POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Profesör Karasu'nun ölümünde sır perdesi kalktı
Profesör Karasu'nun ölümünde sır perdesi kalktı
Ayin sırasında 87 kişi hayatını kaybetti
Ayin sırasında 87 kişi hayatını kaybetti
Korkunç kaza... 2 kişi can verdi!
Korkunç kaza... 2 kişi can verdi!
MSB'den ‘Suriyeli sığınmacı’ olaylarına ilişkin ilk açıklama
MSB'den ‘Suriyeli sığınmacı’ olaylarına ilişkin ilk açıklama
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 12:38

Özel'den İzmir'de 'geçmiş olsun' ziyareti, vatandaşlara çağrı ve 'kriz belediyeciliği' vurgusu!

CHP Lideri Özel, Selçuk ilçesi ile Kuşadası ilçesinin sınırındaki Arvalya mevkisindeki orman yangını nedeniyle bölgeye 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Burada konuşan Özel, yangınlarla ilgili vatandaşlara çağrı yaptı. Kriz belediyeciliği vurgusu yapan Özel, "Bundan sonraki süreçlerde hem önlemede, hem söndürmede, hem geri kazandırmada neler yapabiliriz diye çalışacağız" dedi. Özel tüp patlaması faciasının yaşandığı Torbalı'ya da önümüzdeki günlerde ziyarette bulunacağını söyledi.

Özel den İzmir de  geçmiş olsun  ziyareti, vatandaşlara çağrı ve  kriz belediyeciliği  vurgusu!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın ve Bodrum'daki mesaisinden önce İzmir'e geldi.

CHP Genel Başkanı Özel'i havalimanında İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, parti yöneticileri ve belediye başkanları karşıladı.

CHP Lideri, İzmir’in Selçuk ilçesi ile Aydın’ın Kuşadası ilçesinin sınırındaki Arvalya mevkisindeki orman yangını nedeniyle bölgeye 'geçmiş olsun' ziyareti gerçekleştirdi. 

YANGIN ALANINI İNCELEDİ

Özel, yangından zarar gören ormanlık alanda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Özel, yangından etkilenen vatandaşlarla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TORBALI'YA DA GİDECEĞİM!

Burada bir basın açıklamasında bulunan Özel, şunları söyledi;

"Selçuk'a başlayıp sonra Aydın Kuşadası'na da sirayet eden ilk belirlemelere göre en az 350 hektar orman alanını kaybettiğimiz cumartesi günkü büyük orman yangın olduğu bölgedeyiz. Öncelikle Torbalı'da yaşanan patlama sonucunda hayatını kaybeden 5 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavisi sürenlere acil şifalar diliyorum. Olayı duyduğumuz anda Torbalı Belediye başkanımızı aradığımda olay bölgesindeyim. Gün boyunca gece boyunca kendisiyle irtibat halinde olduk. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. 

Vatandaşlarımızın bundan sonraki süreçte hem tedavileri için hem de yaraların alınması için elden ne gerekiyorsa Cumhuriyet Halk Partisi belediyeler tarafından da yapılacak. Olayında tekrarlanmaması için soruşturmayı, hem teknik soruşturmayı çok dikkatli bir şekilde takip ediyor arkadaşlarımız. Bugün Torbalı'yı sürecini henüz daha kriz anı yatışmadığı için oradaki çalışmalara engel olmamak amacıyla bu büyük kalabalıkla oraya gitmedik. Orayı birkaç gün içinde ziyaret etmeyi düşünüyorum.

VATANDAŞLARA 'DİKKATLİ OLALIM' ÇAĞRISI

Cumartesi akşam üstü saat beş gibi ortaya çıkan gece boyunca süren yangına başta İzmir Büyükşehir, Aydın Büyükşehir Belediyelerimizin, itfaiye daire başkanlıkları bütün ekipmanlarıyla, personelleriyle, can siper gayret gösterdiler. Ege'nin neredeyse tüm illerinden, Manisa'dan, Denizli'den özellikle Muğla'dan buraya çok önemli yardımlar geldi ve önemli bir dayanışma gösterildi ve yangın sabaha karşı kontrol altına alındı. Halen daha soğutma çalışmaları sürüyor. İçinde bulunduğumuz yer bir orman kampı. Bu bölgedeki vatandaşların nefes aldıkları, piknik yaptıkları bir bölge. Orayı kaybetmiş durumdayız. Tabii Her bir ağaç kayıp çünkü ağaçların dışında 350 hektardaki tüm canlı yaşamını kaybediyoruz. Hayvanlar ölüyor, böcekler ölüyor, bitkiler ölüyor. Bir daha buraya böyle bir Kızılçam Ormanı'nın bu hale gelmesi elli yıl sonra. 2075 yılında belki yangından bir gün önce ancak dönebilmiş olacağız. Bunu şunun için ifade etmek istiyoruz ki her bir vatandaşımızın orman yangınları konusunda bireysel sorumluluğu var. Bu yangının bir tanesi Menderes'teki olanı cumartesi günü ki İzmir'de farklı ilçelerde orman yangınlarına müdahale ettik. Örneğin Çeşme'deki yoldan geçen birinin sigara içmesinden, Menderes'teki bir hobi bahçesindeki sigaradan çıktı. Burada daire başkanlarımız araştırmaların çok yönlü devam ettiğini ifade ediyorlar. Doğal yollarla mı oldu insan mı ama daire başkanımızın ifadesi ve raporda da bu tip yangınların yüzde 98’i insan kaynaklı oluyor. O yüzden öncelikle her bir vatandaşımızı böyle büyük acıları yaşamamak için dikkatli olmaya, sorumlu olmaya davet ediyoruz."

KRİZ BELEDİYECİLİĞİ VURGUSU

Ege Belediyeler Birliği tarafından yapılacak çalışmaya dikkat çeken CHP Lideri Özel, şunları söyledi;

"Biz yangını söndürürken dayanışma içindeyiz. Bu bir kriz belediyeciliği. Kriz ortaya çıktıktan sonra mücadele etmek önemli. Bundan sonraki süreçlerde bizim belediyelerimiz tedbir, önlem ve öngörü ile çalışma yürütmemiz gerekiyor. Ege Belediyeler Birliği bünyesinde hem daire başkanlarımızın, itfaiye müdürlüklerimiz ve belediye başkan yardımcılarımızın katılımıyla Ege Bölgesi'ndeki orman yangınlarına nasıl daha ciddi önlemler alınabilir? Bundan sonraki süreçlerde hem önlemede, hem söndürmede, hem geri kazandırmada neler yapabiliriz diye çalışacağız. Bu konuda yapılması gereken çok şey var. 2021 yılından 350 bin hektar yani buradakinin bin katı orman kaybettiğimiz bir deneyimimiz var. Yerel yönetimleri bu işilerin dışında bırakmaya çalışan yaklaşımlar vardı. Geçen Cumartesi biz bunu burada görmedik, bundan dolayı memnunuz. Ancak merkezi yönetiminin alması gereken tedbirler var. 3 yıl öncesine kadar, 'bize helikopter lazım değil' yaklaşımının ne kadar yanlış çıktığını ve bize nelere mal olduğunu görmüştük. Tüm bunları konuşmak için TBMM'ye kapsamlı bir önerge verdik. Diyarbakır-Mardin arasında bir büyük felaketten sonra meclisin bu konuda bir komisyon kurması ve tüm partileri siyaset üstü çalışma yürütmesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Biz nerede bu konuda bir çalışma yaparsak AK Parti ve MHP'nin görüşlerini alıyoruz. Bu işler ortak akıl ile yapılır.”

AK PARTİ DÖNEMİNDE YÜZDE ÜÇ GERİLEME VAR

Özel konuşmasının devamında şunları söyledi;

"Ayrıca bir ilave bilgi olarak tabii bu sadece orman yangınıyla mücadele değil, orman alanlarının korunması kent suçlarına karşı ormanların korunması noktasında Sabancı Üniversitesi'nden çok değerli bir akademisyenimiz, çok uluslu bir dergide ve hakemli dergilerde yayınlanan makalesi (şu anda dünyanın gündeminde Türkiye çok fazla göze çarpmadı.) Adalet ve Kalkınma Partisi'nin göreve geldiği gün ve bıraktığı gün arasındaki uyku görüntüleri, uydu fotoğraflarında her yüzde birlik alandaki yönetimi devralmalarında orman varlığında yüzde üç gerileme olacak. Bu inanılmaz bir korelasyon. Kente karşı suçlarda ve alınacak tedbirlerin alınmasında orman varlıktan korumaya yönelik çevreci, yeşil bir bakış açısından ülkeyi yönetenler ve onların yöneticileri yerel yöneticileri mahrum durumdalar.

MİLLETE NAMUS BORCUMUZDUR
Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konudaki en üst düzeyde kararlılığını buradan partinin genel başkanı olarak iki yanımda 350 hektar orman yanarken ciğerleri yanmış. Kuşadası ve Selçuk Belediye Başkanlarım ve yine iki yanımda Muğla, Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanlarım, İzmir Belediye Başkanımız Ankara'da, vekili burada. Onlarla birlikte ifade etmek istiyoruz ki her metrekare yeşil alan hepimizin bu millete namus borcudur. Her bir çam ağacı, her bir makina her bir makina bu memlekette bizim borcumuzdur. O yüzden hem imar planlarında hem genişleme şehirlerin büyüme perspektiflerinde hem orman alanlarının arttırılması, orman yangınlarına karşı tedbir ve yangın sırasındaki mücadelede pozisyonumuz kırmızı alarm pozisyonudur. Pozisyonumuz kente, doğaya, çevreye saygılı bir pozisyondur. Bunu buradan partinin genel başkanı sıfatıyla yanlış bir ormanda, yüreği yanmış, değerli yöneticilerimin varlığını da bir kez daha ifade etmek diyorum."

DEMİR’DEN PATLAMAYLA İLGİLİ ÖZEL’E BİLGİLENDİRME
Havalimanında Özel’i karşılayan isimler arasında yer alan Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Torbalı’da dün meydana gelen ve 5 kişinin ölümü 63 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili CHP Genel Başkanı’nı bilgilendirdi. Demir sosyal medya hesabından, “Dün yaşadığımız talihsiz olay ile ilgili Genel Başkanımız Özgür Özel’e   Bilgi vermek amacıyla Adnan Menderes Havalimanı’na gittik. İlk andan itibaren Ayrancılar’daki durumu çok yakından takip eden Genel Başkanımız tüm hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerini iletti” açıklamasında bulundu.
 

 
88 bin 455 kişinin sigortası iptal edildi
 
98. Gazi Koşusu'nun kazananı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in kardeşinden Tugay'a tepki: Yazık bu halka!
CHP lideri Özgür Özel'in kardeşi Barış Özel, İzmir'de yapılan su zammına ...
Yücel'den çarpıcı mesaj: Erken seçimi seneye konuşacağız!
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, ...
Zafer Partisi İzmir: Su zammını acilen iptal edin!
Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi İZSU Genel Kurul Toplantısı ...
 
CHP'li Arslan'dan elektriğe zam çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji fiyatları gerilediğinde indirim ...
İzmir siyasetinde 'su' tartışması: CHP'den AK Parti'ye çifte zam kontrası!
CHP İzmir Milletvekili Polat ve CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu İzmir'de ...
AK Parti'den suya zam tepkisi: İllüzyon siyaseti!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, suya yapılan zamma yönelik tepkisini ...
 
Erdoğan’dan Suriye ile normalleşme sorusuna yanıt
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin ...
Şuhut’tan İzmir’e transfere AK Parti’den tepki: CHP budur, al birini vur ötekine!
CHP Afyonkarahisar Şuhut İlçe Başkanı Peynirci’nın İzmir Büyükşehir Belediye ...
MHP'li Yalçın’dan Özel'e 'çuval' göndermesi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri