GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen 'İzmir Seninle' başlıklı lansman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tugay gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İZMİR’DE DE OLASI OLDUĞUNU BİLİYORUZ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan soruşturmalar sonrası İzmir’de de böyle bir soruşturma beklenip beklenmediği sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Tugay, “İzmir’de de olası olduğunu biliyoruz. Kurum olarak biz başından beri herhangi bir hata yapmamak adına çok dikkatli davrandık. Ama suçlamalarda bazen yasal ve hukuki dayanaklardan yoksun pek çok şey görüyoruz. O yüzden ister istemez insan bu tür bir şeye İzmir’de de maruz kalınabilir’ diye düşünmeden edemiyor. Demokrasinin çok yara aldığı bir süreç, halkın ve tüm kurumların hukuka, adalete güveninin sarsıldığı bir süreç. Anayasal haklarımızdan gelen güçle, Türkiye’de demokrasiyi koruyacak şekilde mücadeleyle takip etmemiz gerekiyor bu süreci” dedi.
GÖZALTINA ALINAN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Gaziemir ve Urla Gençlik kolları başkanlarının gözaltına alınma sürecine ilişkin de bilgi veren Tugay, “Daha çok ilçe ve il başkanlarımız ile hukukçularımız takip ediyor, biz de bilgi alıyoruz. Var olan tepkinin, reaksiyonun bastırılmasıyla ilgili bir süreç yürüyor. Gözaltına alınan hemen herkes, fotoğraf çekenden, haber yapandan, orada sadece var olan birilerinden bahsediyoruz. Gerçekten gözaltına alınması için bir gerekçe olmadığı halde gözaltına alındıklarını görüyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımız muhtemele herhangi bir ceza almadan gözaltı sürecinden çıkacaktır ama bu şekilde toplum üzerinde baskı oluşturma çabası var” diye konuştu.
“BEN KURULTAY İPTALİ BEKLEMİYORUM”
Kurultaya şaibe karıştırıldı iddialarına ilişkin de soruları yanıtlayan Tugay şu açıklamalarda bulundu:
Daha önce benim de adımın geçtiği şekilde kurultayda şaibe var diye çok saçma ve asılsız iddiaları duyduk. Kurultay sürecini çok iyi biliyorum, kurultayın içinde herhangi bir delegenin usulsüz şekilde oyunun değiştirildiğini düşünmüyorum. Böyle bir şey asla görmedim, duymadım, olsaydı mutlaka bilirdik. Bazı illerle ilgili iddialar sanki daha fazla, yani bizim görmediğimiz, bilmediğimiz alanlarda sanki daha fazla araştırılıyor gibi görülüyor. Ben kurultay iptali beklemiyorum. 6 Nisan’da kurultay gerçekleşecek. Diliyorum tüm iller, il kongreleri iptal edilmeden kurultaya gidebilir. Öyle bir endişemiz daha fazla.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |