POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Karısını elektronik kelepçe takılıyken katletmiş!
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
19 Haziran 2023 Pazartesi - 08:17

CHP'de İzmir il başkanlığı için kimlerin adı geçiyor?

İl Başkanı Aslanoğlu, Ocak ayında MYK tarafından atandığı göreve seçilerek devam etmek istiyor. CHP Genel Merkezi’nin son il kongresinde olduğu gibi ‘tek aday’ mesajı vermemesi halinde İzmir’de yarış bekleniyor. İl başkan adaylığı için geniş bir isim yelpazesi var.

CHP de İzmir il başkanlığı için kimlerin adı geçiyor?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre sürecinin startı verildi.

Temmuz ayıyla birlikte ilçe delegelerinin belirlenme sürecinin başlayacağı CHP’de 15 Ekim’e kadar il kongreleri tamamlanacak.

Gözler İzmir’de olacak. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ocak ayında MYK tarafından atandığı göreve seçilerek devam etmek istiyor.

Cumartesi günü belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla yapılan toplantılarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aslanoğlu, “İl Kongresi’nde aday olacak mısınız?” sorusuna “Ne diyordu Grup Başkanımız, ‘Örgüt santrafor oynamamızı isterse santrafor oynarım, kenarda, tribünde durmamı isterse tribünde dururum.” yanıtını vermişti.

CHP Genel Merkezi’nin son il kongresinde olduğu gibi ‘tek aday’ mesajı vermemesi halinde İzmir’de yarış bekleniyor. İl başkan adaylığı için isim yelpazesi geniş.

NİYETLERİNİ ORTAYA KOYDULAR

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre ismi atama sürecinde de gündeme gelen Konak ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sinan An, il başkanlığı niyetini koruyor. An’ın sürecin etkin aktörleriyle görüşerek adaylık niyetiyle ilgili fikir alışverişinde bulunacağı öğrenildi.

Adaylık niyetini yakın çevresiyle paylaşan bir başka isim de Konak İlçe Eski Başkanı Şakir Başak… İlçe başkanlığı döneminde başarıyla görev yapan Başak’ın il başkanlığı için istekli olduğu  ve önümüzdeki süreçte nabız yoklayacağı belirtildi.

İl başkan adaylığı niyetini ortaya koyan bir başka isim de Konak İlçe Eski Başkanı Aytekin Tunus… Atama sürecinde Genel Merkez’de de ciddi bir mesafe kat eden Tunus’un il başkanlığı için istekli olduğu ve partililerle bu doğrultuda fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

GÜNDEMLERİNDE YOK AMA…

Deniz Yücel’in istifası sonrası oluşan yeni il başkanı belirleme sürecinde isimleri gündeme gelen İl Eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Bornova Belediye Eski Başkanı Olgun Atila, Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin ile Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’ın kongre sürecinde il başkanlığı için bir çalışma yapmayacakları iddia edildi. Ancak bu isimlerin süreç içinde aktörler tarafından gündeme getirilebileceği ifade edildi.

SÖZÜPEK KONGREYİ KAZANIRSA…

Geçtiğimiz kongre süreci ile son atama sürecine müdahil olan İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’ya yakın siyaset yapan Buca ve Büyükşehir Meclis Üyesi Serkan Kalmaz ile Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek’in isimlerinin de süreçte gündeme gelebileceği ifade edildi. Özellikle Sözüpek’in yönetim içinde seçimle geldiği Karabağlar İlçe Başkanlığı görevine bu kez kongre zaferiyle gelmek istediği, kongrenin kazanılması halinde il başkanlığı için niyetini ortaya koyabileceği iddia edildi.

ÖZUSLU’NUN GÖZÜ YEREL SEÇİMDE

Geçtiğimiz yıllarda ismi il başkanlığı için gündeme gelen Büyükşehir Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun ise hedefinin yerel seçimler olduğu, sürpriz bir ilçeden aday adaylığı başvurusunda bulunacağı konuşuluyor.

AĞABEY FORMÜLÜ GÜNDEME GELİRSE…

CHP İzmir’de her dönem gündeme gelen ‘ağabey’ formülü içinse önümüzdeki süreçte İzmir Eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Eski Milletvekili Musa Çam ve Konak İlçe Eski Başkanı Sinan Karamustafaoğlu isimleri şimdiden partililer arasında konuşuluyor.

KONGRE SONUÇLARINA GÖRE ADAY OLABİLİR

Son atama sürecinde ismi yönetim içinden seçimle gündeme gelen Buca İlçe Eski Başkanı Çağdaş Kaya’nın da ilçe kongrelerinde oluşacak tabloya göre Buca’dan il başkan adayı olarak örgüte önerilebileceği iddia ediliyor. 

 
Asgari ücrette sıra kritik ikinci görüşmede!
 
UEFA Uluslar Ligi'nde İspanya şampiyon oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Örgütcü 20 Haziran 2023 Salı 17:15

Çalışkan, samimi, kucaklayıcı, liyakatı tam, kibirsiz, hatırnaz, üyelerin ulaşabileceği biri Musa Çam ''a tam destek yada Mehmet Türkbay''a tam destek

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 19 Haziran 2023 Pazartesi 12:30

Musa ÇAM'a Tam destek....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı’dan CHP'li Aslanoğlu'na sert ‘çalındı’ yanıtı!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’nun Menemen ve Urla için, “Bizim kaybedilen değil, ...
Kılıçdaroğlu'ndan depremzede ailelere ziyaret
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Babalar Günü'nde Hatay depreminden etkilenen ...
Erdoğan'dan Babalar Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ömrünü ailesine ve çocuklarına adayan, ...
 
AK Partili Çankırı'dan Baro'ya sert tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Barosu'nun 'Onur ...
CHP'de tüzük komisyonu: İzmir'den o isim de var!
CHP Genel Merkezi, tüzük değişikliği için düğmeye bastı. Hukuk ve Seçim ...
Erdoğan: Enflasyon tek haneye düşecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar ...
 
AK Partili Saygılı'dan 'Onur Haftası' tepkisi: Kepazeliğe son verin!
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı'dan İzmir Barosu'nun 'Onur Haftası' ...
Aslanoğlu'ndan 'adaylık' açıklaması, Soyer'den net kongre mesajı!
CHP’de İzmir örgütü 1 günde 3 önemli toplantı için bir araya geldi. İl ...
Abdüllatif Şener'e sert tepki: Acıyarak izledim!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Abdüllatif Şener’in yaptığı açıklamalara ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri