POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel, milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi
Özgür Özel, milletvekili Ediz Ün'ün istifasını istedi
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
MHP’den ’Aile Kurumu Çalıştay’ı: LGBT önerisi!
MHP’den ’Aile Kurumu Çalıştay’ı: LGBT önerisi!
5 Kasım 2023 Pazar - 13:14

TİP'ten 'Zorlu' çıkışı: Ruhsat iptal edilmeli

Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan gökdelen projesi ile ilgili açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, yargı kararına rağmen inşaat ruhsatının iptal edilmemesine tepki gösterdi.

TİP ten  Zorlu  çıkışı: Ruhsat iptal edilmeli

Kent gündeminde uzunca süre yükseklik tartışmaları ile yer tutan, Çankaya’daki Orkide Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu alana Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan ‘Zorlu Gökdelen’ projesi ile ilgili Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü yazılı açıklama yaptı. Gökdelen projesine karşı TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucunda yürürlükteki imar planları mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen bu planlara göre düzenlenmiş olan inşaat ruhsatı iptal edilmemesinin bir kent suçu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Alsancak’ın tam göbeğinde şu anda inşaat paravanları yükselen alanda göz göre göre bir imar hukuksuzluğuna Konak ve Büyükşehir Belediyelerince göz yumuluyor” vurgusu yapıldı.

İNŞAAT DERHAL DURDURULMALIDIR 
İmar planlarının mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen inşaat ruhsatının iptal edilmemesine tepki gösterilen açıklamada, “Alsancak’ta Zorlu Holding arsası olarak bilinen alanda yapılmak istenen gökdelen projesine karşı TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucunda yürürlükteki imar planları mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen bu planlara göre düzenlenmiş olan inşaat ruhsatı iptal edilmeyerek bir kent suçu işleniyor. Alsancak’ın tam göbeğinde şu anda inşaat paravanları yükselen alanda göz göre göre bir imar hukuksuzluğuna Konak ve Büyükşehir Belediyelerince göz yumuluyor. Konak Belediyesi’nin gerekçesi çok ilginç: ‘Plan iptal edildi ama yapı ruhsatını iptal eden bir yargı kararı yok…’ Oysa bilirkişi raporunda yapı ruhsatının da hukuka uygun olmadığı açıkça belirtilmesine rağmen inşaat hazırlıkları son hızla sürüyor. Bilindiği gibi ilk proje 142 metre yükseklikteki bir yapıya olanak veriyordu. Konunun meslek odaları ve diğer kurumlar tarafından kent gündemine taşınmasının ardından plan değiştirilmiş ve yükseklik 84 metreye kadar düşürülmüştü. Bu kararın da yapının yakın çevresine, kentsel altyapıya ve kent siluetine getireceği olumsuzluklar göz önüne alınarak planın şehircilik ilkelerine uygun olmadığı mahkeme tarafından tescillendi” denildi.

KENT SUÇUNUN PARÇASI OLMAYIN
Kent suçlarına karşı mücadelenin süreceğine dikkat çekilen açıklamada, “Tüm kurumlar bağlı oldukları yasalara uymakla yükümlüdür. İmar planı olmayan ya da iptal edilmiş olan herhangi bir arsaya yapı yapılamaz. Yargı kararı ile iptal edilen bir imar planına göre verilen ruhsat geçersizdir ve derhal iptal edilmelidir. Muhalefet partilerin yönetimindeki belediyeler bir yandan kendilerine karşı yapılan hukuksuzluklara isyan ederken öte yanda sermayenin çıkarları söz konusu olduğunda buna göz yumarsa bu adaletsizliğin parçası olacaklardır. Türkiye İşçi Partisi olarak şu anda göz yumulan bu işlemin kent için telafisi çok zor sonuçlar doğuracağını, İzmir için ağır bir kent suçu oluşturacağını ve bu hukuksuzluğa göz yuman yöneticilerin hukuken ve siyaseten bu işin sorumlusu ve suç ortağı olacaklarını hatırlatıyoruz. Kentler hepimizin ortak yaşam alanıdır ve belediyeler halka en yakın kurumlar olarak öncelikle tüm kentin çıkarını, esenliğini ve kamusal yararı gözetmek durumundadır. Bu yapılmadığında halkın çıkarını korumak üzere diğer örgütlü kurumlarla birlikte Türkiye İşçi Partisi kent suçlarına karşı en güçlü mücadeleyi örgütleyecek ve yürütecektir” ifadelerine yer verildi.
 

 
TBMM'de dönüşüm yasası ve bütçe mesaisi
 
Sportif ölçüm testi okullara taşınıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de dönüşüm yasası ve bütçe mesaisi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni haftada kentsel dönüşüm yasası görüşmelerine ...
Özel'den 81 il başkanıyla zirve sonrası 'anahtar liste' mesajı!
CHP'nin yeni Genel Başkanı Özel 81 il başkanıyla yaptığı toplantının ardından ...
İmamoğlu: Kılıçdaroğlu'ndan helallik isteyeceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yeni genel başkan Özgür Özel seçildi. ...
 
CHP İzmir’den ‘Özel’ yorumlar: Kim/ne mesaj verdi?
CHP’nin tarihi kurultayında Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından ...
İzmir’den kimler PM ve YDK için aday oldu?
CHP’nin 38.Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde 60 kişilik Parti Meclisi ...
CHP’de bir devrin sonu: Kılıçdaroğlu ve 13 yılı!
CHP’nin 38.Olağan Kurultayı’nda bir dönem kapandı. Özel’in zaferi sonrası ...
 
Özel’den zafer konuşması: Kazanan bütün CHP’lilerdir!
CHP’nin 38.Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçilen Özgür Özel Ankara ...
CHP Kurultayı’nda İzmir'in oy attığı 2 sandıkta oylar nasıl dağıldı?
CHP’de Özel’in genel başkan seçildiği tarihi kurultayda İzmir delegasyonunun ...
Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e kontra: Keşke yüzüme söyleseydin!
Genel Başkan Adayı Özel'in adaylık konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri