POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
5 Ağustos 2024 Pazartesi - 13:50

Buca Çınar Anaokulları kapılarını açtı

Buca Belediyesi’nin fiziksel şartlarını, kapasitesini ve eğitim sistemini güçlendirdiği Çınar Anaokulları yeni döneme “merhaba” dedi. Anaokullarında bu yıl toplam 250 öğrencinin eğitim alacağını belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Uzman eğitmen kadromuz ile çocuklarımız anaokullarımızda hem öğrenecek hem eğlenecek” dedi.

Buca Çınar Anaokulları kapılarını açtı

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, ailelerin okul öncesi dönemdeki eğitim masraflarını hafifleten Çınar Anaokulları’nı yenilenen yüzüyle hizmete açtı. Betontaş Çınar Anaokulu’nda yapılan açılış törenine Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarları, veliler ve öğrenciler katıldı.

MÜFREDAT YENİLENDİ

Geleceğin teminatı çocukların konforlu ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu amaçla yenilediğimiz Çınar Anaokullarımızın yeni dönemini bugün açıyoruz. Yeni dönemde çocuklarımızın gelişen dünyaya uyum sağlayabilmesi için müfredatımızı yeniledik ve geliştirdik. Öncelikli yabancı dilin önemini iyi biliyoruz. Dünya vatandaşı bireyler yetiştirebilmemizin ön koşulu da temelin sağlam olması. Bunun için anaokullarımızda İngilizce ders saatlerini artırdık. Çocuklarımızın hem eğlenip hem de öğrenmesinin önünü açacak kulüp çalışmalarına başladık. Drama, jimnastik, robotik kodlama, neşeli bilimler, halk oyunları dersleriyle çocuklar, okulumuza severek gelecekler” diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ÜCRETSİZ

Başkan Görkem Duman, 3 yaş grubu için uyku sınıfları da açtıklarını dile getirerek, “Bu güzel hizmetlerimizden daha fazla çocuğumuzun yararlanabilmesi için anaokulumuza 3 yeni sınıf daha kazandırdık. Bu sayede bu yıl anaokullarımızda toplam 250 öğrenci eğitim alacak. Sosyal belediyecilik ilkelerinden de ödün vermiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz anaokullarımızdan ücretsiz yararlanıyor” dedi.

 

“KREŞ CEPTE” UYGULAMASI

Ayrıca bu dönem dijital anlamda bir yenilik daha getirdiklerine dikkat çeken Başkan Görkem Duman, velilerin ‘Kreş Cepte’ uygulaması ile çocuklarının etkinlik fotoğraflarına, beslenme, uyku ve öğretmenlerin yazdığı gelişim durumlarına ulaşabileceklerini söyledi. Uzman eğitmen kadrosu ile çocukların anaokullarında hem öğreneceklerini hem eğleneceklerini ifade eden Başkan Duman, “Tadilatla yenilediğimiz, bahçe düzenlemesi yaptığımız, oyuncaklar ve eğitim setleri ile donattığımız anaokullarımızda eğitim alacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

3-6 YAŞ GRUBU YARARLANIYOR

Buca Belediyesi iştiraki BUCAMAR’a bağlı olarak faaliyet gösteren Vali Rahmi Bey, Betontaş ve Çamlıkule Çınar Anaokulları’nda bu sene 3-6 yaş grubu 250 öğrenci eğitim alacak. Betontaş Çınar Anaokulu'nda üç olan sınıf sayısı altıya çıkartılarak öğrenci mevcudu artırıldı. Sınıf ve branş öğretmenleri ile birlikte toplamda 30 uzman eğitmenin yer aldığı okullarda, dersler her yaş grubuna uygun eğitim setleri ile gerçekleştirilecek. “Neşeli Bilimler” dersi ile çocukların deney yaparak öğrenmesi sağlanırken 3 yaş grubu için uyku sınıfları açıldı. Bucalı minikler, okullarda İngilizce, drama, jimnastik ve spor, dans ve bilim gibi birçok alanda eğitim görecek.

 
Kafe Siyaset'in bu haftaki konuğu Ülkü Doğan
 
Instagram ne zaman açılacak? Açıklama geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da yaz okulunda final heyecanı
Karşıyaka Belediyesi’nin, kentsel tasarım bölümlerinde lisans eğitimi ...
Kınay’dan ‘yolsuzluk’ iddialarına yanıt ve ‘kaçak Kuran kursu’ açıklaması!
Karabağlar Belediye Başkanı Kınay ilçedeki hizmetlerini anlattığı toplantıda ...
Kınay anlattı… Karabağlar’da 100 gün: Neler yapıldı?
Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Helil Kınay seçimlerin ardından geçen ...
 
Kemalpaşa’da ‘kütüphane kapatıldı’ iddialarına yanıt
Kemalpaşa Belediyesi, ilçedeki beş kütüphanenin kapatıldığı yönündeki ...
Konak’ın çınarlarına ücretsiz tarama
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Narlıdere’de yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak
Narlıdere Belediyesi’nin ‘Yüzme Öğren, Güvende Kal’ sloganı ile başlattığı ...
 
Menderes'te kaldırımlar yenileniyor
Menderes Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor.
Yeni Güzbel Cafe için ilk kazma vuruldu
Güzelbahçe Belediyesi, Güzbel Cafelere bir yenisini daha ekleyerek Yelki’de çalışmalara başladı.
Bornova ‘Müzeler Kent’ olma yolunda
Bornova Belediyesi, ilçeyi Müzeler Kenti’ne dönüştürme hedefiyle kapsamlı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri