POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
18 Eylül 2024 Çarşamba - 08:58

Yıldır’dan ‘parti içi yarış’ çıkışı, 'kriz' yanıtı, Tugay ve İZBETON mesajları!

Büyükşehir’de kritik görevlere sahip olan Levent Yıldır, yeni dönem ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay özelinde açıklamalarda bulunurken, İl Başkanı Aslanoğlu ile arasında 'kriz var' iddialarını yanıtladı. Geçtiğimiz ve yeni dönemin meclis toplantılarında tartışmaların odağındaki İZBETON ve ‘dönüşüm’ başlıklarında önemli mesajlar veren Yıldır, CHP’de parti içi yarış süreçleriyle ilgili net konuştu “Büyükşehir’de hiçbir seçimde birilerinin kazanması için istihdam hamlesi görmeyeceksiniz” dedi.

Yıldır’dan ‘parti içi yarış’ çıkışı,  kriz  yanıtı, Tugay ve İZBETON mesajları!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili, İZBETON Yönetim Kurulu Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Dr. Zafer Levent Yıldır Gerçekizmir’e özel açıklamalarda bulundu.

“YENİ DÖNEMDE SORUNLARA CİDDİ VE GERÇEKÇİ YAKLAŞIMLAR ÖN PLANDA OLACAK”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve yeni dönem özelinde konuşan Yıldır, “Cemil Tugay’la birlikte yeni dönemde sorunlara ciddi ve gerçekçi yaklaşımlar ön planda olacak. İlk 6 ay elimizdeki olanaklar ne ve en iyi nasıl değerlendirilir, buna epey bir mesai harcadık. Verimi sağlarsak, atıl olan şeyleri devreye sokabilirsek, tasarruflar yapabilirsek bize en büyük gelir oradan gelecekti. Üstelik faizsiz. Bu yüzden 6 aydır bu noktada yoğun çaba gösterdik” dedi.


“CEMİL BAŞKAN’LA DAYANIŞIYORUZ”
“Biz Cemil Başkan’la yardımlaşıyoruz, dayanışıyoruz” diyen Yıldır, “ Cemil Başkan’ı 20 yıldır tanırım. Her zaman naif zeki ve yaratıcıydı. Yoğunluk içerisinde her gün kendisine daha fazla şeyler kattı. Ben de yaptığım görevlerden keyif alıyorum. Çok yoruluyorum ama keyif alıyorum. Bizim Cemil Başkan’la niyetimiz iyi. Bunu biliyoruz” dedi.


İZBETON RAPORU: EPEY BİR YOL ALDIK
Geçtiğimiz yılın en tartışmalı başlıklarından olan yeni dönem meclis toplantılarında da gündeme gelen İZBETON ve ‘kentsel dönüşüm’ noktasında atılan adımlar hakkında konuşan Yıldır,şunları söyledi;

“ Cemil Başkan hem metropolde hem de kırsalda İZBETON’la ilgili geçmiş yıllarda önemli bir memnuniyet olduğunu ifade etmiş ve şirketin eski günlerine döneceğini söylemişti. Bu konuda epey bir yol aldık. Öncelikle mevcut durum ne onu anlamaya çalıştık.

İZBETON ve dönüşüm meselesi ise Aziz Kocaoğlu’nun uygulamış olduğu kentsel dönüşüm modeli vardı. Kentsel dönüşüm alanı ilan ediliyordu. Arkasından plan yapılıyordu. Vatandaşla yüzde yüz uzlaşma sağlanıyor ve arkasından tapular alınıp müteahhide gidiliyor ve ‘konutu yap’ deniyordu. Müteahhitler için de cazip oluyordu.

Daha sonraki dönemde ihaleye çıkılıyor kimse girmiyor o zaman ‘biz yapalım, İZBETON yapsın’ olmuş. İZBETON meclis kararıyla şirkete devredilen yapım işini kooperatife devrediyor. 

Biz geldik kendimiz bir tespit ettik. Ne kadar para toplandığını üyelere sorarak tespit ettik. İnşaat hangi düzeydeydi bu kayıtlarımızda vardı. Yine de mahkemeden tespit istedik. Aynı tespitleri yaptırıyoruz. Burada şu kadar toplanmış burada şu kadar iş yapılmış. Bize aradaki farkı bildirin dedik. 

Bize tapularını verenler var. Onların zaten gereğini yapmak zorundayız. Diğer tarafla kooperatiflerle konuşuyoruz uyumlu olunsun diye… Kooperatiflerle toplantı yaptık. Tespitler geldiğinde diyeceğiz. ‘Senin işinin tamamlanması için gerekli para şu kadar… 10 ayda ödeyeceksen ayda şu kadar öde’ diyeceğiz. Biz bunu yapacağız. Biz yapacağız diyeceğiz. Ege Şehir Planlama’yı da bu nedenle soktuk işin içine. Var olan sistemin sürdürülmesini isteyenler var. Bütün kooperatiflerle görüştük. Derdimizi anlattık. Biz bu işi tamamlayacağız. Buradan çıkan bir şey olursa, sorun olursa rücu edeceğiz.”


“İL BAŞKANIYLA SORUNUMUZ YOK”
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile arasında kriz olduğuna yönelik iddialara yanıt veren Yıldır, “Hiçbir sorun yok. Süreci birlikte izliyor takip ediyoruz. Grup toplantılarına gelmesi niye rahatsız etsin. İl başkanımız… Grupta her şeyi konuşabiliyoruz. Gizlimiz saklımız yok. Herkes düşüncelerini açıkça söylüyor. İl başkanımız da her zaman gelebilir zaten” dedi.  

“PARTİ İÇİ YARIŞİLARDA BİRİLERİ KAZANSIN DİYE İSTİHDAM HAMLESİ GÖRMEYECEKSİNİZ”
CHP içindeki parti içi yarış süreçleri ile ilgili net mesajlar veren Yıldır, “ Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir seçimde birilerinin desteklenmesi için birilerinin kazanması için istihdama yönelik hamleler görmeyeceksiniz” dedi. Yıldır kadın kolları kongresine karışmadığını gençlik kolları kongresine de karışmayacağını ifade etti.
Yıldır şunları söyledi;

“Ben 10 sene Karabağlar’da meclis üyesiydim. Orada da zaman zaman şahit oldum. Hele hele önceki dönem istihdam olanağı AKP’nin ekonomide yarattığı felaket nedeniyle de parti içi yarışlarda silaha dönüştü siyasette. Oturup hem fikir olduğun biri istihdam olanağı nedeniyle karşında yer alır duruma gelmişti.

Örgüt çok önemli. Öyle bir geçmişten geliyoruz. Örgüt varsa varız. Sosyal demokrat belediyeciliğe vizyon sunması gereken örgüttür. İlçe örgütlerinin belediye başkanlarına meclis üyelerine sosyal demokrat belediyeciliğin ilkeleri ve değerleri doğrultusunda vizyon sunması gerekiyor. Bu istihdam meselesi nedeniyle durum farklılaşmıştı. 

Bunlara engel olmak için buradayım. Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir seçimde birilerinin desteklenmesi için birilerinin kazanması için istihdam hamlesi görmeyeceksiniz. Hiç kimse bu nedenle işe alınmayacak. Ben kadın kolları kongresine karışmadım. Cemil Başkan da karışmadı. 10 gün sonra gençlik kolları kongresi var. Bu süreçte de hiçbir şeye karışmadık karışmayacağız.”


“GEZİ’YE ‘VANDALLIK’ DERSEN GERİLİM TABİ Kİ ÇIKAR”
Son meclis toplantısında CHP ve AK Parti grubuyla yaşanan sert tartışmaya değinen Yıldır, “ AK Partili bir meclis üyesi ‘gezi vandallığı’ dedi. Senin vandallık dediğinden biz onur gurur duyuyoruz. İnsanların özgürce düşüncelerini ifade ettikleri bir süreçti. Değişik yakıştırmalar yaptılar. Darbe, kalkışma diye. Bu bir isyandır. İsyanın darbeden farkı vardır. İsyan ‘Seni istemiyorum’ der… Yerine ‘şunu koyalım’ demez. ‘Senle olmak istemiyoruz’ der... Sen bu farkı görmüyorsan senin sorunun. O ciddi bir seslendirmeydi. Sen sopayla bastırıyorsun. Bu ses iletildi diye onur gurur duyuyoruz. Sen vandallık dersen gerilim tabi ki çıkar. AK Parti’nin doğru dedikleri şeyler olabilir, oluyor. Onların şansı bizim gibi makul insanlara bu eleştirileri getiriyor olmaları. Biz kimseyle yarışmıyoruz. Anlamaya çalışıyoruz. Kandırmayız, aldatmayız ancak hata yapabiliriz. Hatayı da uyarın diyoruz zaten” dedi. 


 

 
Kış spor okulları başlıyor!
 
CHP'li Başarır'dan Eşki'ye övgü seli!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Temsilci 18 Eylül 2024 Çarşamba 18:59

Yüreğine sağlık başkanım. Sizin gibi dürüst siyasetçilerin çoğalması ve ön plana çıkması gerekiyor.size güveniyor ve sizinleyiz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de çöpün yolculuğu... 2 günde devri alem!
Kentlerde artan tüketimle birlikte evsel atıkların miktarı da günden güne ...
Başkan Tugay’dan ‘iklim krizi’ vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Avrupa Hareketlilik ...
Urla’nın dört bir yanı güzelleşiyor
Urla Belediyesi Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ...
 
Başkan Tugay kritik 'Körfez' zirvesinde konuştu: Kısa sürede sonuç alacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay İzmir Körfezi'ndeki ...
Narlıdere Belediyesi spor kursları başlıyor
Narlıdere Belediyesi’nin spor kursları başlıyor. Voleybol, basketbol ve ...
Çeşme Festivali’nde görkemli final!
Bu yıl “90’larda Çeşme” teması ile düzenlenen ve kurtuluş coşkusu ile ...
 
Bornova’da Hareketlilik Haftası heyecanı
Bornova Belediyesi, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ...
Kınay zabıta ile buluştu, teşekkür etti
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Zabıta Müdürlüğü'nde görev yapan ...
Sengel, Çağdaş Yaşam gençlerinin sorularını yanıtladı
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Desteğiyle Çağdaş Gençlik Merkez Birimi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri