POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hakan Fidan: Esad'la görüşmeye hazırız
Hakan Fidan: Esad'la görüşmeye hazırız
İmamoğlu'ndan CHP içine dikkat çeken mesaj!
İmamoğlu'ndan CHP içine dikkat çeken mesaj!
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
Erdoğan ve Özel, aynı tarihlerde New York'ta
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
6 ve 9 yaşındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar
11 Eylül 2017 Pazartesi - 17:46

2019 ateşi Torbalı'da yandı: Demir'den Görmez'e yaylım ateşi

İzmir’de yerel seçim ateşi Torbalı’da yandı. 2014’te CHP’den Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı olan Övünç Demir, katıldığı TV yayınında AK Partili yerel yönetimi hedef aldı. 2019 yerel seçimleri için yeniden aday adaylığına yeşil ışık yakan Demir, belediye başkanı olması halinde gerçekleştirmek istediği sistemi anlattı. Demir, yaklaşan kongre içinse "İlçe başkan adayı değilim" dedi.

2019 ateşi Torbalı da yandı: Demir den Görmez e yaylım ateşi

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir siyasetinin genç isimlerinden Övünç Demir katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TAM BİR FİYASKO
2014’te CHP’den Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı olan, son ilçe kongresinde de ilçe başkan adayı olan Övünç Demir, TorbalI’da yerel seçim ateşini yaktı. 2019’da yeniden belediye başkan aday adaylığı düşünen Demir,  katıldığı TV yayınında AK Partili Adnan Yaşar Görmez'in başkan olduğu yerel yönetimin geride kalan 3,5 yılını değerlendirdi. Demir,  “Tam bir fiyasko. 3 yıl heba edildi. Kalan 2 yılda heba edilecek gibi gözüküyor” dedi.

ADAMCILIK YAPILIYOR
Demir, ilçede yerel yönetimi ilgilendiren sıkıntıları şöyle anlattı;
“İZBAN köprüleriyle ilgili Başbakan Torbalı’ya geldi. Hastanedeki eksikliklerden bahsetmişler mi. İZBAN köprüsüyle ilgili herhangi bir talebi oldu mu acaba belediye başkanının ve vekilin. Köprüler dar. Her geçen gün kaza oluyor. İZBAN köprülerinin Torbalı’yı bölmesini istemiyoruz. Vekil Atila Kaya ‘köprüleri yıkacağım “ diyordu vekil adayıyken. Lafta kaldı. İZBAN köprüleri eksi yazıyor. Trafik sorunu büyük. Şehir içindeki trafikle ilgili belediye bir proje açıkladı. Hiçbir şey yapılmadı. Gece gündüz ‘hastane açıyoruz, açtık’ diyorlar. Trafikle ilgili ciddi adımlar atılmalı. Ve otopark sıkıntısı var. Şehir içinde otopark yok. Pazaryeri var bir tek. Dükkanların önlerini söylemiyorum. Bugün pazaryeri. Bildiğiniz Hindistan gibi…Torbalı’da otogar yok. Halk mağdur. İktidar var yerelde AK Parti var. Hava atacaklarına vatandaşın sorunlarıyla ilgilensinler. Üniversite sınavına giriş meselesi. Torbalı en çok vergi veren ilçe. Üniversite sınavına girişimiz bile yok. Tire’ye gitmemiz gerek. Burada vekillere iş düşüyor. Binlerce öğrenci sınav için Tire’ye gidiyor. Ayıp. Belediye meydan projesi başlattı. Beton dökmek mi, yeşil yaratmak mı? Bu arkadaşlar beton döküyor. CHP’li belediyenin yaptığı yeşil yerlere bile beton döktüler. Havuzların bakımsızlığı var. Dar bir ekiple yönetiyor belediyeyi. CHP’de 5 bin üye var. Hangi üyeyi seçim başkan yapsak bunlardan daha iyi yönetir. CHP’nin kadroları var çünkü. Belediye başkanının belediyede akrabalarına sürekli denk geliyoruz. Belediye mi aile şirketi mi? Neden kendi fabrikasında çalıştırmıyor. Buradan yol arkadaşlarına güvenmediklerini görüyoruz. Hazır olmadıklarını görüyoruz. Adamcılık had safhada. Muhtarlarla görüşüyoruz. AKP’ye yakın olmayan muhtarlara bilgisayar vermemiş. Allah’tan Büyükşehir Belediyemiz bilgisayar yolladı da ilçe belediyesinin hatasını telafi etti.  Torbalı’da bir istem yok. En çok vergi veren ilçe burası. Burada sistem olması gerek. Liyakat olması gerek. Bu sistemin başına dürüst yönetme kabiliyeti olan biri gelirse Torbalı kazanır. Biz CHP olarak bu sistemi kuracağız.”

ÖĞLEDEN SONRA AYRI VARDİYA
Belediye başkanı olması halinde belediyede hayata geçirmek istediği sistem hakkında kısa kısa bilgiler veren Demir, “Belediyede inşaat birimi, elektronik birimi kurulmalı. Böylece Torbalı’nın parası Torbalı’da kalır. Hizmet halkın ayağına gider. 5 yılı 7 yıla çıkartmamız gerek. Bu nasıl olacak. Öğleden sonra ayrı vardiya kurarak. Torbalı’ya bir sistem kazandırmak istiyoruz. CHP geceli gündüzlü çalışacak. AK Partili Başkan döneminde boşa giden ve gidecek yıllar var. Torbalı’nın 5 yılı heba edildi. Bizim bu heba olan yılları telafi etmemiz gerek” dedi.

BU TÜR SİYASET TUTMAZ
 “AK Parti’ye yakın” olduğu yönünde parti içinde gündeme getirilen iddialara sert tepki gösteren Demir, “ Dedem yılların CHP’lisi. Babam CHP’de meclis üyelikleri, grup sözcülükleri yaptı. Maddi manevi çok destek verdi ailem. Ben dedem, babam, amcamdan değil ablamın eşi nedeniyle AK Parti’ye yakın oluyorum. Bu tür siyaset yıl 2017 olmuş tutmaz. Mevzu bahis CHP’yse. Babam AKP’den bir şey olsa tanımam. CHP kurulduğundan beri bizler yolumuzdan dönmedik. Bu spekülasyonlar bana değil partiye zarar verir” dedi.

İLÇE BAŞKAN ADAYI DEĞİLİM
Parti içi mesajlarda veren Demir, “CHP ailesiyiz. Biriz. Beraberiz. O böyle demiş böyle demiş siyasetine sıcak bakmıyorum. Biz belediyeyi birlikte kazanacağız. Geçen dönem ilçe başkan adayı olmak çok istiyordum. CHP’yi şaha kaldırmak için terimin son damlasına kadar mücadele edecektim. Kısmet değilmiş. İsmail ağabey seçildi. Daha verimli çalışmalar yapılabilirdi. Delege seçimleri başlayacak. Belediye başkan adaylığı düşünenler ilçe başkan adayı olmasın diyor Genel Başkanımız. Ben aday adayı olmak istiyorum. Halktan böyle bir talep var. O nedenle ilçe başkanlığına aday değilim. Liste çıkmasına karşıyım. Mahallelerde hak edenler listeye yazılmalı. Tek liste gidilmesi gerek. Şahsım adına söylüyorum. Son düzlükte partimin zarar göreceği adımı attırmam. Bizim birbirimizle didişme lüksümüz yok” ifadelerini kullandı.

 

 
Yeni Akit Yayın Yönetmeni'nin katili İzmir'de yakalandı
 
Baykal'dan seçim iddiası: 2019'dan önce...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekil Milli Eğitim Müdürü'nün makamını bastı
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, partisinin Burdur İl Başkanı Barış ...
Kaya’dan Kocaoğlu'na ‘Tanrıkulu’ çıkışı: Söyleyecek sözün yok mu?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medyadan yaptığı ...
CHP'de başkanların sandık şokuna AK Parti'den yorum: Komik!
CHP Çiğli’de Belediye Başkanı Hasan Arslan ile tam destek verdiği İlçe ...
 
Sertel uyuşturucu satışına karşı önlemleri sordu
CHP İzmir Milletvekili Sertel, okulların açılmasına kısa bir süre kala ...
Karataş: 12 Eylül kahpe ve kara bir gündür!
MHP İl Başkanı darbenin yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayınladı.
Bahçeli'den Akşener yorumu: Bayram balonu gibi...
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Meral Akşener’in yeni parti hazırlığını, “Bu, ...
 
Güven'den 'ilk gün' raporu: O iddiaya yanıt, başkanlara mesaj!
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilk günü geride kalan delege seçimleri ...
AK Partili Dağ'dan CHP'li Tanrıkulu hakkında suç duyurusu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, CHP İstanbul ...
CHP’de o ilçeyi karıştıran SMS: Vekilden başkana sert tepki!
Güzelbahçe’de İlçe Başkanı Çam’ın sandık öncesi SMS’le yaptığı çağrı tepki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri