POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
14 Eylül 2024 Cumartesi - 17:40

Yıldız-Eşki polemiğinde 2. gün... 'İleride Büyükşehir Belediye Başkanı olurum diyorsanız...'

İzmir'de gündem Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan arbede... AK Parti ve CHP arasında yaşananların ardından taraflardan peş peşe açıklamalar gelirken son olarak AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız sosyal medya hesabından uzun bir açıklama paylaştı. Yıldız'ın açıklamasına Eşki'den bir yanıt daha geldi.

Yıldız-Eşki polemiğinde 2. gün...   İleride Büyükşehir Belediye Başkanı olurum diyorsanız...

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı 3. oturumunda AK Parti Balçova Meclis Üyesi  Abdulhakim Evin 'Gezi' olayları ve 'Kemal Kılıçdaroğlu' ile ilgili sözleri ortalığı karıştırırken Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve AK Parti ile CHP sıraları arasında sert atışmalar ve fiziksel müdahele yaşandı.

Yaşananların ardından Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki bir açıklama yaptı. Açıkamaya AK Parti cephesinden sert yanıt geldi. AK Parti'nin açıklamalarına yanıt veren Eşki'ye yanıt ise yine İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız'dan geldi. 

Yıldız Bornova'da inşa edilen caminin metrekaresi üzerinden yaşanan tartışmadan, İsveç'in NATO üyeliğine, Egemen Bağış'ın söylediği iddia edilen sözlerden, Filsitin-İsrail konusuna ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyaroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü'nün sözlerine kadar birçok konuda uzun bir açıklamada bulundu. 

AK Partili Yıldız'ın açıklamaları şöyle;

Sayın Eşki,

Öncelikle, İslam alemi için mühim olan Mevlid Kandilinizi tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu mübarek günde, manevi değerlerimizin daha da pekişmesini temenni ederim.

Benden bazı konularda açıklama talep etmişsiniz, elbette memnuniyetle hepsine cevap vereceğim. Samimiyetle ve iyi niyetle yaklaşarak, hem İslami hassasiyetlerimizi hem de üzerinde durduğunuz meseleleri açıklığa kavuşturmayı görev biliyorum.

Sayın Eşki,

İslami konulara olan ilginizi görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Ancak şunu unutmayınız ki iyi bir Müslüman, zan konusunda suizan değil hüsnüzan ile hareket eder. Kimin ne kadar samimi bir Müslüman olduğunu yalnızca kalpleri elinde tutan Allah bilir. Bizlerin İslam konularındaki samimiyetini sorgulamak kimsenin haddi değildir. Olumlu bir eleştiriye verdiğiniz cevabı görünce bu hassasiyetimizi yeniden ifade etme gereği duydum.

Elbette, bir caminin metrekaresi ile inanç ölçülmez, ancak bu sizin iddianızdır. Bizim böyle bir bakış açımız yoktur. Peygamber Efendimiz’in sahabeleriyle İslamiyet’in temelini attığı yer bir mescit değil, Darü’l-Erkam adında, sahabelerin toplandığı bir evdi. Yaptığınız proje 45 metrekare olabilir, bu bir sohbet yeri olarak elbette değerlendirilebilir. Ancak, bir mescit inşa edeceğinizi söylüyorsanız, Efendimiz’in inşa ettiği ilk mescit olan ve İslam’ın da ilk camisi sayılan Kuba Mescidi’ni örnek almanızı tavsiye ederim. Zira bir eserin büyüklüğü, onu yapan kişinin vizyonunu ve samimiyetini de yansıtır. Bizler, ecdadımızın bıraktığı Süleymaniye, Selimiye, Sultanahmet gibi camilerden ilham alarak Çamlıca Camii gibi eserlerle bu samimiyetimizi geleceğe taşıyan bir siyasi anlayışın temsilcileriyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partinin genel başkanını davet ederek temelini attığınız caminin, partinizin bu konudaki samimiyetini gösterir büyüklükte bir eser olmasını dilerdim. 45 metrekarelik bir yapı, aslında bir eleştiri değil, tam tersine daha büyüğünü yapabilecek gücünüzün olduğuna dair bir temennidir. Ancak parseliyle birlikte dahi 101 metrekareyi geçmeyen bu yapı, bir başlangıçtır. Size yakışır şekilde daha büyük camiler yapacağınıza dair inancımız ise her daim diri olacaktır.

Filistin ve İsrail konusunda samimiyetinizi sorguladığınızı ifade etmişsiniz. İnancınıza dair bir şey söylemem elbette ki mümkün değil, ancak Filistin-İsrail meselesindeki samimiyetinize gelince, burada tarihsel gerçekler önemlidir. CHP ve Milli Şef döneminde, 1949 yılında, İsrail’i tanıyan ilk Müslüman ülke olarak samimiyetinizi zaten o tarihten beri biliyoruz. Bu konuda bir şey söylemenize gerek yok. Yine de inanıyorum ki, inancınızdaki samimiyetiniz, Filistin-İsrail tercihinizden daha derin ve içtendir.

İhracat meselesine gelince, Türkiye devleti olarak İsrail’e ticari ambargolar uygulanmıştır. Ancak arka kapılardan ticaret yapan iş adamlarına bakarsanız, hangi siyasi partinin bu işlerin arkasında olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Bu da samimiyetinizin bir göstergesi olacaktır.

"METRE DEĞİL SECCADEMİ ALIP GELİRİM"

Cami tamamlandığında, metre alıp gelmem Sayın Eşki, seve seve birlikte bir cuma namazı kılarız, seccademi de alıp gelirim. Bizim derdimiz bir şeyleri ölçmek değil, ortaya konan samimiyettir.

Dini değerlerimize yönelik aşağılayıcı tavır sergileyen Levent Üzümcü'yü onaylamamanızdan dolayı memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Aynı şekilde, mensubu olduğunuz Büyükşehir Belediyesi'nde, partinizin yönetiminde olan Büyükşehir Belediyesinde de bu konuyu dile getirmenizi memnuniyetle karşılayacağız. Bu tutum, samimiyetinizi gösterecektir

Gelelim İsveç olayına!

Sayın Eşki, İsveç’in NATO üyeliğiyle ilgili duygusal bir eleştiri yöneltmiştir. Burada şunu hatırlatmakta fayda var: Uluslararası ilişkiler ve diplomasi duygusallıkla değil, akılla yürütülür. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğini onaylarken Türkiye’nin çıkarlarını korumuş, bu süreçte İsveç’in terör örgütlerine karşı aldığı önlemleri yakından takip etmiştir. 

İsveç ile yapılan müzakereleri takip etmeyen, varılan anlaşmaların  maddelerine bakmayan, süreçle ilgili yeteri kadar bilgisi olmadığı anlaşılan Sayın Eşki, TBMM'den geçen kararla ilgili geceleri uyuyamadığını çok üzüldüğünü söylemiş!  Muhtemelen haberi yok, ben söyleyeyim de biraz bilgi sahibi olsunlar! Çok savunduğu ve mensubu olduğu CHP, mecliste İsveç'in üyeliğe oy birliği vermiştir.

Bana sorduğu soruları öncelikle mecliste oy veren kendi vekillerine sormalı. Mesela Sn. Murat’a Bakan'a, Sn. Mahir Polat'a yada geçen gün temel atmaya çağırdığı Genel Başkanı Sn. Özgür Özel'e sormalıydı! 'Karar geçtiğinde geceleri uyuyamadım neden evet verdik' diye sorarsanız, belki size anlatırlar. Bu yasaya Genel Başkanınız başta olmak üzere milletvekillerinizin 'evet' dediğini kendi ağızlarından duyunca, muhtemelen yine aynı üzüntüyü ve uykusuz geceyi yaşarsınız! Ardından da çık karşılarına 'Neden bu yanlışı yaptınız?' diye bilme cesaretini gösterin, o zaman sizin samimiyetinize inanalım!

"EGEMEN BAĞIŞ" ÇIKIŞINA YANIT

Sayın Eşki, yapmış olduğunuz açıklamada, Büyükelçimize yönelik mesnetsiz iddialarınızı gündeme getirmişsiniz. Keşke bu konuda bana soru yöneltmeden önce, geçmişte bu iddiaların asılsız olduğu yönünde alınan mahkeme kararlarına ve gerçeğin ne olduğuna dair haberlere bir göz atsaydınız. Bahsettiğiniz olayın FETÖ tarafından kurgulanan montajlarla ortaya atıldığını, bu yalanlara inanmanın ne kadar büyük bir hata olduğunu anlamış olurdunuz. Ben, bugüne kadar hiçbir zaman Yüce Dinimize ya da başka inançlara yönelik bir hakareti kabul etmedim, etmeyeceğim de. 

Haklılığını da mahkemelerde ispatlamış durumda olduğu bir konuyu, bilgiden uzak, araştırmadan yazarak algıyı yapmaya çalışmak, herşeyden önce bir ilçenin şehir-i emiri olan size yakıştıramadım. İsveç olayında olduğu gibi yazmadan önce araştırırsanız, sizin için çok sağlıklı olacaktır!

Sayın Ömer Eşki’nin “Gezi bizim onurumuzdur” ifadesi, milletimizin vicdanında derin yaralar açan o karanlık olayların nasıl bir bakış açısıyla savunulduğunu göstermektedir. Gezi olayları sırasında, sokaklarımızın yakılıp yıkılması, güvenlik güçlerimize saldırılar düzenlenmesi ve milletimizin huzurunun bozulması, hiçbir şekilde onur kaynağı olamaz. Bu, milletimizin birliği ve dirliğine zarar vermiş, kamu düzenini hedef almış bir kaos ve yıkım sürecidir. AK Parti olarak biz, o gün de bugün de milletimizin yanında yer alarak bu kaosa karşı durduk. Gezi sürecini bir "onur" meselesi olarak görenlerin halkın huzurundan, güvenliğinden ve istikrarından ne anladıkları ise açıkça ortadadır. CHP’nin bu süreçte oynadığı rol, halkımızın hafızasında silinmeyecek şekilde yer etmiştir.

Sayın Ömer Eşki, siz şu an kamu görevi yapıyorsunuz, bu nedenle size samimi olarak bir soru sormak istiyorum. İlk başta ağacı koruma ve sizin projenize karşı bir eylem gibi başlasa, sonra da Bornova Belediyesi'nin araçlarını yaksalar, belediye binasına saldırıp makamınıza ağza alınmayacak küfürler etseler, Bornova Belediyesi'ne ait mallara zarar verseler, Küçük Park'ta bulunan iş yerlerinin camlarını kırsalar, zabıtalarınıza saldırıp onları yaralasalar, bu olaylara "Gezi ruhu" mu dersiniz? Yoksa bu duruma düpedüz bir vandalizm mi derdiniz?

Sizi vicdan sahibi ve hassasiyet gösteren biri olarak gördüğüm için samimi bir şekilde cevap vermenizi bekliyorum. Kamu malına zarar veren, huzuru bozan, şiddet ve vandalizm yoluyla düzeni yıkmaya çalışan kişilere karşı nasıl bir tutum sergilersiniz? Şiddeti savunmak veya onurlandırmak bir belediye başkanının sorumluluklarıyla ne kadar örtüşür?

Bizim için esas olan, milletimizin huzuru, güvenliği ve kamu düzenidir. Vandallık ve şiddetle ülkemize zarar vermek isteyenler, ne zaman olursa olsun karşılarında milletimizin sağduyusunu ve kararlılığını bulacaktır. Onurlu olan, bu ülkeye hizmet etmek, sokaklarda kaos çıkarmak değil, halkın için çalışmaktır.

Sonuç olarak sayın Eşki, sizin istediğiniz konularda cevap verdim. Hiç bir zaman dünya meselerine, ülke problemlerini konuşmaktan çekinmem. Ancak siz de bende yerelde siyaset yapıyoruz. Gelin İzmir'in sorunları konuşalım, gelin Bornova’nın problemleri konuşalım.

Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde K bölgeleriyle sadece Bayraklı'ya verilen ilave hakları, 'Bornova’ya da verin' diye önerge verirken, sizden hiç ses çıkmadı. Partinizin üyeleri, bizim önergemizi red ederken, biz 'Bornava'ya bunu yapmayın' derken, sizi mecliste göremedik. Keşke bu kadar ateşli orada olsaydınız!

"NEDEN ORTALARDA YOKSUNUZ?"

Yada Körfez'in kötü kokusu Bornova'ya kadar dayanmışken, neden ortalarda yoksunuz? 
Bornova sınırları içinde kurulmuş Halk Konut 18 Yapı Kooperatif ve Büyükşehir tarafından vatandaşlarımızın mağdur edilmesine neden sesiniz çıkmıyor? 
İnanın Sayın Eşki, gelin İzmir'i konuşalım, 25 yıldır kötü yönettiğiniz bu kentin sorunları konuşalım. 

Size tavsiyem, bir Belediye Başkanına yakışan bir tavırla kentinin sorunlarına odaklanın, genel konuları zaten sizin milletvekilleriniz yapar. Bir yere selam yollama derdiniz varsa onu da zamanı geldiğinde yaparsınız. Size verilen emanete sahip çıkın derim.

"İLERİDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLURUM DİYORSANIZ..."

'Milletvekilliği yada ileride Büyükşehir Belediye Başkanı olurum, şehir beni tanısın' diyorsanız, size tavsiyem, bu rüyada olup ilçe koltuğunu bile koruyamayan belediye başkanlarınız oldu geçen dönem! Bu nedenle bence 4,5 yıl Bornova'ya odaklanın. 

İyi günler dilerim.

EŞKİ'DEN BİR YANIT DAHA

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki sosyal medya hesabından Yıldız'a bir yanıt daha verdi. 

Eşki açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

Sayın Yıldız,

Öncelikle, İsveç ile ilgili verdiğiniz yanıta karşı bir cevap vermem gerektiğini belirtmek isterim. Adını zikrettiğiniz partili milletvekillerimiz ve genel başkanımız, hiçbir zaman bu ülkede din sömürüsü üzerinden oy talep etmedi. Ellerine Kur’an-ı Kerim alıp miting meydanlarına çıkmadılar; bir ellerinde mikrofon, diğer elleri ay yıldızlı bayrağımızın olduğu tabutun üzerine konarak camilerden kimseye seslenmediler. Din istismarı yapıp ardından “ülke çıkarlarını savunuyoruz” diyerek toplumumuzun vicdanını rahatsız etmediler.

Sorduğum ikinci soruya verdiğiniz cevap ve yazdığınız metin, gerçeğin üzerini örtme çabasından başka bir şey değildir. Yazınızı ne kadar uzatırsanız uzatın, hangi gerçek dışı mahkeme kararlarını eklerseniz ekleyin, bir gerçeğin üzerini örtemezsiniz. Gezi olaylarında insanları vandal olarak göstermek için sarf ettiğiniz çaba, burada Kur’an-ı Kerim’e yapılmış hakaretin üzerini örtmek için gösterilen çabayla aynıdır. Milletimizin gönlünde, Kur’an-ı Kerim’e hakaret eden birinin büyükelçi olarak atanmasının açtığı yarayı, hiçbir sahte belgeyle veya suçu başkalarına atarak kapatamazsınız.

Bu konuda gerçek cevabı verememenizin sebebi, reisinizden duyduğunuz korkunun Allah’tan duyduğunuz korkudan daha büyük olmasıdır. Bana “yüreğiniz yetiyorsa cevap verin” demiştiniz, ben gerekli cevabı verdim. Görüyorum ki sizin dünyevi korkularınız, uhrevi gerçeklerin üzerini örtmekte ve gerçek cevabı vermeye yüreğiniz yetmemektedir. Bu konuda şaşırmadığımı belirtmek isterim. Ancak merak etmeyin, 2025 Kasım’ında tüm Türkiye ile birlikte sizin de dertlerinizin çaresi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile çözülecektir.

Sizin gerçek cevabı veremeyeceğinizi görerek tartışmayı uzatmama kararı aldım. Genel Başkanımızın da dediği gibi, herhangi bir gereksiz tansiyon  yükseltmeyi doğru bulmuyoruz. Tüm belediye başkanları olarak milletimize hizmet etmeyi odak alarak yolumuza devam ediyoruz.

Saygılarımla…

 
CHP'li kadınlardan eğitim çıkışı: AKP bir öğün yemek ve su bile veremiyor!
 
Altay evinde Lider'e boyun eğdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li kadınlardan eğitim çıkışı: AKP bir öğün yemek ve su bile veremiyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, 2024 yılı Eğitim Öğretim ...
Eygi'nin cenazesinde gerginlik: Kurtulmuş'a tepki
Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreninde yan yana gelen CHP Genel Başkanı ...
Eşki'den AK Partili Yıldız'a 'Bakara makara' sorusu!
Dün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı 3. oturumu ...
 
Özel İzmir'de tarih verdi, Erdoğan'a erken seçim çağrısı yaptı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. ...
MİT Başkanı Kalın, Hamas liderleriyle görüştü!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Ankara'da, Hamas ...
AK Parti'den çok konuşulacak açıklama: Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da milletin şehit edilmesini keyifle izledi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve CHP grubu arasında yaşanan ...
 
Akar'dan CHP Genel Başkanı Özel'e tazminat davası
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, CHP lideri Özgür Özel'e ...
İsrail katletmişti... Özel İzmir'deki cenaze törenine katıldı: Ayşenur, çağımızın Deniz Gezmiş'idir!
İsrail askerlerinin Batı Şeria'da başından vurarak katlettiği Türk aktivist ...
Ankara'da 'Körfez' zirvesi: Kurum ve Tugay'dan açıklama!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve AK Parti İzmir İl Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri