POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Saadet Partisi’nin olağanüstü kongresi ertelendi
Saadet Partisi’nin olağanüstü kongresi ertelendi
Tur senaryoları ve muhtemel rakipler!
Tur senaryoları ve muhtemel rakipler!
Özel'den 'asgari ücret' çıkışı: Sokaklarda olacağız
Özel'den 'asgari ücret' çıkışı: Sokaklarda olacağız
18 Ağustos 2023 Cuma - 21:34

Soyer’den bir ‘çöp’ çıkışı daha: Kaybedecek 1 saniye bile yok, Menderes’e onay verin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer devam eden çöp tesisi tartışmalarına dair sosyal medya hesabı üzerinden detaylı bir açıklama yaptı. Soyer Harmandalı ile ilgili tasarruflarını açıklarken Menderes’te hayata geçirilmek istenen yeni çöp tesisi projesi için yetkililere ve Menderes halkına seslendi.

Soyer’den bir ‘çöp’ çıkışı daha: Kaybedecek 1 saniye bile yok, Menderes’e onay verin!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Çiğli ilçesinde bulunan ve kapatılmak istenen Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı ve Menderes’te kurulmak istenen yeni tesis hakkında sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Çiğli’de bulunan ve biyolojik ömrünü tamamlayan Harmandalı çöp tesisinde İzmir 4'üncü İdare Mahkemesi açılan dava sonucunda çöp stoklama işleminin durdurulmasına karar verildi.

Gelişmenin üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni alan arayışı için süren çalışmalarını hızlandırırken konu yerel idare ile AK Parti arasında tartışmalara da neden oldu. Başkan Soyer iktidarın çöp tesisi arayışlarında büyükşehirin yeni alan başvurularına olumsuz görüş verdiğini aktarırken Harmandalı çevresinde yaşanan heyelanlar da İzmirlileri tedirgin etti.

Tartışmalar devam ederken Menderes’te gerçekleştirilmek istenen proje AK Parti’nin tepkisini çekerken konu hakkında açıklama yapan CHP'li Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan Mendereslilerin çöp tesisini istemediğini kaydederek projeye karşı olduğunu net şekilde beyan etti.

VATANDAŞLARIMIZA YANLIŞ LANSE EDİLDİ!

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Başkan Soyer, ‘’Sevgili İzmirliler, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı ile ilgili gerçekleri defalarca anlattık ama biz anlattıkça anlamak istemeyen ve farklı algılar yaratan bir kesim ile karşı karşıyayız. Harmandalı'daki heyelan riski ve kapasitenin çoktan aşılması sebebi ile Menderes'te bir katı atık tesisi projesi tasarladık. Hem elektrik üretecek hem de katı atığı bertaraf edecek bu tesisi vatandaşlarımıza yanlış lanse ederek bizi çaresiz bırakmaya çalışanlar oldu. Bizim yılmaya niyetimiz yok. Harmandalı’nın heyelan riski olan bölgesini değil diğer tarafını kullanıp, buraya gönderilen atığı azaltacağız.  2025’de ise tamamen kapatacağız. Fakat şu an diğer tesislere yönlendirdiğimiz atıkların taşınması yıllık ilave 108 milyon TL taşıma maliyeti yaratıyor. Bu İzmirlinin hakkına girmektir. Siyasi amaçların kenara bırakılıp Menderes Katı Atık Tesisi'ne bir an önce onay verilmesi gerekiyor. Artık kaybedecek bir saniyemiz bile yok’’ ifadelerine yer verdi.

‘BİZE OY VERMEZSENİZ ÇÖPÜN İÇİNDE YAŞAMAYA MAHKUM EDERİZ’ DİYORLAR!

Soyer paylaştığı video mesajda ise şunları kaydetti;

Sevgili İzmirliler, İzmir’in çöpünün bile siyasete alet edildiği akla, izana sığmayan bir süreçten geçiyoruz. Yıllardır yaptığımız gibi su sınavı da hakkıyla atlatacağız. Hiç merak etmeyin. Yıldırma çabalarına boyun eğecek değiliz. Ancak bunu yaparken İzmir’de yaşayan hiçbir vatandaşımızı da gerçeklerden mahrum bırakmayacağız. ‘Bize oy vermezseniz sizi çöpün içinde yaşamaya mahkum ederiz’ diyorlar açıkçası. ‘Biz yoksak hizmet de yok’ diyorlar. Ama biz yolumuza koydukları tüm taşları sabırla, teker teker ayıklayıp İzmir’de en yüksek kalite ve verimde projeler hayata geçirmeye devam ediyoruz. Harmandalı’nı da çözeceğiz evelallah ama size işin aslını anlatayım.

MENDERESLİLERE SESLENDİ!

Çiğli halkı başta olmak üzere tüm İzmir’i tehdit eden Harmandalı’yı 10 yıl önce kapatmamız gerekiyordu. Neden kapatamadık? Harmandalı’ya alternatif olarak sunduğumuz yerlere çeşitli bahanelerle senelerdir onay verilmediği için. 2019 yılında Harmandalı’ya alternatif olarak Menderes Atık Tesisi projemizi ilgili makamlara sunduk. Üstelik İl Tarım Müdürlüğü de başlangıçta bunu kabul etti. Sonradan her ne olduysa hayır dediği bu tesiste biz çevreye ve doğaya zarar vermek şöyle dursun atıklarımızı ekonomiye kazandırıp elektrik enerjisi üretmeyi planlıyoruz. Bu elektrikten kim yararlanacak? Yine İzmir halkı… Özellikle Menderesli hemşehrilerime buradan sesleniyorum. Planladığımız bu tesisi size eski usül çöp dağları gibi anlatıp yanlış bilgi verenler oldu, olacaktır. Bu tesis doğayı ve halk sağlığını gözeten tamamen kapalı bir tesistir. Elimizde tamamen bağımsız kuruluşlar tarafından sunulan raporlar var. Evlerimizden çıkan katı atık ‘tamamen kapalı ortamda’ herhangi bir kimyevi atık toz, koku ve duman çıkarmadan işlenecek ve buradan elektrik üretilecek. Faaliyetlerin ne zeytinlere ne bitkisel ve hayvansal tarım işletmelerine ne de yerleşim alanlarına hiçbir olumsuz etkisi olmayacak. Benim en ufak canlının kılına bile zarar verecek bir projenin altına imza atmayacağımı aslında Türkiye’nin bir ucunda yaşayan vatandaşımız da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de çok iyi biliyor.

BİR SANİYE BİLE KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK…

Şu an geldiğimiz noktada bir tarafta şu anda dahi insan sağlığını tehdit eden Harmandalı bir tarafta tamamen çevreye, ekonomiye, istihdama, İzmir’e fayda yaratacak Menderes Tesisi… Süreç için alınan ek süre 24 Ağustos’ta maalesef sona erecek. İl Tarım Müdürlüğü kararını değiştirmezse koskoca 3 yıl heba edilmiş olacak. Sevgili İzmirliler, bu kentte günde 5000 ton evsel atık çıkıyor. 3000 tona yakını Harmandalı’ya geliyor. Biz bunca atığı Harmandalı’da bertaraf edemezsek nerede edeceğiz? Tarım İl Müdürlüğü ‘Kurumlarınca yapılacak bir şey olmadığını’ yönüne vermiş olduğu kararını sürdürürse işte yapacağımız şey şu olacak: Harmandalı için hazırlanan uzman akademik rapor doğrultusunda sahada risk yaratmayacak şekilde ve mahkeme kararına uygun olarak sahanın kuzeyinde heyelan riski olan bölgeye atık almayacağız. Buradaki atık miktarını azaltarak Bergama ve Ödemiş’te bulunan Entegre Katı Atık Tesislerimize yönlendireceğiz. Peki bunun İzmir’e zararı ne biliyor musunuz? Her iki tesise de günlük sadece 1200 ton atık gönderilmesi durumunda bunun İzmir’e maliyeti günlük 300 bin lira. Bu demek oluyor ki İzmirlinin bütçesinden aylık 9 milyon TL kayıp olacak. İzmirli yıllık 108 milyon lira zarara uğramış olacak. İzmirli buna mahkum edilmeyi hak etmiyor. İzmir İl Tarım Müdürlüğü’nün planladığımız tesisin sadece İzmir için değil ülkemiz için de yüksek önem ve kamu menfaati taşıyan bir tesis olduğu gerçeğini kabul etmesi gerekiyor. Bir saniye bile kaybedecek vaktimiz yok.

 
CHP'li Özgür Özel'den 'adaylık' açıklaması
 
Gaspçı dehşeti: Polise silah doğrulttu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
habergecehatti.com 20 Ağustos 2023 Pazar 21:34

Madem bu kadar kıymetli bir proje sayın başkan kendi memleketiniz seferihisar''a yapsanız ya bu projeyi

Yorumu oyla      0      0  
Selvi Karabulut 19 Ağustos 2023 Cumartesi 17:58

Flamingo Caddesi Karşıyaka ; Hilltown avm''nin oradan Mavişehir İzban''a kadar tramvay uzatılmasını bekliyoruz. İki yıldır yol bariyerle kapatıldı değildi, şimdi bariyerler kaldırıldı, İzmir''in çukur durumu gibi bekliyor.

Yorumu oyla      0      0  
Erhan Aydın 19 Ağustos 2023 Cumartesi 09:32

Menderesimizi çöplüğe döndürmeyeceğiz.Başkan gider ayak Menderese bu kötülüğü yapma.

Yorumu oyla      0      0  
Chp li 19 Ağustos 2023 Cumartesi 08:15

Tunç başkan çok güzel temiz kaliteli bir tesis olacaksa KONAK meydanına yapın herkes görsün ve vatandaşın beğenisini kazansın böylece seçimide garantilemiş olursunuz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis raporu: ‘Emsal’ ve ‘yatırım’ tartışması, sermaye artırımı kararları!
Kültürpark’taki yeni meclis salonunda gerçekleşen oturuma ‘yeni emsal ...
Meclisten geçti: İşte tüm detaylarıyla yeni emsal artışı kararı!
İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen depremin ardından mağdur olan ...
Pancarlı OSB'ye itfaiye üssü... Soyer: Torbalı'nın 50 yılı güvence altında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Pancar Organize Sanayi Bölgesi tarafından ...
 
İzmir'e Ankara'dan 4 finansman onayı müjdesi birden!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Metrosu, Konak ...
Bayraklı'da anaokulunun adını çocuklar belirledi
Bayraklı Belediyesi, Postacılarda faaliyete girecek yeni anaokulu için ...
Türkiye'de ilk: 3 belediyeden afet kardeşliği protokolü!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ...
 
Karşıyaka’da Balkan rüzgarı esti!
Karşıyaka Belediyesi tarafından, Birleşik Balkan Göçmenleri Kültür ve ...
Başka Bir Tarım Sertifikasyonu uluslararası geçerlilik kazandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklık ve yoksullukla ...
Menemen'de üniversite kazanana 5 bin TL destek
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ilçeden üniversiteyi kazanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri