POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Yumurtada 'son kullanma tarihi' kalkıyor
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Mansur Yavaş'tan sitem dolu 'istifa' yanıtı
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
Tacizci başhekime indirimli hapis cezası!
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçlar
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçlar
30 Ağustos 2024 Cuma - 09:27

Çiğli’de hizmet ve proje zamanı

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, göreve başladığı andan itibaren ilçenin hem alt yapı hem de üst yapı çalışmalarıyla yakından ilgilenerek dikkat çekici bir performans sergiliyor. Başkan Yıldız’ın öncülüğünde başlatılan projeler ilçenin görünümünü köklü biçimde değiştirmeyi hedefliyor. 

Çiğli’de hizmet ve proje zamanı

Mazbatasını aldığı gün, Çiğlililere “Bu saatten sonra söz, laf edebiyatı değil, çalışan bir belediye başkanı ve ekibi göreceksiniz” sözünü veren Başkan Onur Emrah Yıldız, her an halkın içinde olmaya ve sokağın nabzını tutmaya özen gösteriyor. Esnaf kahvaltılarından mahalle ziyaretlerine, saha incelemelerinden gece mesaisine kadar daima işinin başında olan Başkan Yıldız ve ekibi çalışmalarıyla Çiğli’de hizmet atağına kalktı.  Başkan Yıldız, hedeflediği projelerle ilçenin yaşam kalitesini artırmayı ve vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı amaçlıyor.

Fiziki sorunlarla tek tek ilgileniliyor 
26 mahallenin tamamında incelemelerde bulunan Başkan Yıldız; çarşıda, pazarda ve sokakta vatandaşların taleplerini bizzat kendisinden dinliyor. Yapılan incelemelerle öncelikli ihtiyaçlara göre bir yol haritası oluşturuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen ilçenin simge merkezlerinden Kasaplar Meydanı yenileme çalışmalarının yanı sıra; ilçe genelinde 132 ton asfalt çalışması, 5 bin 800 m2 parke taşı kaplaması, 3 bin 600 ton kaçak moloz toplanması ve 900 bin m2 alanda kosa temizliği gerçekleştirildi. Mevcut parkların bakım, onarım ve çevre düzenlemesi yapılırken, yeni park çalışmaları hız kazandı. Küçük Çiğli Mahallesi 8714/3 Sokakta bulunan eski pazar yerine kaçak olarak yapılan binalar yıkılarak yol ve park yapımına başlandı. Toplum sağlığını korumak amacıyla, 249 konteynerin bakımı yapılırken 60 yeni konteyner ilçenin farklı noktalarına konumlandırıldı. Toplam 3 bin 173 konteynerin yıkama ve dezenfekte işlemi yapıldı. Sinek ilaçlama kapasitesi yaz boyunca iki katına çıkarıldı. 


Halkçı uygulamalar yüzleri güldürdü
Fiziki çalışmaların yanında dezavantajlı gruplar başta olmak üzere bireylerin ihtiyaçlarına yönelik hizmet ve çalışmalar da ihmal edilmeden yerine getirildi. Hasta nakil, engelli nakil, cenaze işlemi, yaşam koçluğu, dil terapisi ve fizik tedavi alanlarında bin 547 destek sağlık hizmeti sunuldu. 500 vatandaşa kişisel bakım, 160 vatandaşa evde temizlik hizmeti verildi. Belediyeye ait 57 dönümlük araziden elde edilen 7 ton un ihtiyaç sahibi vatandaşlarla paylaşıldı. 

Eğitime, sanata ve spora tam destek verildi
Eğitimde fırsat eşitliğine destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, LGS ve YKS’ye giren öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı, Güzel Sanatlar Lisesi ve Fakültesi sınavlarına hazırlanan öğrencilere kurs desteği sağladı. Bunun yanında ilk ve ortaokul ile üniversite öğrencilerine de içerisinde kırtasiye setinin ve kişisel hijyen malzemelerinin bulunduğu çanta ve valiz desteğinde bulunuluyor. Öte Çiğli Belediyesi üniversiteli öğrencilere burs desteği veriyor. Ayrıca doğaçlama tiyatro, bağlama, piyano, gitar, heykel ve resim alanlarında ücretsiz kurslar devam ediyor. Gastronomi alanında kendisini geliştirmek isteyenler için atölyeler düzenleniyor. 11 kültür sanat etkinliği ile de 40 bin vatandaşa ulaşıldı. Yaz Spor Okulu bünyesinde açılan 31 farklı alanda 4 bin 500 çocuk spor ile buluşturuldu. 

Kadınlar ve iş arayanlar unutulmadı
Kadınların sosyalleşmesi ve meslek edinmesine yönelik hizmetler de Başkan Yıldız’ın öne çıkan çalışmaları oldu. Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde düzenlenen hobi ve meslek kurslarına 454 kadın kursiyer katıldı. İŞ’TE Çiğli Kariyer Merkezi öncülüğünde, firma ve işletmelerle iş birliği içerisinde gerçekleştirilen proje kapsamında bin 135 kişi özel sektörde istihdama dahil edildi.  Öte yandan iletişim alanında deneyimli personelin görev yaptığı Çağrı Merkezinde ayda ortalama 25 bin çağrı yanıtlanıyor. Yenilenen çağrı merkezi numarasını arayan ilçe sakinlerine; yol, altyapı, üstyapı, temizlik, moloz, ulaşım, park bakım ve onarım, zabıta denetimleri ve veteriner hizmetleri alanlarında anlık çözüm sunuluyor. Öte yandan toplumun farklı kesimlerine yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü Çiğli’de sokak hayvanları da unutulmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri 3 bin 592 sokak sakinini tedavi etti. 

Sosyal tesislerin çehresi değişti
Vatandaşlara kaliteli, konforlu ve uygun bütçeli sosyalleşme imkanı sunmak amacıyla belediye bünyesinde hizmet veren Akvaryum Kafe Restoran ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nde konsept değişikliğine gidildi. İç tasarımdan çevre düzenlemesi ve canlı müzik dinletisine kadar önemli yenilemeler yapıldı. Evka 6 Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kamer Genç Sosyal Tesisleri de hizmete girdi. Egekent girişinde bulunan Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı içerindeki kafe ise hizmete girdi.
 
“Yeni Sosyal Alanlar Kazandıracağız”
Göreve geldiği günden itibaren hizmet temposunu hiç düşürmeyen Başkan Yıldız, “Göreve başladığımda Çiğlili komşularımıza çok çalışan bir belediye başkanı ve ekibi göreceklerinin sözünü verdik. Geride bıraktığımız süreçte de bu sözümüzü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her gün sokaktayız. Güne esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın hatırını sorarak, selamını alarak başlıyoruz. Taleplerini, ihtiyaçlarını ve önerilerini dinliyoruz. 26 mahallemizin tamamını karış karış geziyoruz. Eksikleri yerinde tespit ediyor, ötelemeden çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde ilçemizde temizlik ve üst yapı konusunda ciddi sorunlar olduğunu tespit ettik. Eskiyen parklarımızı yeniliyor, ilçemize yeni sosyal alanlar kazandırmak için projelerimizi hazırlıyoruz. Şu anda kanallarımızın etrafında Yaşam Koridorları Projemiz hazırlanıyor.  Böylece derelerimizin çevresi değişecek, yeşil alanlar, seyir terasları kurulacak. Yeni parklarımızı da projelendirdik. Hizmet etmek adına durmadan çalışıyoruz”   ifadelerini kullandı. 

* Bu bir editöryal çalışmadır

 

 
Konak Belediyesi’nden genç çiftlere ücretsiz gelinlik desteği
 
Bornova'da tarıma kapsamlı destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi’nden genç çiftlere ücretsiz gelinlik desteği
Konak Belediyesi, evlilik hazırlığı yapan dar gelirli çiftlere destek ...
Büyük Zafer’in 102. yılına Buca’da görkemli kutlama
Bucalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı belediye binası önünden Işılay Saygın ...
İzmir Fuarı'nda Çiğli standına yoğun ilgi
Bu yıl 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yerini alan ...
 
Muhtarlardan Başkan’a söz: Ormanların askeriyiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yangınlarda ilk müdahalenin hızlı gerçekleşmesi ...
İzmir Fuarı’nda Bornova farkı
Bornova Belediyesi, 93. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
Zafer’in 102. yılına Güzelbahçe’de coşkulu kutlama
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102.yılı Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlemiş ...
 
Özel'den İzmir'de 'Ankara'daki amcalara' uyarı düdüğü!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. ...
İEF açılışında ‘Özel’ mesajlar, Dilruba ve Sophia sürprizi!
İzmir Fuarı bu yıl 93 kez kapılarını dünyaya açtı. Açılış töreninde bir ...
Bergama'da 30 Ağustos anması
30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 102. Yılı Bergama’da kutlandı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri