POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
13 Temmuz 2023 Perşembe - 09:31

AK Partili İnan'dan 'Örnekköy' çıkışı: Sorun var Soyer!

Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Örnekköy’de çalışmalarını organize ettiği ve inşaatı devam eden kooperatif inşaatında “hatalı beton ve demir imalatı” tespit edilmesi ve mühürlenen bina için yıkım kararı alınmasının yankıları sürüyor. AK Partili İnan, Başkan Soyer'in "Bakanlığın raporu belediyemizin titiz çalışmalarının en net kanıtıdır" mesajına 3 bölümden oluşan 'Sorun var Soyer' başlıklı paylaşımla yanıt verdi.

AK Partili İnan dan  Örnekköy  çıkışı: Sorun var Soyer!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Örnekköy’de çalışmalarını organize ettiği ve inşaatı devam eden kooperatif inşaatında “hatalı beton ve demir imalatı” tespit edilmesi ve mühürlenen bina için yıkım kararı alınmasının yankıları sürüyor. 

Siyaset gündemine oturan, Büyükşehir Belediyesi ve CHP cephesi ile AK Parti arasında tartışma konusu olan süreçte önemli bir gelişme yaşanmış ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün, "imalat hatası" nedeniyle 300 metrekarelik bölümü için yıkım kararı alınan İzmir Büyükşehir Belediyesinin konut projesindeki tüm bloklarla ilgili çalışma başlatmıştı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den bakanlığın incelemesi sonunda çıkan raporun ardından açıklama geldi. Başkan Soyer, "Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projemize Bakanlık tarafından olumlu rapor verildi. Rapor; belediyemizin titiz çalışmalarının en net kanıtıdır. Ancak akıllarda hiçbir tereddüt kalmaması ve yaratılan olumsuz algıyı tamamen ortadan  kaldırmak için bir karar aldık. İnşaatını inisiyatifimizle durdurduğumuz 300 m2 alanı yıkıp yeniden yapacağız" ifadelerin kullandı. 

Soyer'in mesajının ardından AK Parti cephesinden yanıt gecikmedi. AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili sosyal medya hesabından yazılı açıklamalarda bulundu.

AK Partili İnan, yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşüm Projesindeki sorunları 3 ana bölüme ayırdı. Soyer'in "Projede Sorun Yok" mesajına karşılık, "Sorun Var Soyer" başlığını kullandı.

İnan şunları kaydetti: 
Sorun 1! Kooperatiflere kamu kaynağını kullandırdınız. Kentsel dönüşümde, Türkiye'de görülmemiş usulsüzlüğe imza attınız! Bu tarihi rezilliği hangi akla mantığa hizmet ederek yaptınız? İZBETON ile ilişki ve işbirliği içerisinde olan milletvekilleriniz mi sizi bu bataklığa sürükledi? Yaşadığınız sorunun kaynağı milletvekillerinizin bu ilişkileri olabilir mi?"

Sorun 1! Kooperatiflere kamu kaynağını kullandırdınız. Kentsel dönüşümde, Türkiye'de görülmemiş usulsüzlüğe imza attınız! Bu tarihi rezilliği hangi akla mantığa hizmet ederek yaptınız? İZBETON ile ilişki ve işbirliği içerisinde olan milletvekilleriniz mi sizi bu bataklığa sürükledi? Yaşadığınız sorunun kaynağı milletvekillerinizin bu ilişkileri olabilir mi?

Sorun 2! Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığınızı kapatarak örtülü istifa mektubunuzu verdiniz. Kentsel dönüşüm ihtiyacının bu kadar yüksek olduğu yerde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını kapatmak sizin örtülü istifanız olarak kayıtlara geçecektir. 

Sorun 3! Kentsel dönüşüm projenizde demir çaldığınızı belgeleyen mühendislerinizi cezalandırdınız. Bu zihniyetiniz, sizin İzmir'de kentsel dönüşüm gerçekleştirecebilecek kapasiteniz olmadığının yeniden ispatıdır!
Konuyla alakasız bloklara ilişkin tespitleriniz de pişkinliğinizin boyutunun zirveye çıkmasının açık delilidir!

 
'Gerekmedikçe dışarı çıkmayın' uyarısı!
 
Ve detaylı 'Örnekköy' raporu ortaya çıktı: 2 bölümde dikkat çeken ifadeler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel’den çarpıcı ‘İzmir sandığı’, ‘değişim’ ve parti içi yarış mesajları
CHP’de tüzük komisyonunda yer alan İzmir eski Milletvekili Sertel, Politika ...
Erdoğan'dan NATO zirvesinde önemli mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesinin ardından düzenlediği ...
CHP'den Levent Gültekin'in iddialarına yanıt
Gazeteci Levent Gültekin'in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı ...
 
Can Atalay'a ziyaret, Kurtulmuş'a çağrı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri'de tutuklu bulunan Türkiye ...
İYİ Parti İzmir 2024 startını Bezircilioğlu'nun kritik talimatıyla verdi!
İYİ Parti İzmir'de gerçekleşen kritik zirvede İl Başkanı Bezircilioğlu'nun ...
Zafer Partisi heyeti Suriye'ye alınmadı!
Genel Başkan Ümit Özdağ'ın vizesinin iptal edilmesinin ardından Suriye'ye ...
 
Soyer'den o iddialara 'kredi notu' ve rakamlarla tepki, haberler için yasal işlem mesajı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den son dönemde kurumun kasası ...
CHP İzmir'den TRT hakkında suç duyurusu!
CHP İzmir İl Başkanlığı adliye önünde yaptığı açıklamayla seçim süresince ...
Siyasette emekli zammı tartışması!
Emeklilere yapılacak yüzde 25'lik zam siyasetin gündeminde yerini koruyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri