POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
12 Aralık 2017 Salı - 16:03

Taşeron işçiler süreçte şeffaflık ve komisyon istiyor!

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı açıklamada konuşan Genel İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan, "Sürecin açık ve şeffaf yöntemlerle yapılmasını, merkezi yönetim kurumlarına alınacak işçilerin şu anda çalıştıkları şirketlerin, hizmet verilen kurumlar ile işçilerin isimlerinin yayımlanmasını ve kaç işçinin bu işlemden yararlanacağını bilmek kamuoyunun temel beklentisidir. Bunun için kadro işlemleri için komisyon kurulmasını talep ediyoruz" dedi.

Taşeron işçiler süreçte şeffaflık ve komisyon istiyor!

Hükümetin taşeron işçilere yönelik kadro çalışmaları sürerken, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası üyeleri de İzmir'de basın açıklaması yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Tacetttin Bayır ile bazı ilçe belediye başkanlarının da destek verdiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasını Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan yaptı. Hükümetin taşeron şirket işçilerine yönelik açıklamasında belirsizlikler olduğunu söyleyen Çalışkan, şunları kaydetti: "Yüzbinlerce taşeron şirket işçisini ilgilendiren bir konunun doğrudan muhatapları olan sendikalarla müzakere edilerek atılacak adımların olgunlaştırılması gerekirdi. Ancak böyle bir süreç işletilmemiş ve taşeron işçilerin yıllardır süren kadro beklentisi günlük siyasete konu edilmiştir. Açıklığa kavuşan konu, belediye hizmetlerinde çalışan işçilerin kadro beklentisinin boşa çıkarılmış olmasıdır. Belediye şirketlerinde istihdam koşulları ve sendikal haklar belediye yönetimlerinin işçi sınıfına verdiği değerle doğrudan ilgilidir. İşçi sınıfına ters düşen belediye yönetimleri altında, sendikal hak ihlalleri ve kötü çalışma koşullarına karşı çetin bir mücadele bizleri beklemektedir. Bu nedenle hükümet yetkililerince verilen müjde ne yazık ki belediye hizmetlerinde çalışanlar için belediye yönetimlerinin işçi sınıfına verdiği değerle sınırlandırılmıştır. Belediye şirketlerindeki belirsizlik güvencesizliğe temel olacaktır."

Hükümetin belediye şirketlerinde çalışan 100 bin işçiyi kadro sürecinin dışına ittiğini savunan Remzi Çalışkan, "Hükümet, belediye hizmetlerindeki taşeron şirketlerde çalışan yaklaşık 400 bin işçiyi de belediye şirketlerine göndererek taşeronluğu bitirdik söylemini kurmakta ve bizden buna inanmamızı beklemektedir. Önce belediye şirketleriyle, esas olarak da 2004 yılından başlayarak başta 5393 sayılı Belediye Kanunu olmak üzere yerel yönetim yasalarıyla güvenceli kamu istihdamının dışına çıkarılan belediye hizmetlerinde çalışan yüzbinlerce işçinin kadro beklentisi yapılan açıklamalarla boşa çıkarılmıştır" diye konuştu.

Açıklamalara göre, belediye hizmetlerinde çalışan taşeron şirket işçilerine kadro değil, belediye işverenlerinin insafına göre belediye şirketlerinde istihdam kapısı aralandığını da ifade eden Çalışkan, şöyle dedi: "Şimdi yapılan iş geriye dönüş anlamına gelmekte, işçilerin güvenceli kamu istihdamı beklentisi bir kez daha boşa çıkarılmaktadır. Yapılacak düzenlemenin bu eksiklikler giderilerek değiştirilmesi talebimizi bugünden başlayarak yeniden dile getiriyoruz. Sürecin açık ve şeffaf yöntemlerle yapılmasını, merkezi yönetim kurumlarına alınacak işçilerin şu anda çalıştıkları şirketlerin, hizmet verilen kurumlar ile işçilerin isimlerinin yayımlanmasını ve kaç işçinin bu işlemden yararlanacağını bilmek, kamuoyunun temel beklentisidir. Bunun için işçi konfederasyonları temsilcilerinin değerlendirme ve kadroya alınma sürecine dahil edilmesiyle kadro işlemleri konusunda toplumsal mutabakat sağlanması mümkün kılınacaktır. Kadro işlemleri için komisyon kurulmasını talep ediyoruz." (DHA)

 
CHP Dikili Gençliği 'Algır'la devam' dedi
 
CHP İzmir'de sembol isim 'İl Başkanlığı için varım' dedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Darbe davası: Emekli oramiral o geceyi anlattı
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe ...
TMMOB'tan Çiçekliköy'deki inşaata suç duyurusu
İl Koordinasyon Kurulu, İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Çiçekliköy'deki ...
Genelkurmay Başkan Akar'dan memleketine cami
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ailesi adına memleketi Kayseri’de cami ...
 
Zuhal Olcay'a Erdoğan'a hakaretten hapis istemi
Sanatçı Zuhal Olcay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ...
İzmir'de saldırı hazırlığındaki terörist yakalandı!
Buca ilçesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bir terörist ...
İzmir'de zehir tacirlerine ağır darbe!
Kentte bir ayda düzenlenen operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu, ruhsatsız ...
 
Gediz Deltası için UNESCO talebi
Doğa Derneği Genel Koordinatörü Dicle Tuba Kılıç, Türkiye'nin en büyük ...
İzmir'deki acil servis önünde tehlikeli çalışma!
Karabağlar ilçesindeki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılan ...
İzmir'deki dram bitti, Hatice Nine emin ellerde!
Kiraz ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki kırsal Çömlekçi Mahallesi'nde evine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri