POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Irak'ta deprem...Türkiye'de de hissedildi
Irak'ta deprem...Türkiye'de de hissedildi
Erdoğan: Mutabakat eksiksiz uygulanmalı
Erdoğan: Mutabakat eksiksiz uygulanmalı
Jose Mourinho PFDK’ya sevk edildi
Jose Mourinho PFDK’ya sevk edildi
Trump'dan Kanada'ya yeni vergi şoku
Trump'dan Kanada'ya yeni vergi şoku
10 Mart 2025 Pazartesi - 11:41

Yaşlı kadının karnından 11 kilo tümör çıktı

İzmir'de 90 yaşındaki hastanın karnındaki yaklaşık 11 kilogramlık tümör, yaşı ve sağlık sorunlarına rağmen başarıyla gerçekleştirilen ameliyatla çıkarıldı.

Yaşlı kadının karnından 11 kilo tümör çıktı

Karabağlar ilçesinde yaşayan 6 çocuk, 20 torun sahibi Şerife Demirkıran, geçen yıl şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Karnında kitle olduğu tespit edilen kadına ilaç tedavisi başlandı ancak kitle hızla büyümeyi sürdürdü. Nefes almakta güçlük çeken 90 yaşındaki hasta, geçen ay İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, hastanın yaşı, kalp ve tansiyona bağlı hastalıkları nedeniyle ameliyatın çok riskli olduğunu ancak ameliyat olmaması halinde de hayati tehlike bulunduğunu belirledi.

Dilek, hasta ve yakınlarının onayıyla riskli ameliyatı yapmaya karar verdi. Yapılan 2 saatlik ameliyatla, Demirkıran'ın karnını kaplayan yaklaşık 11 kilogram ağırlığında ve 30 santimetre genişliğindeki kitle çıkarıldı.

Sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.

Bu yaşta ikinci baharını yaşayacak

Şerife Demirkıran, AA muhabirine, iyileştiği için mutlu olduğunu söyledi.

Ağrıları nedeniyle zor günler yaşadığını anlatan Demirkıran, doktorlarına teşekkür etti.

Demirkıran'ın kızı Mecnun Çınar da annesinin iyileşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ameliyatı yapan Prof. Dr. Nuri Dilek de Demirkıran'ın hastaneye geldiğinde hayati risk bulunduğunu belirtti.

Bu süreçte hızlı karar almanın önemli olduğunu kaydeden Dilek, "Ameliyat çok riskli olduğu için yapılamamış. En son bize geldiğinde değerlendirdik. Riskleri çok fazlaydı. Kalp yönünden genel durumu kötüydü. Başlangıçta ameliyat yapıp yapmama konusunda korktuk. Ama hastanın şikayetlerinin dayanılmaz olması üzerine karar vermek zorundaydık. Ameliyat yapmasaydık hastayı kaybedeceğimiz bir pozisyondaydı. Ameliyata karar verdik." diye konuştu.

Dilek, kitlenin midenin dış duvarından kaynaklandığını gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 11 kilogram büyüklüğünde ve 30 santimetre ebadında, bütün karın boşluğunu dolduran bir kitleydi. Tümörü çıkarttık, hastamız üçüncü gün yoğun bakımdan çıktı. İyi durumda. Ağızdan besleniyor, yürüyor, hareket ediyor. Bu yaşta ikinci baharını yaşayacak. Şanslı bir hasta. Ameliyat kararı vermek çok zordu, bizim için de hasta için de. Onlar da kabul etti çünkü hasta yılmıştı. Ameliyat tek şansıydı. Biz de korkarak girdik ama şükür hastamız iyi oldu." (AA)

 

 
2024 verileri açıklandı: En çok yanan açık ara İzmir!
 
CHP İzmir'de ilçe başkanı birlik başkanı seçildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2024 verileri açıklandı: En çok yanan açık ara İzmir!
Türkiye'de geçen yıl 3 bin 797 orman yangını çıktı. Yangınlarda 27 bin ...
Faciaya kıl payı: Belediye otobüsü alev alev yandı!
İzmir'in Konak ilçesinde seyir halindeki belediye otobüsünde yangın çıktı. ...
İzmir'de çevre katliamı: 'Çernobil'in atıkları Torbalı'ya... Bakanlık'tan 11 milyon TL ceza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gaziemir'deki eski kurşun fabrikası ...
 
İzmir Valiliği'nden denize sıfır kiralama!
İzmir Valiliği Foça’nın Yenifoça mahallesinde bulunan 43 bin 21 metrekarelik ...
Baykal'a kumpastan aranan firari FETÖ'cü yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'nün kaset kumpasçılarından birinin ...
10 Mart Pazartesi günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 10 Mart Pazartesi günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
 
İzmir'de dehşet: 'Yan bakma' kavgası cinayetle bitti!
İzmir'in Buca ilçesinde, iddiaya göre iki grup arasında 'Yan bakma' nedeniyle ...
İzmir'de bahar havası: Termometreler 25'i görecek!
İzmir’de mart ayı ile birlikte başlayan sıcaklıklardaki artış devam edecek. ...
'Cadılık eğitimi' veren Özen serbest bırakıldı
İstanbul Belgrad Ormanı’nda kaybolduktan 4 gün sonra bulunan ancak yaşamını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İmamoğlu’nun adaylık startı ve İzmir detayları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri