POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
4 gollü derbide kazanan Galatasaray!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Başkan Gökhan İn'i darbeden kişiye tutuklama
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
Narin Güran cinayetinde kritik gelişme: Katili itiraf etti!
23 Mart 2022 Çarşamba - 13:07

Tarihi Havagazı'nda turizm çalıştayı

İzmir'de turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve şehrin turizm pazarında daha etkin bir destinasyon olarak yer alması amacıyla turizm çalıştayı düzenlendi. Turizm konularının ele alınarak çözümlerin geliştirildiği çalıştayda, sektör paydaşları fikir alışverişinde bulundu.

Tarihi Havagazı nda turizm çalıştayı

İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir Turizm Çalıştayı düzenlendi. İzmir Valiliği ile İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir Ticaret Odası (İZTO) iş birliğinde gerçekleştirilen çalıştayda, kentteki turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi ve İzmir’in turizm pazarında daha etkin bir destinasyon olarak yer alması amaçlandı. Çalıştaya İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Vakfı ve İzmir Kalkınma Ajansı yetkilileri, sektör temsilcileri, STK temsilcileri ve sektörde farklı iş kollarında faaliyet gösteren işletme sahipleri katıldı. Çalıştay inanç turizmi, deniz turizmi, somut olmayan kültürel miras, etkinlik ile festivaller ve turizmde dijitalleşme olmak üzere beş ana başlıkta yürütüldü. Çalıştayda sektör paydaşları ile fikir alışverişinde bulundu, kentteki turizm konuları ele alındı ve çözüm geliştirildi.

‘TÜM KURUMLARIN ORTAK ÇALIŞMASI GEREKİYOR’

İzmir'e gelen turist sayısının arttırılması gerektiğini dile getiren İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, “Bizler İzmir İl Geliştirme Kurulu’nda geçen hafta çok faydalı toplantılar yaptık. Eylem planını hepimizin takip etmesi gerektiğine inanıyorum. Sivil toplumun, mahalli idarelerin, valiliğin, ticaret odasının, hep birlikte aynı tarafta çalışması gerekiyor. 2024’e kadar devam edecek olan eylem planı belli hedefleri içeriyor. Doğru adımlar bugünden atılırsa bu hedeflerin çok çabuk gerçekleşeceğini düşünüyorum. İzmir’de 1,5 milyon ila 2 milyon arasında bir turist sayısı var. Bu rakamın İzmir için az olduğunu düşünüyorum. Buraya daha çok katkı sağlayacak turistlerin gelmesi gerekiyor. Burada önemli noktalardan birisi sağlık turizmidir. Kruvaziyer turizmi de İzmir için çok yoğun talep alan bir turizm çeşididir. Bu yıl 30’un üzerinde gemi ağırlanması planlanıyor. Bu Kemeraltı bölgesinin tanıtılmasında bir canlılık sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

‘ÇOK DEĞERLİ, ETKİN VE ANLAMLI BİR ÇALIŞMA’

Çalıştayda konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ise “İzmir Turizm Çalıştayı’nın birinci amacı şehrimizdeki turizm sorunlarının saptanması, değerlendirilmesi ve çözüm önerilerinin ortak akılla belirlenerek kısa ve uzun vadede eylem planlarının oluşturulmasıdır. İnanıyorum ki tüm sektör paydaşları ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak çok değerli, etkin ve anlamlı olacaktır. Bilindiği üzere Bakanlığımız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı 81 ilde turizm ve gelişme kurumlarının kurulmasına öncülük etmiştir. İzmir İl Turizm ve Gelişme Kurulu ilk adımını bu çalıştayın düzenlenmesine karar vererek atmıştır" dedi.

‘AMACIMIZ İZMİR TURİZMİNİ 12 AYA VE 30 İLÇEYE YAYMAK’

Çalıştayda İzmir’in öne çıkacak hikayelerinin belirleneceğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya da “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir turizminin yol haritasını 2021 şubat ayında yayımlanan İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Vakfı ortaklığında hazırladığımız ‘İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı’ ile belirlemiştik. Turizm alanında faaliyet gösteren tüm kurumların eşgüdümünde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla amacımız İzmir turizmini 12 aya ve 30 ilçeye yaymak. İzmir’in 8 bin 500 kültürel mirasını sadece Türkiye değil dünya çapında cazibe merkezi haline getirecek çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

 
Karşıyaka seferberlik ilan etti!
 
Bakanlık'tan et fiyatlarına ilişkin açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mart ayı tüketici güven endeksi açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı tüketici güven endeksini açıkladı. ...
2021 yılı işsizlik oranı belli oldu!
Türkiye'de işsizlik oranı, 2021'de bir önceki yıla göre 1,1 puan azalışla ...
İzmir’de taksi ücretlerine büyük zam!
İzmir’de taksi ücretlerine büyük zam geldi. UKOME’de onaylanan yeni tarife ...
 
Benzin ve motorine bir büyük zam daha!
Benzine 1 lira 68 kuruş, motorine 1 lira 59 kuruş zam geldi. Zam sonrası ...
Kur korumalı mevduat sisteminde düzenleme
Kur korumalı mevduat sistemine ilişkin yürürlüğe giren yeni kararla, vade ...
Kur korumalı mevduat ne kadar kazandırdı?
Kur korumalı mevduat (KKM) hesabı açanların ilk 3 aylık vadeleri sona ...
 
Asgari ücret tartışmasına nokta koyan açıklama!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücrete ikinci ...
Asgari ücrette 'ara zam' beklentisi... Sarı iktidarın planını açıkladı ve ekledi: 7500 TL olmalı!
Giderek artan hayat pahalılığı ve yeni enflasyon rakamlarının gölgesinde ...
Et ve Süt Kurumu duyurdu: Kırmızı ete büyük zam!
Et ve Süt Kurumu kırmızı ete zam yaptı. Buna göre; 1 kg kıymanın kilosu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri