POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail doğruladı: Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü!
İsrail doğruladı: Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü!
Köpeğe silah doğrultmuştu: Serbest bırakıldı!
Köpeğe silah doğrultmuştu: Serbest bırakıldı!
'Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı hayatını kaybetti!
'Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı hayatını kaybetti!
Tek yumrukla komaya giren çiçekçiden acı haber
Tek yumrukla komaya giren çiçekçiden acı haber
17 Ekim 2024 Perşembe - 20:52

Tugay'dan İnciraltı açıklaması: Yeni imar planı için çağrı yaptı!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı planlarını iptal etti. Mahkeme kararını değerlendiren Başkan Tugay, “İnciraltı'nı kamusal kullanım hakkını ve bölgenin niteliğini koruyarak planlayalım. Bunu ortak akılla yapabileceğimize inanıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni imar planı çalışmalarına katkılarımızı sunmak üzere hazırız” dedi.

Tugay dan İnciraltı açıklaması: Yeni imar planı için çağrı yaptı!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı planlarını iptal etti. Mahkeme kararını değerlendiren Başkan Tugay, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnciraltı planlarına karşı açtığımız dava, planlama ilke ve esaslarına, mevzuat hükümlerine ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatiyle lehimize sonuçlandı ve planların iptaline karar verildi. ‘İzmir’in akciğerleri niteliğindeki, şehrin mücevheri İnciraltı’nın ranta, betona teslim edilmesine izin vermeyeceğiz’ demiştik. İnciraltı'nı kamusal kullanım hakkını ve bölgenin niteliğini koruyarak planlayalım. Bunu ortak akılla yapabileceğimize inanıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni imar planı çalışmalarına katkılarımızı sunmak üzere hazırız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı planlarına karşı açtığı dava sonuçlandı. İzmir 4. İdare Mahkemesi heyeti iptal kararının gerekçesinde, “Dava konusu planların mevzuat hükümlerine, planlama ilke ve esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” dedi. Davanın İzmir Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlanması üzerine bir değerlendirmede bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnciraltı planlarına karşı açtığımız dava, planlama ilke ve esaslarına, mevzuat hükümlerine ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatiyle lehimize sonuçlandı ve planların iptaline karar verildi. ‘İzmir’in akciğerleri niteliğindeki, şehrin mücevheri İnciraltı’nın ranta, betona teslim edilmesine izin vermeyeceğiz’ demiştik.  İnciraltı’nı kamusal kullanım hakkını ve bölgelenin niteliğini koruyarak planlayalım. Bunu ortak akılla yapabileceğimize inanıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yeni imar planı çalışmalarına katkılarımızı sunmak üzere hazırız” dedi.

Ne olmuştu?
İzmir Büyükşehir Belediyesi söz konusu İnciraltı planlarına “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uygun görüşünün olmadığı, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün alınması gerektiğini belirttiği kamu yararı kararının bulunmadığı, söz konusu planlar konusundaki görüşmelerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca koordineli olarak yürütülmeyip belediyenin nihai görüşünün alınmadığı, İzmir Körfez Geçişi’nin yürürlükteki üst ölçekli planlarda ve İzmir Ulaşım Ana Planı’nda yer almadığı, planlama alanının kıyı kesimine ilişkin önerilen  ‘Ticaret-Turizm-Konut’ ve ‘Ticaret-Turizm’ kullanım kararlarının 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda getirilen ‘Turizm Tesis Alanı’ ve ‘Bölge Parkı/Kentsel Yeşil Alan’ kararlarına aykırılık teşkil etmekte olduğu, Bakanlığa önerilen plan teklifindeki yaklaşık 1 milyon metrekare inşaat alanının, onaylı plan ile 1.8 milyon metrekareye çıkartıldığı, bu kapsamda alanda yüksek yapı yoğunluğunun getirildiği görülmektedir.  EXPO Alanı’na getirilen ‘Ticaret-Turizm-Konut’ ve ‘Ticaret-Turizm’ kullanım kararları ile aykırılık teşkil ettiği, 2.Derece Doğal Sit Alanı içerisine getirilen ‘Ticaret Alanı Kullanımı İlke Kararı’na aykırılık teşkil ettiği, arazi olarak düz bir arazi olmasına rağmen ulaşım ağının çözülememiş olduğu, sürekli dönüşlerle ve kavşaklarla düğüm noktaları oluşturduğu ve bölgede ilerde trafik problemi yaratacağı ortadadır” gerekçeleriyle itiraz etmiştir. Bu kapsamda İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin 2023/1392 Esas sayılı dosyası ile 21.08.2023 tarihinde yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açmıştı.

Etiketler:
 
AK Parti'den Konak Belediyesi'ne Şevval Sam tepkisi!
 
Eşini katleden cani konuştu: O an gözüm hiçbir şey görmedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mutlu, miniklerle bir araya geldi
Konak Belediyesi’nin 3-5 yaş grubuna okul öncesi eğitim desteği veren ...
Çeşme'de ekmek 5 lira: Günde 6 bin tane üretiliyor
Çeşme Halk Ekmek Fırını, son teknoloji yenilenen makine ağı sayesinde ...
İZBETON’da flaş gelişme: 9 isim görevden el çektirildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük şirketi olan İZBETON’da flaş ...
 
Güvenli Buca için çocuklara eğitim!
Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT), bilgi ve deneyimlerini ...
Ağaç yaşken eğilir... Karşıyaka'da çocuklar hayvanlarla büyüyor
Hayvan haklarına ilişkin toplumsal bilinci güçlendirmek için çalışmalarını ...
Eşit ve güçlü Bornova için 2 günlük seminer
Bornova Belediyesi, tüm çalışanlarına yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ...
 
Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm planları 4. kez askıda!
Kemalpaşa Soğukpınar ve Atatürk Mahallelerini kapsayan 80 hektarlık riskli ...
Dünya Gıda Günü’nde simitli farkındalık
Çiğli Belediyesi tarafından Dünya Gıda Günü'nde, Çiğli Belediyesi tarafından,  ...
BELGEM’den büyük atılım
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nde (BELGEM) yeni eğitim yılı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri