POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
25 Aralık 2018 Salı - 16:38

CHP İzmir'de o ilçede imza hareketi: Başkan'dan sert tepki!

CHP’de isteyen/talep eden ilçelerde meclis üyeliklerinde eğilim yoklaması yapılması yönünde örgütlere genelge gönderilirken gözler İzmir’de…Partinin ‘kale’si Karşıyaka’da üyelerin bir bölümü eğilim yoklaması yapılması için imza toplarken, İlçe Başkanı Yıldırım’dan sert tepki geldi.

CHP İzmir de o ilçede imza hareketi: Başkan dan sert tepki!

GERÇEKİZMİR - CHP’de yerel seçim hazırlıkları tam gaz sürerken CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle talep eden ilçelerde meclis üyeliklerinde  fermuar sisteminin uygulanacağı eğilim yoklaması yapılacağını duyurmuştu.

İzmir'de İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe başkanlarının büyük bölümü hem zamanın daralması, hem örgüt içi mücadele olacak olması hem de sağlıklı sonuç vermeyeceği gibi nedenlerle eğilim yoklamasına sıcak bakmazken, Karşıyaka özelinde flaş bir gelişme yaşanıyor.

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yönetimin eğilim yoklamasına sıcak bakmadığı Karşıyaka’da uzun süredir ‘önseçim' mesajları veren Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı ve belediye başkan aday adayı Cihan Türsen’e yakın partililer eğilim yoklaması yapılması adına üyelerden imza toplamaya başladı.

2 GÜNDE 852 İMZA İDDİASI

Eğilim yoklaması isteyen partililerin iddiasına göre 2 gün içinde 852 imza toplandı. Toplanan imzalar gün içinde ilçe başkanlığına teslim edildi.

BAŞKAN YILDIRIM’DAN SERT TEPKİ

İlçede eğilim yoklaması yapılması adına gerçekleşen imza hareketine İlçe Başkanı Yıldırım’dan sert tepki geldi. Gerçekizmir’e konuşan Yıldırım şunları söyledi:

"Yönetimle birlikte gerekli değerlendirmeyi yaptık, karar aldık ve il başkanlığına bildirdik. Örgütü bölmeye parçalamaya örgüt içinde farklılık varmış gibi göstermeye kimsenin hakkı yok. Kendi şahsi çıkarları için imza toplayanlara asla müsaade etmedim. Bundan sonrada etmeyeceğim. İlçeye getirilen imzalar arasında mükerrer imza sayısı fazla... Unutulmasın ki Karşıyaka İlçe Örgütü 16 bin kişilik bir örgüt… En çok birlik beraberliğe ihtiyaç olan dönemdeyiz. Şahsi çıkarları için imza toplayanlar il ve ilçe örgütüne yön veremez. Ortada tüzük ve genelge var.”

İzmir'de Bornova, Foça, Buca, Selçuk ve Çiğli ilçe başkan ve yönetimleri eğilim yoklaması konusunda ısrarcı...

 
FETÖ'nün 'Türkiye sohbet imamı'nın cezası belli oldu
 
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'asgari ücret' açıklaması: Azımsanamayacak rakam
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 26 Aralık 2018 Çarşamba 09:46

Hani bunların sosyal demokratlık siyaset anlayışı neden bu telaş yaparsın eğilim yoklamasını seçilene saygı duyacaksın.zaten üye seni desteklerse seçilirsin .aslında genel merkezin hatası yapacaksan ilçe başkanına bırakmıyacaksın eğilim yoklaması yapılacak diyeceksin ve yapacaklar.ozaman hiç bir ilçe başkanında farklı sesler çıkmaz.

Yorumu oyla      0      0  
ahmet eriman 25 Aralık 2018 Salı 23:52

Partide bazılarının üyelerin haklarına sahip çıkıp ellernden alınan seçme hakkına neden kızılır ki CHP hiçbir yerde seçim yapmaması chp nin demokrat ve özgürlükçü özelliğine zarar veriri Seçimlerden korkulmamalı Seçim her zaman hiç yapılmayan seçimden iyidir Bu kadar beleidye meclis aday adayı içinden seçim yapmadan yapılacak atamada kriter ne olacak 1 ilçe başkanına yakın olan,onunla beraber yürüyen,muhalif olmayan,üst düzey birikimi ve becerileri olanın seçilemeyeceği bir meclis yerine seçimle gelen meclis her zaman daha iyidir Sıkıntı üyelerin dağılımı deniliyosa yıllardır bu sorun neden çözülmemmiş Bu sorun ilçe başkanları seçilirken yoktuda şimdimi ortaya çıktı acaba Karşıaka izmrin en elit ilçesi olduğu söylenrken buraa üyelere güvenmemek çok garip değilmi

Yorumu oyla      0      0  
BÜYÜK BAŞKAN 25 Aralık 2018 Salı 21:58

Demokrat ilçe başkanı dediğin senin gibi olur sevgili kuzen. İlçede eğilim olmasın hatta genelge gelmeden hemen karar alıp genel merkeze gönderelim dediğini biliyoruz il başkanlığında yapılan toplantıda. Kısacası demokrasi istemek çıkarını düşünmek olmuş size göre. Başkanlar bi atansın da görürüm ben o zaman seni...

Yorumu oyla      0      0  
355 HARBİ KARŞIYAKALI 25 Aralık 2018 Salı 21:20

Başkan, "şahsi çıkarlar için imza toplayanlar" diye talihsiz bir açıklama yapmış. İmza toplanması ve üyelerin kantarına çıkılmak istenmesi demokrasinin gereğidir. Kendi adamlarını kontenjandan aday göstermek isteyen Başkan, istediği kişilerin eğilim yoklamasından çık(a)mayacağını bildiği için imza toplanmasına, dolayısıyla eğilim yoklamasına karşı çıkıyor. Buradan iddia ediyorum; kendisi bile o eğilim yoklamasına girebilecek olsaydı kazanamazdı... Kendi siyasi ikbali ve menfaati için parti üyelerinin bu haklı-yerinde talebine karşı çıkıyor. Kaldı ki ona soracak değiliz. Genel Merkezin tavsiye kararı var ve o eğilim yoklaması yapılacak... Hem kendi hem kuzeni Karşıyaka''dan defolup, gidecekler... Yerel seçimlerde kuzeni aday olarak aranmayacak o da gelen Başkan tarafından istemeyeceği için yönetimi düşürülecek... Demedin demeyin!

Yorumu oyla      0      0  
Muzaffer 25 Aralık 2018 Salı 20:17

Yahu allah rızası için biraz samimi olun sayın ilçe başkanı Azıcıkta olsa adalet duygusuyla hareket edin ama nerdeeeeeee YAZIKLAR olsun ki bu ilçe böylesine demokrasiden asaleten samimiyetten hele hele demokrasiden uzak bir yönetimle yönetiliyor bu böyle giderse vay halimize bir avuç mutluların dışında herkes mutsuz hodri meydan sandık orda üyeler özgür ifadesiyle meclis üyelerini seçmelerine izin verin Ama veremezsiniz çünkü sandığa gözükürsünüz Örneğini bir önceki seçimde yaşadık

Yorumu oyla      0      0  
Örgütten partili. 25 Aralık 2018 Salı 19:35

Yetki bende ben ne dersem o olur diyen, bir ilçe başkanı gücünü nereden aldığı biliniyor.bizde gücümüzü üyeden ögütten alıyoruz.Demokrasi diyoruz sadık diyoruz.en iysini sandık diyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
Ksk 25 Aralık 2018 Salı 18:36

Tüzükte yapabilirsin diyor...

Yorumu oyla      0      0  
Özgür Karşıyaka 25 Aralık 2018 Salı 18:29

32 üyeden 16 sını örgüt seçse ne olur ki. Bu ne telaş, Seçme ve seçilme hakkı demokrasinin gereğidir.

Yorumu oyla      0      0  
partili 25 Aralık 2018 Salı 17:09

Eglim dogru saglikli sonuç vermez bu konuda ilçe baskanina katiliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri'nden Akpınar ve Gezen açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
Kırkpınar'dan 3 günlük Ankara çıkarması: Gündemi ilçelerde ittifak!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Perşembe akşamı Ankara’ya ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul adayı açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
Elektrik ve doğal gazda indirim müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı ...
Akar'dan tek tip askerlik açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerin alımı için, "Planladığı ...
MHP İzmir'de AR-GE ekipleri hazır kıta!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir’in AR-GE’den Sorumlu İl Başkan ...
 
Yüksel: İzmir'i ranta teslim etmeyeceğiz
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, iktidar ...
Ve Zeybekci teşkilat turuna çıktı: 3 ilçede ne mesaj verdi?
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’de ...
Çavuşoğlu: Türkiye Suriye'ye gireceğim derse girer
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri