POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
CHP'nin üç planı: 'Siyasi yasak gelirse...'
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Hakkari'de yolcu uçağı pistten çıktı!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
Çekiçle saldırmıştı: Müdür hakkında karar!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
116 suçtan aranıyordu: Adliye otoparkında yakalandı!
5 Ekim 2023 Perşembe - 07:54

Başkan Tugay ile gündem: Atmosfer değişimcilerin kazanacağını gösteriyor!

Karşıyaka Belediye Başkan Tugay CHP’de yaşanan değişim tartışmaları ile ilgili sorular yanıtladı. Genel başkan adayı Özel’e desteğini açıkça ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı kurultaya dair, “Benim gördüğüm atmosfer değişimcilerin kazanacağını gösteriyor’ dedi. Tugay, Kılıçdaroğlu ile son görüşmesinde rahatsızlıklarını ifade ettiğini belirtirken, yerel seçimlerde adaylığı konusunda çarpıcı mesajlar verdi. Tugay, partililerden çok sayıda destek mesajı aldığını da söyledi.

Başkan Tugay ile gündem: Atmosfer değişimcilerin kazanacağını gösteriyor!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) 4-5 Kasım’da gerçekleştirilecek 38. Olağan Kurultay’a gidilirken hayal kırıklığı yaşanan 14, 28 Mayıs seçimleri sonrasında parti içinde ‘değişim’ tartışmaları sürüyor.

TUGAY'DAN BOMBA YANIT: BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIN SONU GELDİ!

Grup Başkan Vekili Özgür Özel genel başkanlık için en iddialı isim konumunda bulunurken, Örsan Öymen, İlhan Cihaner ve Ünal Karahasan diğer adaylar.

‘Değişim’ tartışmalarının İzmir cephesinde ise geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme yaşandı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Özgür Özel’e desteğini net şekilde ifade etti.

CHP İzmir kongresinde seçilen kurultay delegelerinin CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu başkanlığında bir araya geldiği toplantıda tüm delegasyon Cemil Tugay dışında ‘Kılıçdaroğlu’ için imza verirken, Tugay bu hamle ile pozisyonunu netleştirdi.

14, 28 Mayıs seçimlerinin ardından ‘değişim’ ateşini yakan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da makamında ziyaret eden Tugay, Karşıyaka’da gerçekleştirilen bir etkinlik sonrası Gerçekİzmir’in sorularını yanıtladı.

“ADAY OLMAM DEĞİL PARTİNİN İYİ OLMASI ÖNEMLİ’’

‘Kurultayda Genel Başkan olarak yeniden Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda aday gösterileceğinizi düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Tugay, ‘’Öyle bir durumda aday gösterilmeme ihtimalim daha yüksek. Tamamen şansımın sıfırlanacağını düşünmüyorum. Benim aday olmam değil de partinin iyi olması şu an daha önemli. O yüzden benim önceliğim partinin önce yerel seçimde sonra genel seçimde daha başarılı olması için doğru bir inisiyatif çalışma ve ortaya koymak’’ açıklamasını yaptı.

‘’PARTİLİLERDEN GENELLİKLE KUTLAMA MESAJLARI ALIYORUM’’

“CHP İzmir kongresinde seçilen 56 kurultay delegesinden sizin dışınızda kalan 55’i Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini belirten imza verdiler. Siz bu konuda nasıl tepkiler aldınız?” sorusuna yanıt veren Tugay, “Seçmenlerimizden, halktan ve partililerimizin de önemli bir kısmından böyle kendi düşündüğüm ilkeler çerçevesinde dik bir duruş sergilediğim için genellikle kutlama mesajı alıyorum vatandaştan ve partililerin çoğundan’’ dedi.

“DIŞLANMADIM TAM TERSİNE DESTEK MESAJI ALIYORUM”

‘Parti içinde dışlandığınızı hissetiniz mi? İzmir örgütü tavrını Kılıçdaroğlu’ndan yana koydu…’ sorusuna yanıt veren Tugay, ‘’Hayır, yok tam tersine. Değişimci çok CHP’de. İzmir’de bir grubum yok. Partili olan bir sürü insandan destek mesajı alıyorum’’ ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU İLE DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞTIM”

“Kılıçdaroğlu ile değişime dair fikirlerinizi paylaşıp görüştünüz mü veya bu konuda görüşür müsünüz kendisiyle?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Tugay, “İlçe başkanımız seçildikten sonra onu tanıştırmak adına gidip görüştürmüştük Kılıçdaroğlu ile. O zaman başa baş görüşmede bazı özel düşüncelerimi paylaşmıştım. Bazı rahatsızlıklarımı paylaştım’’ diye konuştu.

‘’KURULTAYDA SÜRPRİZ SONUÇLAR ÇIKACAK’’

“Kurultayda nasıl bir atmosfer bekliyorsunuz İzmir delegeleri ‘Kılıçdaroğlu’ dedi ama bu değişir mi?” sorusunu yanıtlayan Tugay, ‘”Bazı yerlerde net olarak değişimci olup da kurultay delegesi olanlar var. İzmir’de henüz net olarak şu değişime oy verir diyebileceğim bir kimse yok. Olasılık olarak olduğunu düşünüyorum. Önümüzde bir aylık bir süreç var. Süreç boyunca insanlar düşünmeye devam edecek. Sonuçta bence doğru kararı verecekler. Benim görüşüm bu şekilde devam edecek buna çok inandığım için. Zaman içerisinde benim düşünerek geldiğim noktaya onların da gelebileceğini düşünüyorum. Aynı değişimi Türkiye genelinde kurultay delegeleri de yaşayabilir. Bizim kurultaylarda insanlar vicdanlarıyla hareket ediyorlar bunu biliyorum. Dolayısıyla sürpriz sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. Şu anda beklenmeyen ama 15-20 gün sonra herkesin beklediği bir sonuç olaca'' dedi. 

“ATMOSFER DEĞİŞİMCİLERİN KAZANACAĞINI GÖSTERİYOR”

‘Etkinlikte yaptığınız konuşmada ‘Özel kazanabilir’ dediniz. Bu bir dilek mi yoksa atmosferi böyle bir görüyorsunuz?’ şeklindeki soruya yanıt veren Tugay, “Benimki tahmin. Benim gördüğüm atmosfer değişimcilerin kurultayda kazanacağını gösteriyor. Bu hafta sonu İstanbul il kongresinin sonucu ortaya çıkınca böyle düşünenler artacak’’ ifadelerini kullandı.

“MURAT AYDIN KARŞIYAKA ADAYI OLURSA BU BENİ ÜZMEZ”

“Murat Aydın’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday olacağı konuşuluyor bunun için ne söylersiniz?” sorusuna yanıt veren Tugay, “Olabilir. Murat Bey liyakatli bir insan. Böyle bir göreve aday olması en doğal hakkıdır. Biz arkadaşız onunla. Ben olmazsam benim yerime onun olması beni kesinlikle üzmez. Rahatsız etmez. Dilerim Karşıyaka için en doğrusu neyse o olur. Murat Bey başarılı doğru bir insan onu söyleyebilirim’’ dedi.

“CHP’YE TEPKİ OLARAK SANDIĞA GİTMEYECEĞİM DİYEN ÇOK”

Yerel seçimlere yönelik bir anket yaptırıp yaptırmadığı ve Karşıyaka’da değişim tartışmalarının gölgesinde seçmenin gündeme bakışı konusunda konuşan Tugay, “Anket yaptırmadım ama çevremizdeki insanlardan sandığa gitmeyeceğim diyen çok var. CHP’ye tepki olarak sandığa gitmeyeceğim diyen çok var. Ulusal düzeyde bazı anket sonuçları var maalesef düşük görünüyoruz, sürekli oy kaybediyoruz gibi bir görüntü var. Bunun durması için de bir an önce değişimin gerçekleşmesi gerekiyor’’ dedi.

“DEĞİŞİM UMARIM YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE OLUR”

Son olarak değişim tartışmaları ile sözlerini noktalayan Tugay, ‘’Değişim mutlaka olacak. 21 yıldır başarılı diyemediğimiz bir seçimler sürecimiz var. Bunun 21 yıl daha devam edeceğini düşünmüyorum. Bir yerde mutlaka bir şeylerin değiştirilmesi gerektiğine herkes ikna olacak. Umuyorum bu yerel seçimlerde kötü sonuçlar aldıktan sonra olmaz da daha önce olur’’ ifadelerini kullandı.

 

 
Nobel'de skandal: Kazanan isimler 4 saat önce sızdırılmış
 
Politika Durağı’nda 3 deneyimli gazeteciden gündeme çarpıcı bakış!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
H KAYMAK 6 Ekim 2023 Cuma 13:31

Bencede değişim zamanı gelmiştir Kılıçdaroğlu çok doğru işler yaptı fakat kimliğinden dolayı bazı kesimlerden hiç oy alamadı benim ondan bekledim kesinlikle aday olmaması

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den 'asansör firması' iddiaları hakkında suç duyurusu!
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç ve İzmir Milletvekili Tuncay ...
Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na 'Gazi Meclis' tepkisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel ...
Politika Durağı bu akşam yine siyasetin nabzını tutacak
Gazeteciler Avcı, Çakır ve Akbaş'ın siyaset ve kent gündemini değerlendireceği ...
 
Erdoğan’dan AK Parti Genel Merkezi’nde kongre mesaisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’ne geldi. 7 ...
Bakan Fidan: Tüm enerji tesisleri meşru hedeftir!
Bakan Fidan, "Özellikle Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, ...
İYİ Parti İzmir'de adaylık istifaları: Kimler yola çıktı?
İYİ Parti İzmir’de ilçe belediye başkan adaylığı ve meclis üyeliği adaylığı ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan 'mülakat' tepkisi!
Öğretmen alımında mülakatın kaldırılması için söz verildiğini söyleyen ...
CHP'li Nalbantoğlu: AGİT raporu malumun ilanı!
CHP İzmir Milletvekili Nalbantoğlu; Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ...
Tugay'dan 'Che Guevara' alıntılı çarpıcı kurultay mesajları!
Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay partililerle buluşmada, "Kurultaydan, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri