POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
3 Temmuz 2024 Çarşamba - 22:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adımlar atacağız. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi

Kazakistan'ın başkenti Astana, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Zirveye katılmak için Astana'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

1 saat 8 dakika süren görüşmede, iki ülke ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail'in Filistin saldırıları, Suriye'deki çözüm arayışları, terörle mücadele ele alındı.

PUTİN: TURİZMDE REKOR KIRDIK

Putin görüşmenin basına açık kısmında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürekli temas halinde olduklarını belirterek, “İkili ilişkilerimiz ile ilgili görüş alışverişinde bulunuyoruz, bölgedeki durumu ele alıyoruz. Uzun zamandır görüşmüyoruz. Yüz yüze görüşmekten memnuniyet duruyorum. Şunu ifade etmek istiyorum dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya-Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım gelişiyor ve ilerliyor” dedi.

Geçtiğimiz aylarda iki ülke arasındaki ticaret hacminde küçük bir düşüş yaşandığına dikkat çeken Putin, “Fakat yıllık ticaret hacmimiz 55 milyar dolar bu da az bir rakam değil. Çeşitli stratejik projelerimiz planlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Turizmde de rekor kırdık. Geçen sene 6.7 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret etti. Turistlerimize sağladığınız elverişli şartlardan dolayı size teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: İLK HEDEF AKKUYU'YU DEVREYE ALMAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise açıklamasında şunları söyledi;

"Değerli dostum ile uzunca bir süredir görüşemedik. Telefon diplomasisi ile görüşmelerimiz oldu. Ama arkadaşlarımız sürekli birbirleri ile irtibat halindeler.

Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adımlar atacağız. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Bu konu ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız muhatabı ile görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada özellikle BOTAŞ ve GAZPROM arasındaki ilişkiler samimi bir havada devam ediyor.  İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak.

HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLARI YAKALAMAK

55 milyar dolarlık bu hacim bizim için çok çok önemli değil. Bizim hedefimiz 100 milyar doları yakalamaktı. Böyle bir potansiyele sahibiz.

Turist noktasında ise 7 milyon yaklaşık turistin ülkemize gelmesi bizler için çok çok önemliydi. Rus turistlerin Türkiye'de ağırlanması önem arz ediyor. Bu konudaki samimiyetimiz aynı kararlılıkla devam ediyor. Aynı şekilde devam ettireceğiz. Yeter ki, Rus turistler Türkiye'den memnun kalsınlar.

Rusya-Türkiye arasındaki bu sıcak ilişkinin ötesinde ben sizleri de en kısa zamanda ülkemde ağırlamak istiyorum."

PUTİN: TÜRKİYE'YE MUHAKKAK GELECEĞİM

Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye muhakkak geleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, Suriye’deki gerilimde çözüm arayışları ve terörle mücadele konuları ele alındı.

"ADİL BARIŞ MÜMKÜN" VURGUSU

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada barışın tesisi için çaba göstermeye devam edeceğini, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın önce ateşkes, ardından barışla sona erdirilmesi için uzlaşı zeminini oluşturabileceğini, iki tarafı da memnun edebilecek adil bir barışın mümkün olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları ve Lübnan’a yönelik tehditlerinin bölgesel ve küresel barışı ve huzuru hedef aldığını, çatışmaların yayılmasının en büyük zararı bölge ülkelerine vereceğini, uluslararası toplumun artık İsrail’in durdurulmasına odaklanması gerektiğini belirtti.

"TERÖRİSTAN KURDURMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sınırlarının hemen ötesinde bir teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunu, başta Suriye iç savaşı olmak üzere terör örgütleri için elverişli alan oluşturan istikrarsızlıkların sonlandırılması için somut adımlar atılmasının önemini ortaya koyarken Türkiye’nin çözüm için iş birliğine hazır olduğunu söyledi.

 

Etiketler:
 
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
 
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Kayseri’de başlayan ve diğer illerimize ...
'Danışma kurulu'nda Aslanoğlu ve Tugay'dan çarpıcı mesajlar!
CHP İl Danışma Kurulu'nun basına açık bölümünde İl Başkanı Aslanoğlu ile ...
Başkan Kırgöz’den Lider'e ziyaret, festivale davet
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i makamında ...
 
CHP Genel Başkanı Özel duyurdu: 'Emekli Halk Kart' başladı
CHP lideri Özel, partisinin yönettiği tüm belediyelerde hizmetleri ortaklaştırmak ...
CHP'de bir parti içi yarış daha başlıyor: İşte olağan kongre takvimi!
CHP’de kadın kollarının ardından gençlik kollarında da parti içi yarış ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüşecek
TASS haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı ...
 
'Kemalpaşa'da Yıldırım mı, Ecevit mi?' krizi... AK Parti'den tepki!
Kemalpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilçede bulunan ...
‘Engellemelerle karşılaştık’ dedi, il başkan adaylığını ilan etti!
CHP İzmir’de gözler cumartesi günkü il kadın kolları kongresine çevrildi. ...
CHP'den iktidara 10 maddelik 'Suriye' çağrısı
CHP'nin Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel Kayseri'de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri