POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 23:13

Kabine'de flaş değişiklikler: 2 istifa 2 atama!

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevlerinden istifa etti. Çevre Bakanlığına eski bakan Murat Kurum, Sağlık Bakanlığına ise İstanbul İl Sağlık Müdürü görevini yürüten Kemal Memişoğlu atandı.

Kabine de flaş değişiklikler: 2 istifa 2 atama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medyadan yayınladığı mesajda, sağlık sorunları nedeniyle bakanlık görevinden affını istediğini bildirdi. Özhaseki açıklamasında, "Ülkem için hayırlı olan her işe desteğim elbette sürecektir. Milletimizden haklarını helal etmelerini hususiyle dilerim. Sayın Cumhurbaşkanımıza, göstermiş olduğu güven ve teveccühleri münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Özhaseki’nin istifasının ardından gözler Resmi Gazete’ye çevrildi.

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevlerinden istifa etti

Çevre Bakanlığı görevine Murat Kurum, Sağlık Bakanlığına ise Kemal Memişoğlu atandı.

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir?

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 yılında Ankara Çankaya'da dünyaya geldi. Memur bir ailenin oğlu olan Murat Kurum'un annesi Kızılcahamamlı ev hanımı Satı Kurum, babası Konyalı inşaat mühendisi Mehmet Kurum.

Murat Kurum'un Dilek isminde ablası, Didem isminde de bir kız kardeşi var..

Şengül Kurum ile evli olan Kurum'un 3 çocuğu var. Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, Matematik öğretmenidir.

-Eğitim hayatı

İlkokul birinci sınıfta Konya'da Gazi İlkokulu'nda okuyan Murat Kurum, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda çalışan babasının Mardin'e tayini çıkmasıyla 2. ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu'nda devam etti.

Daha sonra ailesiyle Ankara'ya gelen Murat Kurum, İlköğretimini Seyranbağları İlkokulu'nda tamamladı.

Murat Kurum, ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Kemal Lisesi'nde tamamladı.

Lisede sporla yakından ilgilenen Kurum, okulun basket takımında oynadı.

Başarılı bir öğrenim hayatı geçiren Murat Kurum üniversitede baba mesleğinden devam ederek, mühendis olmak istedi ve Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünü kazandı. Ama onun gönlünde yatan inşaat mühendisliğiydi. Bir sene gıda mühendisliği okuduktan sonra tekrar üniversite sınavına girerek 1995 yılında bu kez hayalindeki İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı.

Kurum, eşi Şengül Hanım ile de o yıllarda tanıştı. 2000 yılında evlendiklerinde Murat Kurum 24, Şengül Hanım 23 yaşındaydı.

-Kentsel dönüşüm alanında yüksek lisans

Murat Kurum, 1999 yılında, Türkiye'nin Marmara Depremi'yle sarsıldığı bir dönemde üniversiteden mezun oldu. O tarihten itibaren de öğretmen eşiyle birlikte yaşam mücadelesi başladı. Kendini geliştirmek için sürekli çalışan Kurum, yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında yaptı.

Murat Kurum, 1999-2005 yılları arasında Türkiye'nin farklı yerlerinde, onlarca farklı şantiyede çalıştı. Kamuyla 2005 yılında TOKİ'de, Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak çalışmaya başladığında tanıştı.

Kariyer basamaklarını adım adım çıkan Kurum, 2006-2008 TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Emlak Konut'un vizyonunu değiştiren, özellikle İstanbul'a güvenli, sağlıklı konutlar; modern yaşam alanları kazandıran Murat Kurum, Emlak Konut'un marka değerini artırması için özveriyle çalışarak rekor bir büyümeye ulaşmasını sağladı.

Emlak Konut'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük 2 halka arzı, onun döneminde gerçekleşti. Kurum'un Emlak Konut'taki bu başarısı, onu kabineye taşıdı.

-Bakanlık dönemi

Murat Kurum, 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı.

Bakanlık görevi boyunca tüm ekibiyle; yeni bir şehircilik anlayışıyla şehirlerin kalkınması ve dirençli hale getirilmesi, bunu yaparken de çevrenin korunması için hassasiyetle çalışan Kurum, Erdoğan'ın sosyal devlet politikası doğrultusunda TOKİ ile dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için sosyal konut kampanyaları hazırladı. Bu kampanyalar dahilinde 365 bin sosyal konut, onun döneminde yapıldı. Kurum, İstanbul özelinde de kentsel dönüşüm faaliyetlerinin bir seferberliğe dönüşmesi için çalışmalarda bulunarak, on binlerce konutun dönüşümünü ve güvenli hale gelmesini sağladı.

Bakanlık görevi boyunca birçok afetle karşılaşan Kurum, afet bölgelerindeki özverili çalışmalarıyla da gönüllere kazındı. Yaraların sarılması, afet bölgelerinin yeniden ihyası için sahada, afetzedelerle günlerce bir arada olan Kurum; Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu Bozkurt, Manavgat, Marmaris, Giresun'da şehirleri adeta yeniden inşa etti. Onun döneminde, 46 bin afet konutu sosyal donatı alanlarıyla şehirlere kazandırıldı. Asrın felaketinin ardından 58 gün bölgede kalan Kurum, afetzedeler için geçici yaşam alanları kurdurdu, 180 bin afet konutunun yapımını başlattı.

Beş yıllık bakanlık görevi boyunca 81 ilin tümüne hizmet götüren Murat Kurum, başta Bursa, Balıkesir, Konya olmak üzere 81 ilde 45 şehir meydanını, tarihi ve kültürel kimliğini bozmadan aslına kavuşturdu. 484 millet bahçesinin yapımını başlatarak 81 ile 81 milyon metrekare yeşil hedefine ulaştırdı. Sadece İstanbul'da 39 millet bahçesi yapımını başlatan Kurum'un bakanlığı döneminde, yapımına başlanan millet bahçelerinin 13'ünü tamamlandı. Yine bakanlık görevi boyunca Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık felsefesinin yaygınlaşması için büyük çaba harcadı.

Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan ayrılmasının ardından Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına TBMM çatısı altında devam ediyordu.

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kimdir?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu aslen Rizeli olup, 1966 yılında Trabzon’da dünyaya geldi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1990 yılında bitirdi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 1995 yılında Genel Cerrahi Uzmanlığını aldı.

1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev Yaptı. 1999-2000 yıllarında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon ünitesinde bulundu. 2000-2002 yıllarında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Başasistanlık yaptı. 2002 yılı sonunda PTT Hastanesine Başhekim olarak atandı. 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti, 2016 yılında da Genel Cerrahi Profesörü oldu.

2007 yılında Beykent Üniversitesinde başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009 yılında bitirdi. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı. 02-11-2012 tarihinde İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atandı. Mayıs 2014 – Ekim 2016 tarihleri arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. 06 Ekim 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

Prof. Dr. Memişoğlu’nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 
Cinsel istismar iddiası: Hatay ve Gaziantep de karıştı!
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'li Feti Yıldız, partisinin Sinan Ateş davasına katılım talebinin reddedilmesini ...
Erdoğan'dan muhalefete: Her şeye zam yapıyorlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'ndaki ...
Saygılı'dan metro kazası çıkışı: İzmir’de bazı şeyler hiç değişmiyor!
İzmir Metro'sunda, arızalanan yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi ...
 
Polat'tan zam tepkisi: Bu kış daha da zor geçecek
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, artan zamlar ve yüksek enflasyonla ...
CHP İzmir’de yoğun gündemli hafta: 'Masa' ve 'sandık' kurulacak, Aslanoğlu dönemi ilki yaşanacak!
CHP İzmir’i yoğun bir hafta bekliyor. Gün içinde Genel Başkan Özel kente ...
CHP lideri Özel: Geçim olmazsa seçim olur
Kocaeli Gebze'de düzenlenen 'Geçinemiyoruz' mitinginde 4 büyük talebini ...
 
Özel'den İzmir'de 'geçmiş olsun' ziyareti, vatandaşlara çağrı ve 'kriz belediyeciliği' vurgusu!
CHP Lideri Özel, Selçuk ilçesi ile Kuşadası ilçesinin sınırındaki Arvalya ...
Özgür Özel'in kardeşinden Tugay'a tepki: Yazık bu halka!
CHP lideri Özgür Özel'in kardeşi Barış Özel, İzmir'de yapılan su zammına ...
Yücel'den çarpıcı mesaj: Erken seçimi seneye konuşacağız!
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri