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin ifadeleri nedeniyle gözaltına alınan Dilruba K., dün çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Genç kadın Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında "21. yüzyılın göbeğinde parlamenter sistemden çıkıp koca ülkeyi tek bir adama verirsek o da babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap'ı öldü diye ben neden yas tutuyorum? Utanmasa 40'ını da biz çıkartacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Savcılık sorgusunda Instagram'ın kapatılmasına ilişkin verdiği röportajı anlatan Dilruba K. "Ben röportajımda herhangi bir devlet makamını veya şahsı hedef almadım. Ben gerizekalı kelimesini Instagram'ın kapatılması ve hayvanların katledilmesi olaylarının hangi neticeyi doğuracağını anlamayan vatandaşları yönelik kullandım. Özellikle Cumhurbaşkanı'nı veya başka bir şahsı kastetmedim" dedi. İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Dilruba K. buradaki ifadesinde de bu sözleri eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında kullandığını, hakaret etme amacının olmadığını belirterek "Farklı bir anlama sebep olduysam özür dilerim" şeklinde konuştu.  

İki ayrı suçlama ile tutuklama kararı veren Hakimlik, gerekçe olarak "kuvvetli suç şüphesini" gösterdi. 

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

Tutuklama kararı, RTÜK'ün sokak röportajlarının inceleneceğini duyurmasının ardından gelirken karar sosyal medyanın da gündeminde.

Dilruba K.'nin serbest bırakılmasına ilişkin çağrı Twitter'da (X) TT listesine girdi. Paylaşımlarda ifade özgürlüğü vurgusu yapıldı.

İŞTE SİYASİLER VE ÜNLÜ İSİMLERİN PAYLAŞIMLARI:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan:

Bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı’nı ve ülkenin yönetimini eleştiren Dilruba tutuklandı. Düşüncelerine katılmayabilirsiniz, aşırıya gittiğini de düşünebilirsiniz ve hatta savcılığa suç duyurusunda bulunup dava da açabilirsiniz ancak tutuklamak ne demek! Aslında Dilruba’nın ülkede tek adam rejimi ile ilgili söylediklerinde haklılık payı olduğunu tescil etmekten öte ne anlam ifade eder bu tutuklama? Düşüncesini ifade özgürlüğü sadece bizim yasalarımızda koruma altında değil, tarafı olduğumuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve yargı yetkisini kabul ettiğimiz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi siyasetçilere yönelik eleştiri hakkını radikal bir biçimde genişletmiş, bunu da demokratik yaşamın geliştirilebilmesi ve sürdürülebilmesi için gerekli görmüştür. Siz bir yurttaşınızın eleştirisini tutuklama sebebi yaparsanız, ülkede ne düşünce özgürlüğü kalır ne de düşündüklerini ifade özgürlüğü! Dilruba derhal serbest bırakılmalıdır.

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu

DİLRUBA DERHAL SERBEST BIRAKILMALI …

"Bir kişinin keyfine göre ülke yönetilemez..." Ne var bunda? Doğru değil mi? Neden alınıyorsunuz? Neden korkuyorsunuz? Dilruba bu ve benzeri ifadelerde bulunduğu için tutuklandı. Sosyal medyayı keyfi olarak kapatıp, diktatörlük hevesiyle devlet yönetenler hakkı, hukuku, adaleti ve özgürlük isteyen insanları hedef alıyor. Anayasa herkesin ifade özgürlüğünü savunurken, bu doğrultuda konuşan vatandaşları hedef almak, tutuklamak ve keyfi şekilde yargılamak asıl bakılması gereken büyük suçtur. İktidar, toplumu kutuplaştırmakta, halkı bölmekte ve çatışma iklimi yaratmak istemektedir. İzmir gibi demokrasi şehirlerinde adeta cadı avı yapmaktadır. Daha önce de Banu Özdemir'i haksız yere tutuklamıştınız. Siz İzmir'den ve İzmirliden ne istiyorsunuz? Ne İzmir ne İzmirli ne de Türkiye bu karanlığa teslim olmayacak.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan:

- Sokakta kendisine uzatılan mikrofona Instagram’ın yasaklanmasıyla ilgili görüşlerini belirten ve Haniye’nin ardından yas ilan edilmesini eleştiren Türk yurttaşı genç bir kadın dün tutuklandı. Sadece görüşlerini ifade ettiği için, ifade özgürlüğünü kullandığı için tutuklandı. Bu ayıp hukuk cinayetidir. Beğenin ya da beğenmeyin bir yurttaşın ifade özgürlüğünden nasıl olur da suç üretirsiniz?

- İfade özgürlüğünü, hem de Anayasal teminat altındaki ifade özgürlüğünü yok sayan bu kararı kınıyorum. Katilleri bıraktınız, uyuşturucu baronlarına satıldınız, adamlarınızın yolsuzluklarına, hırsızlıklarına göz yumdunuz tuzu da çürüttünüz. Artık çok oldunuz! 
Bu kararı düzeltip o genç kadını serbest bırakın. İfade özgürlüğünü yok edemezsiniz. Bu milleti susturamazsınız. Yaratmak istediğiniz sessizlik sizi yutup yok edecek göreceksiniz. Erken seçim bunun için şart.

İzmir Barosu

- Saray yargısı değil bağımsız yargı istiyoruz!

Eleştiriye tahammülü olmayan iktidar…

İfade özgürlüğü elinden alınan insanlar…

ve tek adam rejiminde geçerli olan kanunsuz cezalar…

Yargılama olmaksızın cezalandırmanın yolu olarak verilen “tutuklama” kararlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Bugün İzmir’de bir kişi sokak röportajında sadece düşüncelerini ifade ettiği için tutuklandı.

Hatırlatırız ki uygulamanın aksine; “tutuklama” bir ceza yaptırımı değil, çok sıkı şartların varlığı halinde uygulanabilecek bir güvenlik tedbiridir. Toplumdaki kişileri susturmaya ve onlara gözdağı vermeye yönelik verilen orantısız, hukuksuz tutuklamaya; “alıkoymaya” derhal son verin!

Yasalara uyun!

Hukukçu Gönenç Gürkaynak: 

- Sokak röportajında düşüncelerini ifade eden hanımefendi tutuklanmış. Hukuksuzdur. "İçeriğini kelime kelime inceledin mi?" diyen olur. Gerek yoktu ama inceledim. İfade hürriyeti kapsamında. Bu içerikten tutuklama üretebilecek az sayıdaki ülkeden biri halini almamız, utanç verici.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce:

- Sokakta röportaj verenlere devletin gücünü kullanarak gözdağı verilmeye başlanmışsa o iktidarın sonu gelmiş demektir.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz:

- Dilruba hanım serbest bırakılmalıdır! Acil seçim şart! Yoksa herkes köle muamelesi görecek, hapishanelerde yer kalmayacak, açlık ve kıtlık başlayacak! Yumuşamacıların gözü aydın!  Bize destek olun, bu beladan kurtulalım! 

Yazar Ahmet Ümit:

Söz hakkı yoksa özgürlük de demokrasi de yoktur. 

Sanatçı Mustafa Sandal:

Şu karede tutuklanan sadece bir kişi var! 

Mustafa Sandal da yakın zamanda ölümlü kazaya karışan Eylem Tok'un oğlu, Kerem Kınık'ın kızı ve Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun yer aldığı kolajı paylaştı. Söz konusu kareden yalnızca Dilruba'nın tutuklu olduğuna dikkat çekti.

 
İzmir'e Merih Demiral heykeli geliyor!
 
Kırmızı bültenle aranan Hells Angels lideri İzmir'de mi?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özgür Doğan YILMAZ 14 Ağustos 2024 Çarşamba 17:00

2 Eylül Pazartesi günü saat 15:00'te Saray'ın önüne gidilerek, acil seçim çağrısı yapılması kararı alınmıştır. 2 Eylül'de orada olacağız! Türkiye'de yeni bir dönem için ilk gerçek adımı atmış olacağız! Bu çağrımıza destek verecek herkesi orada görmek isteriz! #AcilSeçimİstiyoruz #acilseçimistiyoruz https://x.com/ozturkyilmazYP/status/1823352995045572910

Yorumu oyla      0      0  
Özgür Doğan YILMAZ 14 Ağustos 2024 Çarşamba 16:53

https://x.com/ozturkyilmazYP/status/1823671127169696222

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
13 Ağustos Salı günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 13 Ağustos Salı günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
Japon uzmandan kritik uyarı: Deprem kaçınılmaz, İzmir ekstra önlem almalı!
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, deprem tehlikesi olan 32 kenti ...
Bergama Akropolü'nde görsel şölen!
İzmir'in Bergama ilçesinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bergama ...
 
'Kuyu-16' operasyonu: Suç örgütü çökertildi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Elazığ'da organize suç örgütüne yönelik ...
Teknedeki vahşette yeni ayrıntı: Tek tokatla gelen cinayet!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, balıkçı barınağındaki bir teknenin buzluğunda ...
İZBAN'da gecikme!
İZBAN'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Gaziemir-Kemer ...
 
Maske ve çelik yelekli saldırgan 5 kişiyi yaraladı
Eskişehir'de yüzüne maske takıp hücum yeleği giyen 18 yaşındaki bir kişi, ...
Suriye'de deprem: Türkiye'den de hissedildi!
Hatay'ın Yayladağı ilçesinde 102 km mesafede Suriye'nin Hama şehrinde ...
İzmir'de sokak röportajında konuştu, tutuklandı!
Tüylü Mikrofon isimli Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında konuşan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri