POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartıştığı dayısı kurşun yağdırdı!
Tartıştığı dayısı kurşun yağdırdı!
Özel ve Özdağ'dan 'Demiral' açıklaması!
Özel ve Özdağ'dan 'Demiral' açıklaması!
A Milli Takım'ın şaşırtıcı gol istatistiği
A Milli Takım'ın şaşırtıcı gol istatistiği
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
2 Temmuz 2024 Salı - 15:07

'Kemalpaşa'da Yıldırım mı, Ecevit mi?' krizi... AK Parti'den tepki!

Kemalpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilçede bulunan Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi önergesi AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’nın tepkisini çekti. Kaya, “15 Temmuz'daki FETÖ alçaklığına, hainliğe ve işgal girişimine karşı dik duran, eğilmeyen, bükülmeyen Başbakanımızın adını kaldırmaya kalkmak oldukça manidar ve düşündürücü olmuştur” dedi. Önergeye bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar'dan geldi. 

 Kemalpaşa da Yıldırım mı, Ecevit mi?  krizi... AK Parti den tepki!

GERÇEKİZMİR - Kemalpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’un önergesi ile gündeme gelerek okunan önergede; Çiniliköy Mahallesi’nde bulunan Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun 50. yılı olması sebebiyle değiştirilerek, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in isminin verilmesi istendi.

“BİNALI YILDIRIM’IN ADININ VERİLMESİ TÜRKMEN’İN OYLARIYLA GERÇEKLEŞTİ”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Kemalpaşa’daki Millet Bahçesi’nin isminin değiştirilerek Bülent Ecevit yapılması girişimine tepki gösterdi.

Kaya, “Kemalpaşa ilçemizde bulunan, daha önce bataklık olan bir bölge, AK Partili belediye döneminde yapılan çalışmalarla 550 bin metrekarelik bir millet bahçesine dönüştürülmüş, 2018 yılında da vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın adı, kendisinin bir talebi olmaksızın, Kemalpaşa Belediye Meclisi'nin 2019 yılındaki kararıyla söz konusu alana verilmişti. İzmir'imizi üç dönem TBMM'de temsil eden, İzmir Milletvekili olarak yıllarca bakanlık yapan, yine İzmir Milletvekili olarak 65. Türkiye Hükümeti'ni kuran ve Başbakan olarak ülkemize hizmet veren Sayın Binali Yıldırım'ın adının söz konusu yere verilmesi, 2019 yılında, halen CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkanı olarak görev yapan ve geçmişte AK Parti ve CHP Kemalpaşa Belediye Meclis Üyeliği de yapmış olan Sayın Mehmet Türkmen'in de oylarıyla gerçekleşmişti” dedi.

"BAŞABAKANIMIZIN ADINI KALDIRMAYA KALKMAK..."

Yıldırım’ın adının kaldırılmasına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, “Sayın Binali Yıldırım, ülkemize büyük hizmetleri geçmiş bir devlet adamıdır. Ayrıca unutulmamalıdır ki, 15 Temmuz günü Türkiye'nin tarihte eşi görülmemiş, hain ve kanlı bir darbe girişimine maruz kaldığı anda ülkenin Başbakanı olarak darbeye direnen, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, milletiyle birlikte omuz omuza mücadele ederek FETÖ'cü alçaklara geçit vermeyen bir devlet adamı olarak tarihe geçmiştir. 15 Temmuz'un yıl dönümüne ramak kala, 15 Temmuz'daki FETÖ alçaklığına, hainliğe ve işgal girişimine karşı dik duran, eğilmeyen, bükülmeyen Başbakanımızın adını kaldırmaya kalkmak oldukça manidar ve düşündürücü olmuştur. Bunun arkasında hangi aklın olduğu ve neyin amaçlandığı kocaman bir soru işareti olarak ortada durmaktadır. Kemalpaşa Belediye Başkanı'nın ve Belediye Meclisi'nin üyelerinin, Kemalpaşa'ya hiçbir fayda sağlamayacak, aksine oldukça da tartışma yaratacak bir karardan uzak duracaklarını umuyorum” diye konuştu.

BİR TEPKİ DE KIRKPINAR'DAN

Konuyla ilgili bir açıklama da AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'dan geldi. 

Kırkpınar, "2018 Yılında AK Partili Belediye tarafından yapılan Millet Bahçesi dönemin Belediye Başkan Yardımcısı olan Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in de oyu ile Binalı Yıldırım Millet Bahçesi olarak adlandırılmıştı. Binalı Yıldırım’ın hiçbir talebi olmaksızın yapılan bu isimlendirmenin ardından geçtiğimiz 6 yıl boyunca da millet bahçesi Binali Yıldırım Millet Bahçesi olarak hem Kemalpaşalılara hem de tüm İzmirlilere hizmet veriyordu.Kemalpaşa Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında tam da 15 Temmuz yıldönümüne sayılı günler kala, 15 Temmuz hain darbe girişimine direnmiş, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milleti ile birlikte hain FETÖ’cülere geçit vermemiş bir devlet adamı olarak Türkiye tarihinde adı geçen Başbakanımız Sn. Binalı Yıldırım’ın isminin değiştirilmesi ve bunun teklif dahi edilmesi kabul edilemez. Kemalpaşa Belediye Başkanı ve temsil ettiği partinin üyeleri tarafından verilen önergenin Kemalpaşa’ya hiçbir fayda sağlamayacağı gibi aksine ilçemizin huzur ve sükunetine de zarar verecektir. Kemalpaşalı hemşerilerimizin oyları ile seçilmiş bir belediye başkanı ve meclis üyelerinin böyle bir karardan vazgeçmeleri gerektiğini ifade ederek, konunun takipçisi olacağımızı da belirtmek isterim” diye konuştu.

TASLAK: REDDEDİYORUZ!

Kemalpaşa’da Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin CHP tarafından Bülent Ecevit olarak değiştirilmesine karşı çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Tayyip Taslak, ‘’Son Başbakanımız, Gazi Meclisimizin Başkanlığını yapmış bir devlet büyüğümüz ile ilgili bu tür önergeyi doğru kabul etmiyoruz. Kesinlikle reddediyoruz. Bundan sonra belediyemizin yapacağı bir park, bahçede rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in isminin konulması daha doğru olacaktır.’’ dedi.

"BİZ ECEVİT'E KARŞI DEĞİLİZ"

CHP Meclis Üyesi Karakülçe’ye cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Recep Tayyip Taslak, ‘’Selçuk beyin ifadesine göre şunu sormak istiyorum. 15 Temmuz’un sadece AK Parti adına önemli olduğunu söyledi. Bu ülkede bir darbe yaşandı 256 vatandaşımız şehit oldu, binlerce vatandaşımız yaralandı, gazi oldu. Gazi meclisimiz bombalandı, tanklarla tüfeklerle köprüler kapatıldı. Bu darbe girişimi CHP adına kabul değil mi? Burada bunu mu ifade etmeye çalışıyorsunuz. Kendisinin ifadesi üzerine zaten Binali Yıldırım Millet Bahçesi ismi var. Bundan sonra belediyemizin yapacağı bir park, bahçede Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in isminin konulması daha doğru olacaktır. Belediye Başkanından komisyona gönderilmeden irade ortaya koyarak bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Bizler rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in isminin konulmasına karşı değiliz, hali hazırda ülkemizde son Başbakanlık yapmış Binali Yıldırım’ın isminin değiştirilmesi Kemalpaşa Belediyesi gülünç duruma düşürecektir. Son olarak şunu söylemek istiyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimiz ülkemizde yaşanmıştır. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da 15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte en güçlü duran isimlerden birisidir. Zamanın CHP Genel Başbakanı havalimanında arka kapılardan kaçmıştır" dedi. 

CHP Meclis Üyeleri tarafından verilen önerge, komisyonlara gönderildi.


 

 
Türkiye Avusturya maçını şifresiz nasıl izleyebilirsiniz?
 
Korkunç kaza... 2 kişi can verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Engellemelerle karşılaştık’ dedi, il başkan adaylığını ilan etti!
CHP İzmir’de gözler cumartesi günkü il kadın kolları kongresine çevrildi. ...
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
CHP'nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel Kayseri'de ...
Kabine'de flaş değişiklikler: 2 istifa 2 atama!
Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; Çevre, Şehircilik ...
 
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'li Feti Yıldız, partisinin Sinan Ateş davasına katılım talebinin reddedilmesini ...
Erdoğan'dan muhalefete: Her şeye zam yapıyorlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'ndaki ...
Saygılı'dan metro kazası çıkışı: İzmir’de bazı şeyler hiç değişmiyor!
İzmir Metro'sunda, arızalanan yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi ...
 
Polat'tan zam tepkisi: Bu kış daha da zor geçecek
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, artan zamlar ve yüksek enflasyonla ...
CHP İzmir’de yoğun gündemli hafta: 'Masa' ve 'sandık' kurulacak, Aslanoğlu dönemi ilki yaşanacak!
CHP İzmir’i yoğun bir hafta bekliyor. Gün içinde Genel Başkan Özel kente ...
CHP lideri Özel: Geçim olmazsa seçim olur
Kocaeli Gebze'de düzenlenen 'Geçinemiyoruz' mitinginde 4 büyük talebini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri