POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
20 Temmuz 2023 Perşembe - 17:05

Soyer'den o karar sonrası ilk açıklama: Halkındır ve tümüyle yeşil alan olmalıdır!

İzmir 6. İdare Mahkemesi, eski cezaevi alanının rezerv yapı alanı ilan edilmesine ilişkin bakanlık kararının yürütmesini durdurdu. Bu kararla bakanlığın alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkmış oldu. Kararın ardından bir açıklama yapan Başkan Soyer, "Tüm zorluklara ve bilinen nedenlere rağmen hukuka olan inancımızı koruyarak, haksızlıklara karşı hak, hukuk ve adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Buca Cezaevi arazisi halkındır ve tümüyle yeşil alan olmalıdır” diye konuştu.  

Soyer den o karar sonrası ilk açıklama: Halkındır ve tümüyle yeşil alan olmalıdır!

GERÇEKİZMİR - Eski Buca Cezaevi alanı bu kez çarpıcı bir yargı kararıyla gündemde...  

Alanın kamusal yeşil alan olarak planlanmasını isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin bakanlığın rezerv alan ilan ederek hazırladığı planlara karşı açtığı davada çarpıcı karar açıklandı. 

Bilirkişi heyetinin imar mevzuatına ve kamu yararına uygun olmadığına yönelik raporunu mahkemeye sunmasının ardından davaya bakan İzmir 6. İdare Mahkemesi, eski cezaevi alanının rezerv yapı alanı ilan edilmesine ilişkin bakanlık kararının yürütmesini durdurdu. Bu kararla bakanlığın alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkmış oldu. 

"İMAR PLANI YAPMA YETKİSİ DAYANAKSIZ KALDI"
Mahkemeden çıkan kararla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Mahkeme, araziyi ranta açan Bakanlık planlarının yürütmesini durdurdu. Buca Cezaevi’nin kapanmasından sonra, halka ait araziyi İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıl dönümü olan 9 Eylül 2022 tarihinde İller Bankası’na sattılar. Bu araziyi kamusal kullanıma açmak yerine binalarla doldurmak istediler. Çevre Bakanlığı yerle ilgili imar planı yapma yetkisine sahip olmak için hukuku yok sayarak alanı rezerv yapı alanı ilan etti. Daha sonra bu karara dayanarak arazinin yüzde 85'inde toplam 70 bin metrekare inşaat yapılmasını sağlayan imar planı yaptı. İzmir halkı, İzmir halkının seçilmiş temsilcileri olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP'li meclis üyeleri olarak yapılan tüm bu işlemlerin hukuksuz olduğunu defalarca dile getirdik. Sadece söylemekle kalmadık ve halkı hiçe sayan, hukuk dışı bakanlık planlarının iptali için dava açtık. Buca cezaevi arazisini rezerv yapı alanı ilan eden bakanlık kararının iptali için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davaya bakan İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi, eski cezaevi alanının rezerv yapı alanı ilan edilmesine ilişkin bakanlık kararının yürütmesini durdurdu. Bakanlığın, arazide plan yapma yetkisine sahip olmak için yaptığı rezerv yapı alanı ilan kararının yürütmesi durdurulunca, bu karara dayanarak imar planı yapma yetkisi dayanaksız kaldı. Buca cezaevi arazisini inşaata, ranta açan Çevre Bakanlığı planına karşı Buca Belediyesi ile CHP Grubu olarak açtığımız davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Davaya bakan İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi bakanlık planlarının kamu yararına ve hukuka aykırı olduğunu tespit ederek bakanlık planının yürütmesini durdurdu” dedi.

HALKINDIR VE YEŞİL ALAN OLMALIDIR!
Başkan Tunç Soyer,  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tüm işlemlerinin yürütmesinin mahkemelerce durdurulmuş olduğunu vurgulayarak, “Tüm zorluklara ve bilinen nedenlere rağmen hukuka olan inancımızı koruyarak, haksızlıklara karşı hak, hukuk ve adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Buca Cezaevi arazisi halkındır ve tümüyle yeşil alan olmalıdır” diye konuştu.   

 
Can Atalay'dan AYM'ye başvuru!
 
Kulis: ''Alırsa İstanbul'u 'O' alır''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da asfalt mesaisi tam gaz!
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu görev süresinin 4.yılında değişen ...
Gündem o eyleme suç duyurusu: Karşıyaka Belediyesi'nden DİSK'e yanıt!
Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiyesi'nde şubat ayında yapılan iş bırakma ...
Ve İzmir’in yeni spor uygulaması devrede!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i spor kenti yapma ...
 
Bayraklı Belediyesi'nden YKS’de tercih desteği
Sınavlardan sonra öğrencilerin en doğru tercihi yapmalarını sağlamayı ...
Kano kenti Karşıyaka: Ücretsiz kurslar tam gaz!
Profesyonel sporcuların yanında, hobi amaçlı spor yapan Karşıyakalılara ...
Buca'da belediyeden ücretsiz kurs yağmuru!
Buca Belediyesi Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM), 7’den 70’e herkese ...
 
Kemalpaşa Belediyesi kendi asfaltını üretiyor!
Kemalpaşa’da stabilize yollar yeni kurulan tesis sayesinde süratle asfaltlanıyor.
Batur'dan asfalt harekatı raporu!
Başkan Batur, “Ekiplerimiz, Konaklı hemşehrilerimizin sağlıklı, düzenli ...
Büyükşehir Belediyesi’nden Muharrem ayı dayanışması
İzmir’de Muharrem ayının ilk orucu Konak’taki Gültepe Cemevi’nde açıldı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri