POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş, Hollanda'da farklı kaybetti
Beşiktaş, Hollanda'da farklı kaybetti
Kadıköy'de 3 gol 2 kırmızı kart!
Kadıköy'de 3 gol 2 kırmızı kart!
Eşini boğarak katleden kocaya indirimli ceza!
Eşini boğarak katleden kocaya indirimli ceza!
Narin Güran cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı
Narin Güran cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı
26 Eylül 2024 Perşembe - 13:40

Bakan’dan İçişleri’ne 'Yunus Emre Geçti’ tepkisi

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde 22 Eylül akşamı, 26 ayrı suç kaydı bulunan ve aranan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, kendisini yakalamak isteyen polislere karşı direnmiş, çıkan arbedede de Yunus Emre Geçti polislere ateş açmış ve polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuştu.

Bakan’dan İçişleri’ne  Yunus Emre Geçti’ tepkisi

CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Açıklamasında suç örgütlerine yönelik operasyonlara dikkat çeken Bakan, “Organize suç örgütleri; genellikle zayıf devlet yapılarında, yolsuzluğun, ekonomik eşitsizliğin olduğu ve hukukun üstünlüğünün sağlanamadığı ülkelerde devlet otoritesine meydan okumaya başlarlar. Bunun örnekleri için Orta Amerika veya Latin Amerika ülkelerine kadar gitmemiz gerek yok, Suriye ve Irak gibi ülkelerde devlet otoritesi zayıflarken, suç örgütleri hem kendi başlarına hem de zaman zaman terör örgütleriyle de işbirliği yaparak devlet otoritesine meydan okuyorlar. Yani aslında şu kadar operasyon yaptık derken, organize suç çetelerinin nasıl palazlandıklarını da itiraf ediyorsunuz” dedi. Bakan, bu tür yapıların, cezasızlık algısı ve güvenlik zafiyeti nedeniyle daha da cesaretlendiğini söyledi.

CHP’li Bakan’ın açıklaması şu şekilde:

“İçişleri Bakanlığı, Süleyman Soylu döneminde de organize suçla mücadele ettiğini göstermek için, adına ‘Kökünü Kurutma Operasyonları’ dedikleri ardı arkası gelmeyen ancak bir türlü kökünü kurutamadıkları operasyonlar düzenliyordu. Bakanlar değişti, yöntem değişmedi. Şimdi de ardı arkası kesilmeyen ‘Kuyu Operasyonları’ yapılıyor.  Bugün İçişleri Bakanı, 29. operasyonu paylaştı. Peki, bu operasyonlar organize suçla mücadelede başarılı oluyor mu? Hayır!

Bu tür yapılar, cezasızlık algısı ve güvenlik zafiyeti nedeniyle daha da cesaretleniyor

Daha birkaç gün önce şehit edilen polis memuru kardeşimiz Şeyda Yılmaz’ın katiline, kendilerine ‘Casperlar’ adını veren organize suç örgütü sahip çıkıyor. Görünüyor ki İçişleri Bakanlığı bu işi yönetemiyor. Son zamanlarda artan çete faaliyetleri, organize suç gruplarının İstanbul’da adeta kol gezdiğini ve İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda yeterli önlem almadığını gösteriyor. Şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz olayında da açıkça görüldüğü gibi, suç örgütleri artık güvenlik güçlerini açıkça hedef alıyor, bundan hiç çekinmiyor. Casperlar çetesinin, Yunus Emre Geçti gibi suçlulara destek vermesi ve cezaevinde bile masraflarını üstleneceğini duyurması, İçişleri Bakanlığı’nın organize suçlarla mücadelede ne kadar yetersiz kaldığının da açık bir göstergesi. Bu tür yapılar, cezasızlık algısı ve güvenlik zafiyeti nedeniyle daha da cesaretleniyor.

Şu kadar operasyon yaptık derken organize suç çetelerinin nasıl palazlandıklarını da itiraf ediyorsunuz!

Organize suç örgütleri; genellikle zayıf devlet yapılarında, yolsuzluğun, ekonomik eşitsizliğin olduğu ve hukukun üstünlüğünün sağlanamadığı ülkelerde devlet otoritesine meydan okumaya başlarlar. Bunun örnekleri için Orta Amerika veya Latin Amerika ülkelerine kadar gitmemize gerek yok, Suriye ve Irak gibi ülkelerde devlet otoritesi zayıflarken, suç örgütleri hem kendi başlarına hem de zaman zaman terör örgütleriyle de işbirliği yaparak devlet otoritesine meydan okuyorlar. Yani aslında şu kadar operasyon yaptık derken, organize suç çetelerinin nasıl palazlandıklarının da itirafını yapıyorsunuz.  Bakanlık olarak tehlikenin farkında değilsiniz ancak organize suçlar, toplumun güvenliğini, devletin otoritesini ve sosyal düzeni tehdit ediyor. Ülkede ‘hukuk tanımaz’ ve ‘hukukla adeta dalga geçen’ bir kesim oluştu, bu kesimi de bizzat siz yarattınız.

Suç örgütlerinin açık tehditlerine karşılık devletin sessiz kalması, halktaki güvensizliği ve endişeyi artırıyor

Organize suç örgütlerinin hastanelere dahi saldıracak kadar ileri gidebildiği bir ortamda, kamu güvenliğinin ciddi tehdit altında olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın bu tür çetelerle mücadelede daha etkin ve kararlı adımlar atması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.  Vatandaş olarak bizler, bu tür olaylarla ilgili neden yeterince bilgilendirilmiyoruz? Bunu da sorguluyoruz. Bunun, İçişleri Bakanlığı’nın şeffaf ve etkili bir iletişim stratejisi olmamasından kaynaklandığı çok açık. Zira polisin rutin operasyonları Bakan seviyesinde paylaşılırken, kamuoyunun asıl bilgilenmesi gereken konularda bilgilendirilme yapılmıyor. Narin Güran cinayeti ve Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesi örnekleri önümüzde duruyor… Suç örgütlerinin açık tehditlerine karşılık devletin sessiz kalması, halktaki güvensizliği ve endişeyi artırıyor. Oysa devletin bu tür tehditlerle başa çıkabilmesi, güçlü bir hukuk sistemi, şeffaf ve etkili güvenlik güçleri ile sıkı bir organize suçla mücadele politikası gerektirir…”

 
Soyer 300 km demişti... İzmir'de ne kadar ayrıştırma kanalı inşa edildi?
 
Cem Garipoğlu'nun mezarı açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Osmanağaoğlu İzmir'de konuştu: Vatandaştan gelen şikayetleri İZSU'ya iletmiyorum!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
AK Parti’den Soyer’e ‘Basmane Çukuru’ yanıtı: Gölge etmesin
İzmir’in “kanayan yarası” olarak belirtilen Basmane Çukuru ile ilgili ...
Yavaş: Adaylık tartışmasından rahatsızım!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’nin cumhurbaşkanı ...
 
Aslanoğlu’ndan kritik il kongresi açıklaması: Erteleme yok, uzlaşı arayışı var!
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Politika Durağı programında cumartesi ...
Çakır ve Avcı’dan ‘Genel sekreter değişimi’, ‘Soyer-Tugay gerilimi’ ve ‘il kongresi’ değerlendirmesi
Politika Durağı programında gazeteciler Onur Çakır ve Sercan Avcı, Büyükşehir’de ...
Davutoğlu: Sayın Erdoğan'ı dinledim ve gurur duydum
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, AK Partili Cumhurbaşkanı Tayyip ...
 
Erdoğan'ın BM'deki konuşması dünya basınında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta, Birleşmiş Milletler Genel ...
İYİ Parti’den yerel yönetim ve hükümete eleştiri yağmuru: İzmir gavur toprağı mı?
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Doğan ve İzmir Milletvekili Kırkpınar, merkezi ...
Belediye okulları temizledi, Cumhur İttifakı eleştirdi… CHP’li Taş'tan sert yanıt!
Buca Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Hacer Taş, Cumhur İttifakı’nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri