POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'7 haftada 7 penaltı verilmedi, bu nasıl lig?'
"7 haftada 7 penaltı verilmedi, bu nasıl lig?"
TBMM'de yeni dönem: Anayasa mesajları!
TBMM'de yeni dönem: Anayasa mesajları!
CHP, Erdoğan'ı ayakta karşıladı: 3 isim kalkmadı!
CHP, Erdoğan'ı ayakta karşıladı: 3 isim kalkmadı!
Bingöl'e bekleniyordu, Amerika'da ortaya çıktı!
Bingöl'e bekleniyordu, Amerika'da ortaya çıktı!
1 Ekim 2024 Salı - 14:53

TİP İzmir'den fatura isyanı: Suya sabuna dokunamıyoruz!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü yüksek su faturalarını protesto için Konak’taki İZSU binası önünde eylem düzenledi.

TİP İzmir den fatura isyanı: Suya sabuna dokunamıyoruz!

GERÇEKİZMİR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü yüksek su faturalarını protesto için Konak’taki İZSU binası önünde eylem düzenledi.

Yapılan basın açıklamasında, “Yerel seçimlerden önce su faturalarında indirim yapacağını söyleyenler, bugün seçimi kazanıp o koltuklara oturduklarında vaatlerini bir kenara bıraktılar” ifadelerini kullandı.

TİP’in basın açıklamasının tamamı şöyle;

Yüksek faturalar yüzünden suya sabuna dokunamıyoruz. Su hakkımız engellenemez! Günden güne halk yoksullaşır, cebindeki para erirken bir de temel ihtiyaçlarımızı karşılayamamanın korkusu içerisindeyiz. Bunlardan biri de su hakkımız. Bilindiği üzere İzmir, ülkenin en yüksek su faturalarının ödendiği şehir. Sebep ne peki? Bu temel ihtiyacı dahi lüks haline getiren nedir diye baktığımızda yerel yönetim tercihleri karşımıza çıkıyor.

Tercih diyoruz çünkü belli ki yerel seçimlerden önce su faturalarında indirim yapacağını söyleyenler, bugün seçimi kazanıp o koltuklara oturduklarında vaatlerini bir kenara bıraktılar. Hatta belediyeyi borçla aldık diyerek zam üstüne zam yapıyorlar. Bugün içerisinde bulunduğumuz krizin faturası yine halka kesilirken yöneticiler yerine getirmedikleri vaatler için bir açıklama yapma tenezzülünde dahi bulunmuyorlar. Birçok belediye seçimlerde borçla alındı. Hemen yanı başımızda Manisa Büyükşehir Belediyesi su faturalarında indirim yapılacak deyip bunu halen daha sürdürürken İzmir'deki bu fahiş fatura bedellerinin sebebi nedir açıklanmalıdır. Yapan nasıl yapıyor da biz hala ceremesini çekiyoruz, halka bunun hesabı verilmelidir.

Halkın temel ihtiyaçlarını bir kenara bırakıp rant projeleriyle manşete çıkmak yerine Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı kurumlar halkının ulaşımdan, alt yapıya, park bahçelerden faturalara kadar öncelikli ihtiyaçları karşılamak üzere hareket etmelidir. Su faturaları belirlenirken her haneye asgari bir yaşam sürdürecek kadar su hakkı tanınmalı, ardından gerektiği takdirde katlamalı uygulamaya geçilmeli ancak bunda da zor yaşam koşulları çerçevesinde bir sınır belirlenmelidir. Bunları yapmayıp, hizmetleri düzgünce sağlamayıp bir de ceplerini doldurmaya çalışanlara karşı artık yeter diyoruz. Açlık sınırının 18 bin 978 lira, asgari ücretin ise 17 bin 2 lira olduğu şu zamanda, her gün sefalet ile mücadele ederken bir de yüksek su faturalarıyla emekçi halkın canına mı kast edeceksiniz? Yaşamımızı sürdürmek için en temel haklarımızdan biri olan su hakkımıza ulaşmayı zorlaştıramaz, engelleyemezsiniz. Bizler taleplerimizi dile getirmek ve bunu bir çözüme bağlamak için buradayız. Bizler bin bir vaatle seçilip hiçbir iş yapmayan tüm yönetimlerin ensesindeyiz. Sizler ise halkı bilgilendirme sorumluluğunuzu ve verdiğiniz sözleri yerine getirmek zorundasınız. Bu sebeple; Türkiye İşçi Partisi olarak kampanya başlatıyoruz ve ödediği su faturalarından memnun olmayan, zamların kaldırılmasını isteyen ve açıklama bekleyen herkesi kampanyamıza imza vermeye çağırıyoruz.

 
Tüfekli dehşet: Eşini katletti, intihara kalkıştı!
 
Yıldız çınarlarla bir araya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Halk TV ve CHP, ayağınızı denk alın!
Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, ...
Bir 'temizlik' engeli de Bornova Belediyesi'ne... CHP'li Yücel meclise taşıdı!
Okullardaki temizlik personeli eksikliğine bağlı yaşanan kriz devam ediyor. ...
Meclis açılıyor: İşte gündemdeki maddeler!
Meclis yeni yasama dönemine bugün başlıyor. TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te ...
 
AK Partili İnan'dan videolu tepki: Her dönemin vaadi yüzülebilir Körfez!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
AK Partili milletvekili partisinden istifa etti
AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, bir adli soruşturmada oğlunun ...
Ne kongreymiş ama!
Gazeteci Sercan Avcı, CHP İzmir'de geride kalan ve yarışın yaşandığı il ...
 
Sinan Ateş davasında yoğun güvenlik önlemi
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ...
TBMM’de yeni yasama yılı: Gündemde neler var?
TBMM, 1 Ekim Salı günü çalışmalarına başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Mansur Yavaş'tan flaş 'adaylık' açıklaması!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ülkede şu anda böyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri