POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
10 Haziran 2024 Pazartesi - 22:42

Başkan Tugay'dan 'Balçova' çıkışı: 5 aydır onay bekliyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Balçova Arsaları" olarak bilinen bölgede imar planı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tugay, “Bakanlığa 5 ay önce gönderilmiş olan planlarını onaylamasını bekliyoruz” dedi. Tugay Çankaya Katlı Otoparkı’nın yıkılmaması için Vakıflar Müdürlüğü'nün görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, “Bunlar olurken Ceyda vekiliniz yoktu. Politik şeyler ama o kadar da değil, o kadar da sahiplenmeyin” dedi. 

Başkan Tugay dan  Balçova  çıkışı: 5 aydır onay bekliyoruz!

Halil ibrahim GÜLER / GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Haziran ayı birinci olağan toplantısı Başkan Cemil Tugay yönetimde gerçekleşti. Meclis’te Bayındır’da Canlı Mahallesi 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı tartışma konusu yarattı. TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından askı süresi içerisinde yapılan itiraz değerlendirilerek, itiraz imar ve bayındırlık komisyonunca oybirliği ile kısmen uygun bulunduğuna kısmen uygun bulunmadığına, oyçokluğu ile kısmen uygun bulundu. 

TOKİ OLUNCA ‘HAYIR’ DİYORSUNUZ
AK Partili Meclis üyelerinin önergenin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi. AK Partili Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, geçtiğimiz dönemde Meclis’in bu karara karara oy birliği verdiğini kaydederek, “TOKİ’nin yeri olduğu için bu karar hayır diyorsunuz” dedi. 
 

BİR KISMINI TOKİ’YE VERELİM 
Başkan Tugay gülerek, “Ben bu konuyu bilmiyorum. Bu konuya ilgili görüşüm de sorulmadı. Burada bir meclis üyesi olarak, kendi uygun bulursam kendi oyumu kullanacağım. İtiraz edenler burası bir orman deposu, konut alanına imar planına çeviriyoruz. Daha sonra TOKİ’ye veriyoruz. TOKİ burayı yaptıktan sonra satıyor. Bayraklı’daki deprem konutlarının nereye gittiğini öğrenemiyoruz. Karabağlar’daki toplu konutta da aynı durum. Bir kısmını TOKİ’ye verelim bir kısmı da belediyede kalsın deniliyor” ifadelerini kullandı.  

AK PARTİ ‘TOKİ’ DENİLİNCE HASSASLAŞIYOR 
CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır da, “Nedense TOKİ denilince AK Parti çok hassaslaşıyor. Bunun benzeri Gaziemir’de yaşandı. Burada daha sonra Jandarma için yer aradık. Aynı şekilde bir sorunu Karabağlar’da yaşadık. Eğer belediyesi arzu ederse bütün planları, bütün revizyonları tekrar görüşebiliriz. Bu konu gerektiğinden fazla abartılarak tartışılıyor. Bizim grubumuz için yeterli olduğunu düşünüyoruz ve oylanmasını istiyoruz” diye konuştu. 
 

AK PARTİ’YE OTOPARK ÇIKIŞI: O KADAR SAHİPLENMEYİN İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Nail Koçbaş’ın Çankaya otopark ile ilgili hatırlatmada bulunması üzerine Tugay, “Geçen mecliste oybirliğiyle geçirdik, şimdi 1 itiraz var diye niye bunu tekrar iptal edelim diyorsunuz ama diğer taraftan, geçen dönemde otoparkın yıkılması kararını almıştı Büyükşehir Belediyesi. Olaya itiraz edilmişti, mahkemeye gitti, mahkeme de yıkılması gerekir dedi. Seçim oldu, esnaf arkadaşlarımız bana 'Burası yıkılırsa otopark sorunu yaşayacağız' dediler. Ben arkadaşlara yıkım dışında seçeneği araştırın dedim. Tüm hukuki süreçler tamamlanmıştı ve yıkılması gerekiyordu. Ben de bunu ifade ettim. Sonrasında Vakıflar Bölge Müdürlüğünden bir arkadaşımız 'Siz yıkılmasını istemiyorsanız Ankara'da başka alternatif olabilir mi diye görüşme yapayım' dedi. Ben de yapın dedim. Eğer yıkılması lazım değil derse Bakanlık yıkmayacağız. Bunlar olurken Ceyda Vekiliniz yoktu. Ankara'ya gitti o arkadaş ve yıkılmaması ile ilgili karar gelebilir dedi. Oradan bize güçlendirebilirsiniz cevabı gelince biz de yıkmama kararı verdik. Politik şeyler ama o kadar da değil, o kadar da sahiplenmeyin" dedi.

TOKİ’YE KARŞI DEĞİLİM 
AK Partili Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca TOKİ’ye bu kadar ön yargılı davranılmaması gerektiği, ortak çalışmalar yapılabileceğini söyledi. Başkan Tugay, Atmaca’ya “Sizin söylediklerine gönülden katılıyorum. Ben TOKİ’yi karşı değilim. Hatta size söz veriyorum, TOKİ’yi İzmir’e neler katılabileceği yönünde bir görüşme yapacağım” diye konuştu. 

İZBAN’IN KAR ETMESİ İÇİN BİLET FİYATLARIN 50 TL OLMASI GEREKİYOR 
AK Partili Yıldız’ın “İZBAN konusunu manipüle ediyorsunuz” sözlerine yanıt veren Başkan Tugay, “İZBAN Dosyasını hazırladım. Bilal Saygılıya anlatacağım. Çözüm için sizden de olmak üzere destek isteyeceğim. İZBAN TCDD’nin bu tavrı ile bedelini doğrultamaz. Bilet fiyatlarını 50 TL’ye yapmamız gerekiyor. TCDD bir yılda bu kadar zam yapamaz” açıklamasında bulundu. 

BALÇOVA PLANLARI 5 AYDIR ONAY BEKLİYOR  
Bakan Tugay ayrıca 50 yıldır çözüm bekleyen Balçova’daki planlarla ilgili, “Balçova Arsa Mağdurları’ndan her gün mesaj alıyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilen planların onaylanmasını bekliyoruz. Bütün şehir olarak bunun onaylanmasını bekliyoruz. Bakanlığa 5 ay önce gönderilmiş olan planlarını onaylamasını bekliyoruz” dedi.

 
Karşıyaka’da 3 adaylı kongre: Kazanan belli oldu!
 
Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi deplasmanda devirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de gündem İZBAN… Elektrik ve ray ücretleri vurgusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ...
Tugay işten atılan işçilerle buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, işten atılan ve uzun süredir ...
Seferihisar'da zabıtadan bayram öncesi denetim
Seferihisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi denetimlerini sıklaştırdı.
 
Selçuk Efes Kent Belleği'ne öğrenci akını
Selçuk Efes Kent Belleği hafta sonu öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen ...
Bucalı Irmak Türkiye’nin gururu oldu
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yüzücülerinden 14 yaşındaki millî ...
Konak’tan bayram dayanışması
Konak Belediyesi, Kurban Bayramı’nda hayırseverlerin kurban bağışlarını ...
 
Güzelbahçe'de topyekün sahil temizliği!
Güzelbahçe Belediyesi, tüm Güzelbahçe sahili boyunca tüm personel ve halkla ...
Bayındır’da Kiraz Festivali ‘merhaba’ dedi
Festivale, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak ve Bayındır Belediye Başkanı ...
Özel’den Önal’a övgü: Sizlere emanet ediyorum
Bayraklı Kulalılar Derneği’nin bu yıl 12’nci kez düzenlediği geleneksel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri