POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn'e tokat!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
140 gün boyunca arandı... İş insanı vahşet kurbanı!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
AK Parti'de 3 il başkanlığına yeni isimler!
29 Ekim 2023 Pazar - 23:21

Soyer: Biz İzmir'iz... Ne birbirimizden ne de Cumhuriyet’ten vazgeçeriz!

İzmirliler Kültürpark'ta düzenlenen Kenan Doğulu konseri ile Cumhuriyet’in ikinci yüz yılını karşıladı. Konserde konuşan başkan Soyer, “Cumhuriyet’e gölge düşürmeye çalışanlara karşı, Cumhuriyet’i ve erdemlerini savunmaya hazır mısınız? Biz, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’iz. Ne birbirimizden ne de Cumhuriyet’ten vazgeçeriz. Üzerimize düşen vazife, çok namüsait bir mahiyette ortaya çıksa bile asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Soyer: Biz İzmir iz... Ne birbirimizden ne de Cumhuriyet’ten vazgeçeriz!

İzmir’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamalarının son durağında ünlü sanatçı Kenan Doğulu sahne aldı. İkinci Yüzyıl Marşı’nın ilk kez seslendirildiği muhteşem konseri on binlerce İzmirli izledi. Konserde Cumhuriyet’i karalamaya çalışanlara inat Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine kararlılıkla sarılacaklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Biz, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’iz. Ne birbirimizden ne de Cumhuriyet’ten asla vazgeçmeyiz İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılını Kenan Doğulu konseri ile karşıladı. 7’den 77’ye İzmirliler gün boyu İzmir’in dört bir yanında düzenlenen etkinliklerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya kutladı. Tarihi kutlamaların son adresi ise Kültürpark oldu. Yıllardır sayısız konsere ev sahipliği yapan Kültürpark, bu sefer Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna on binlerce İzmirliyi ağırladı. 

Cumhuriyet yolculuğunu yeni bir yüzyıla taşımaya hazır mısınız?

Kenan Doğulu’nun İzmir Marşı performansının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer sahneye gelerek İzmirlilerin bayramını kutladı. Ardından Başkan Tunç Soyer Kenan Doğulu'ya barışın sembolü zeytin fidanı hediye etti.

Başkan Soyer, “Güzel İzmir, bu akşam kalbim, sizlerle olmanın heyecanı ve gururuyla atıyor. Cumhuriyet’in 100. yıl aşkıyla, yine yüz binleriz. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Bu tarihi akşamda sizlere sormak istiyorum, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı başlıyor, hazır mısınız? İzmir’in Cumhuriyet sevdalısı güzel insanları, yüzyıllık Cumhuriyet yolculuğunu yeni bir yüzyıla taşımaya hazır mısınız? İkinci yüzyılda da Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini büyük bir kararlılıkla sürdürmeye hazır mısınız? Cumhuriyete gölge düşürmeye çalışanlara, karalamaya gayret edenlere karşı Cumhuriyeti ve erdemlerini savunmaya hazır mısınız? Atamıza adadığımız, izinden yürüyerek yaptığımız her şeyi karalamaya çalışanlar, onun hatırasını lekelemeye çalışanlar var, onları tanıyorsunuz değil mi? Kendilerini yurttaş yapan Cumhuriyeti kutlamaktan imtina edenler, Cumhuriyetin karşısına dikilenler var. Rehavete kapılmadan Cumhuriyete sımsıkı sarılmaya hazır mısınız? Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaya hazır mısınız? Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet’le yoksulluğu bitirmeye, adaleti getirmeye hazır mısınız? Yüzyıldır kesintisiz yaşadığımız barışa, sonuna kadar sahip çıkmaya hazır mısınız” ifadelerini kullandı. 

 

“Asla vazgeçmeyeceğiz”

Başkan Tunç Soyer’in sorularını İzmirliler hep bir ağızdan “hazırız” diyerek yanıtladı. Başkan Soyer, “İyi ki varsınız, iyi ki omuz omuzayız. İzmir’in yürekli evlatları. Biz, kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’iz. Ne birbirimizden ne de Cumhuriyet’ten vazgeçeriz. Üzerimize düşen vazife, çok namüsait bir mahiyette ortaya çıksa bile asla vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçecek miyiz? Asla vazgeçmeyiz. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu. 

 

"Çok umutlu, çok huzurlu ve heyecan verici" 

Kenan Doğulu ise, "Cumhuriyet sevdalısı, demokrasi sevdalısı İzmir, laik Türk cumhuriyetinin parlak evlatları hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Sizleri bu özel gecede görmekten çok mutluyum. Çok umutlu, çok huzurlu ve heyecan verici. Sayın başkanın ve ekibinin çok yoğun emeğiyle gerçekleşen bu konser için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

 

İkinci Yüzyıl Marşı ilk kez İzmir’den yükseldi 

Büyük bir alkış ve sloganlar eşliğinde sahneye çıkan Kenan Doğulu, sahnede Cumhuriyet’in 100. Yıl için yaptığı İkinci Yüzyıl Marşı’nı ilk kez canlı performansla seslendirdi. Kenan Doğulu, sevilen şarkılarının yanı sıra Onuncu Yıl Marşı’ndan İzmir Marşı’na kadar birbirinden değerli eserleri seslendirdi. Kenan Doğulu’ya, İzmirliler, coşkuyla, alkışlarla, şarkılarla, marşlarla eşlik etti.

 

 

 
İzmir'de Doğulu rüzgarı
 
İZDEDA: Dayanacak güç kalmadı... Ya bir yol bulacağız, ya bu diyardan yol alacağız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel 100 efeyle zeybek oynadı
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 29 Ekim Cumhuriyet ...
Büyükşehir'de en özel meclis: Kim/ne mesaj verdi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında tarihi ...
Gençlerden 100.yıla Kültürpark’ta merhaba!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ...
 
Huzurevi sakinlerine Atatürk konferansı
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir ...
100.yıl coşkusu Seferihisar'ı sardı!
Cumhuriyetin 100'üncü yılı, Seferihisar’da büyük bir coşkuyla kutlanıyor. ...
Karaburun'da Cumhuriyet coşkusu
Karaburun'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
ESHOT’tan 100. yıla özel gezici sergi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet’in 100. ...
ESHOT’tan 100.yıla özel gezici sergi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet’in 100. ...
Körfez'de yelkenler 100.yıl için fora!
İzmir Körfez Festivali’nin 3. gününde denizdeki heyecan doruğa çıktı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri